Steven Sterk 3: De Twaalf Werken van Steven Sterk door Peyo / François Walthéry + Peyo / Yvan Delporte op nummer 1224
Elk jaar trekt de kermis van Blijdenburg vele bezoekers van heinde en verre. Steven Sterk is net als alle jongetjes van zijn leeftijd dol op kermissen. Hij ontmoet er zijn vriend meneer Pijpers, die kort daarvoor goed nieuws heeft gekregen: op het terrein dat hij met acht vrienden bezit, is olie gevonden. Elk van de vrienden bezit een negende van het stuk papier van de eigendomsacte. Ze moeten dus bij elkaar komen om de opbrengst in ontvangst te kunnen nemen. Een van hen wil echter al het geld voor zichzelf houden en probeert de stukken papier van zijn vrienden te stelen. Steven besluit zijn vriend te helpen. Niemand weet of gelooft dat hij ongelooflijk sterk is, zolang hij maar niet verkouden wordt.
 
Slaapkoppen door Randall.C
Oogachtend (2007, SC)

Slaapkoppen bestaat uit een opeenvolging van korte hoofdstukjes die afwisselend een koppel en dan weer de twee Russische matrozen Igor en Olav als hoofdpersonages hebben. "Je denkt dat iets pas bestaat als je het gekooid hebt in een woordje", zegt een hond die ze ergens op hun tocht tegenkomen. Het lijkt wel een motto voor het hele album. Het leest als een droombeeld, waarbij het ene idee naadloos kan overvloeien in een volgend. Randalls teksten zijn meestal heuse gedichten, vol kromme maar logische gedachten. Het verhaal lijkt een droom te zijn van de vrouw, maar gaandeweg vervagen de grenzen en maakt het steeds minder uit wat werkelijk is en wat niet.

Aantal genomineerde albums van Randall.C: 1/2296
Slaapkoppen kende ook een Franse, Engelse en Italiaanse vertaling. Naast het tekenen van strips en illustraties voor onder meer Humo inktte Randall.C een tijd lang een paar albums van Mega Mindy en Spring.
 
Randall.C komt uit het cabaretmilieu. Zelf stond hij hij ooit als de helft van het komische duo Vrolijk België op de planken. Later nam hij de regie voor de shows van de populaire cabaretiers Wim Helsen (de andere helft van Vrolijk België) en Wouter Deprez op zich.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010