Bakamé door Jeroen Janssen + Pieter Van Oudheusden op nummer 1204
Het leven in Buruseri gaat er zijn gewone Afrikaanse gang. Burgemeester Ntare leidt zijn dorp met strenge maar rechtvaardige hand. Hij weet zich alom gerespecteerd en geliefd. Er zou geen wolkje aan de strakblauwe hemel moeten zijn, ware het niet dat er een dwarsligger is. Een haas die zich van niets van wie dan ook aantrekt: Bakamé, de nagel aan burgemeesters doodskist. Bakamé is losjes gebaseerd op Afrikaanse volksverhalen met vermenselijkte dieren als figuren. De haas komt er steeds als de slimste uit, maar dat heeft uiteraard te maken met de zwakheden van zijn dorpsgenoten. Jeroen Janssen leefde zich daarbij helemaal uit in een tekenstijl met een Afrikaans ritme. En swingen dat het doet!
 
De Huurling 1: De Helse Formule door Vicente Segrelles
Arboris (1984, 1988, SC+HC)

De thema's van het heroïc fantasy-genre zijn gekend: een krijger als held, het liefst zonder familie- of liefdesbanden die 'm op één locatie vastpinnen, een queeste om 'm op pad te brengen, vele natuurlijke of vijandige obstakels om het bereiken van zijn doel te bemoeilijken, maar geholpen door anderen die zijn pad kruisen, een setting die in fictieve middeleeuwen valt te situeren met grootse of inventieve locaties en dan nog een streep bloot en bloed. De Huurling heeft het allemaal. In De Helse Formule krijgt hij te maken met afschrikwekkende zeemonsters en raakt verwikkeld in een luchtgevecht met vliegende draken.

Aantal genomineerde albums van Vicente Segrelles: 7/2296
De Helse Formule is niet het eerste verhaal van de reeks. De Zwevende Vesting (deel 3 in de albumreeks) is dat wel. De Helse Formule is pas het tweede verhaal. Er moet nog één album verschijnen en dan houdt de in 1940 geboren Spaanse tekenaar Vicente Segrelles ermee op. De reeks verschijnt in veertien landen.
 
Olieverf wordt meteen geassocieerd met De Huurling. Het aantal tekenaars dat ermee werkt om strips te maken, is namelijk gering. In Zo Schildert Vicente Segrelles uit 1992 worden zijn technieken uit de doeken gedaan. Sinds deel 10 schakelde Vicente Segrelles over op een minder vermoeiende en minder tijdrovende computerinkleuring.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010