Salade Niçoise door Edmond Baudoin op nummer 1162
Bundeling van negen kortverhalen die oorspronkelijk gemaakt werden voor de grote Japanse stripuitgever Kodansha. Edmond Baudoin herwerkte ze voor de westerse lezers. Het hoofdpersonage in alle verhalen is de charmante Manu (het jeugdige alter ego van Baudoin). De plaats van handeling is de zuid-Franse stad Nice (Baudoins geboorte- en woonplaats). De liefde en de zee vormen de centrale thema's van dit boek.
 
Samoerai 1: Het Hart van de Profeet door Frédéric Genêt + Jean-François Di Giorgio
Daedalus (2007, SC)

Op een dag verlaat samoerai Takeo het klooster waarin hij verbleef sinds zijn broer hem daar achterliet. Vergezeld van zijn helper Shiro besluit hij hem weer op te zoeken. In eerste instantie is het de bedoeling om via Guma naar het eiland zonder naam, een enorme tafelberg in het midden van een meer, te reizen. Maar niet elke reis verloopt zoals gepland en wanneer het tweetal het kleine meisje Natsumi en haar opvoedster Kinu tegenkomen, verandert hun lot drastisch. Natsumi weet namelijk een groot medaillon uit twee in elkaar gesmede ringen te wurmen zonder de ringen te beschadigen. De onrust die dat onder de omstanders teweegbrengt, is zo hevig dat Takeo besluit om de twee vrouwen onder zijn hoede te nemen en ze naar het dichtsbijzijnde klooster in bescherming te brengen.Hij weet nog niet waar hij aan is begonnen.

Aantal genomineerde albums van Frédéric Genêt: 2/2296
Aantal genomineerde albums van Jean-François Di Giorgio: 3/2296
Zowel Frédéric Genêt als Jean-François Di Giorgio hielpen voor hun gezamenlijke debuut op de Nederlandse markt aan de inkleuring van Intox. Spectaculair is anders.
 
Alvorens Jean-François Di Giorgio zich wat beter deed opmerken met Shane, getekend door Paul Teng, schreef hij de detectivestrip Munro voor achtereenvolgens Vlaming Griffo (deel 1, 2 en 3) en André Taymans (deel 4). Drie jaar na het vierde en laatste deel van Munro maakten Taymans en Di Giorgio de dierenstrip Flopsy.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010