Roze Bottel 1: De Wonderlijke Avonturen van Roze Bottel en Duifje Vleugelslag door Dany + Greg op nummer 1171
Roze Bottel zet voor het eerst voet in Droomland en zijn hoofdstad Morgenrood. Alles is er heel anders dan in de saaie mensenwereld. Dichters en dromers hebben het daar voor 't zeggen, de vogelverschrikkers dansen en maken niemand bang, de Grote Wijze is onwijs en maakt grappen en er is ook nog Duifje Vleugelslag. Roze Bottel wordt op slag verliefd op haar. Met souplesse getekende sprookjesreeks.
 
Casper en Hobbes 5: De Wraak van de Oppas door Bill Watterson
Big Balloon Publishers (1998, SC)

Hoewel de strookjes grotendeels op zichzelf staan, vormen verschillende ervan nu en dan een grotere verhaallijn. Zo is er in deze bundel opnieuw een strijd aan de gang tussen Casper en de babysitter die ertoe leidt dat ze opslag krijgt en een voorschot op haar volgende komst om op Casper te letten. Een andere verhaallijn is emotioneler. Op weg naar een huwelijksfeest realiseert Casper zich dat ze Hobbes zijn vergeten. Bij thuiskomst blijkt dar er is ingebroken. Casper vreest dat zijn geliefde tijger ook is gestolen. Gelukkig wist Hobbes zich te verstoppen onder het bed. Terwijl de gevoelige hereniging een feit is, overschouwen Caspers ouders de gebeurtenissen van de afgelopen dag. Enkel de televisie blijkt trouwens gestolen te zijn.

Aantal genomineerde albums van Bill Watterson: 15/2296
In zijn kindertijd spendeerde een ietwat teruggetrokken Bill Watterson veel tijd aan tekenen, ook van cartoons. Zijn eerste tekeningen zag hij gepubliceerd in schoolkranten en jaarboeken. In die tijd ontdekte hij strips als Peanuts, Pogo en Krazy Kat die hem later nog zouden inspireren voor Casper en Hobbes.
 
De allereerste tekening van een tijger dateert eveneens van zijn vroege schooltijd. Voor de schoolkrant van Chagrin High School in Ohio tekende hij de mascotte van de school, de Tigers. Zijn illustratie wordt nog steeds gebruikt op allerlei merchandising van de school.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010