Anna Stein 1: Hazenjacht door Ronald Putzker + Günter Brödl op nummer 1175
De Oostenrijkse journaliste Anna Stein schrijft boeken waar niet iedereen even blij mee is. Ze heeft een goeie neus voor politieke schandalen en menig politicus krijgt 't op zijn zenuwen als bekend wordt dat Anna aan een nieuw, zeer onthullend boek werkt dat zal gaan over omkopingsgevallen bij de overheid. Haar informant, juwelier Urban, wordt uit de weg geruimd en al snel wordt duidelijk dat Anna's tegenstanders voor geen enkele smerige streek terugschrikken om haar in diskrediet te brengen.
 
Guust 9/12: Het Geval Flater door André Franquin
Dupuis (1971, 2009, SC)

In een poging de Flaterfoon uit te schakelen gooit Krasser er een potje termieten in. Zowat elk houten object op de redactie valt daarna uit elkaar... uitgezonderd de Flaterfoon. Guust (en agent Vondelaar) ondervindt de nadelen van een Marsupilami-kostuum. Na een bezoekje aan de redactie dringt Van Gestel (die in een andere gag gefascineerd is door Guusts uitvinding om rookkringetjes te blazen) bij de grote baas aan om sommige redactieleden een behoorlijke salarisverhoging te vragen. Verder veroorzaken een bowlingbal, een doosje jeukpoeder, een reuzecactus en heel wat meer hinder bij Guusts naaste collega's en kennissen. Ondertussen zet Guust zich helemaal in om zijn nieuw verworven dierenvrienjes, een humeurige meeuw en een hyperactieve kat, te verzorgen en op te voeden. Maar vooral Demesmaeker is het slachtoffer van de vernielzuchtige strapatsen van de meeuw en de kat.

Aantal genomineerde albums van André Franquin: 31/2296
In de in dit album opgenomen gag 644 bedacht André Franquin een extra grapje. Hij maakt van zijn handtekening rechts onderaan de pagina een illustratie op zich. Een aarzelend begin van een vaste — en geestige — traditie.
 
In gag 697 tekende André Franquin zijn eerste monster, nog onopvallend op een poster aan de muur. Later zouden er van zijn uitgebreide verzameling monstertekeningen boeken verschijnen en een rubriek in het weekblad Robbedoes met een monster van de week. De teksten hiervan werden geschreven door Yvan Delporte.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010