Jojo 14: Ballade van de Vier Seizoenen door André Geerts op nummer 1226
Op zijn typische vertederende manier verzamelt André Geerts een flink pak anekdotes met als rode draad het ritme van de vier seizoenen. Zalige pareltjes zoals het hilarische kerkhofbezoek, het ontstressen met Dik Lowietje of het peuterpesten door de dove leerkracht bij het begin van alweer een nieuw schooljaar. Hoe breed je glimlach bij het lezen van deze seizoenswandeling ook is, toch krijg je de indruk dat Geerts er al zijn overblijvende jeugdherinneringen in heeft gepropt. En zo dringt, na twintig jaar, een nieuw begin zich op.
 
Coma 2: Dana door Steven Dupré
Glénat (2003, HC), collectie Grafica

Na het spetterende eerste deel, waarin we kennis maakten met Vincent en vooral de knappe blondine Dana, komt in dit tweede deel de bevestiging. De personages uit het eerste deel komen terecht in een grotere groep die onder leiding staat van de obscure Daddy. Dana ontdekt echter bepaalde zaken en het begint bij haar te dagen hoe ze uit de raadselachtige wereld, waarin ze zich bevinden, zouden kunnen ontsnappen. Vincent is echter doof en blind voor haar argumenten, want hij loopt helemaal zot van Samantha. Gelukkig weet Dana dat alles is toegelaten in liefde en oorlog...

Aantal genomineerde albums van Steven Dupré: 7/2296
Tussen het laatste album van Sarah & Robin en Coma lagen vier jaar waarin Steven Dupré zich bezighield met animatie en proefprojecten met verschillende scenaristen zoals Yann, Hulet, Marvano, Virginie Vanholme,... Ze draaiden allemaal op een sisser uit, op hier en daar een kortverhaaltje na. Toen Tome & Janry te kennen gaven dat ze wilden stoppen met Robbedoes, vroeg Dupuis aan onder andere Dupré om een paar proefplaten te tekenen. Uiteindelijk gingen de Spanjaard José-Luis Munuera en de Fransman Jean David Morvan met de buit lopen. Ook voor De Pioniers van De Nieuwe Wereld door Jean-François Charles maakte Dupré proefplaten. In dit geval nam Ersel de reeks over.
 
Meer geluk is er voor zijn huidige projecten. Zo werkt Steven Dupré aan de bestsellerKaamelott naar de in Frankrijk superpopulaire tv-reeks van Alexandre Astier die zelf de rol van koning Arthur speelt en ook nog eens de serie schrijft en regisseert. Tussendoor werkt hij aan andere projecten. Een ervan is Midgard naar een oud animatieproject waarin een buitenaards wezen op aarde terechtkomt in de tijd van de Vikingen. Samen met Ersel en op scenario van Jean David Morvan (mer Grzegorz Rosinski als covertekenaar) tekent hij scènes in de tiendelige reeks De Herinnering aan Abraham. En er is ook nog de politiestrip Interpol op scenario van Alcante die voor Dupré al het derde deel van de conceptreeks Pandora Box schreef.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010