Charly 1: Duivels Speelgoed door Magda Seron + Denis Lapière op nummer 1158
Kap'tein Bliksem is de naam van een modelvliegtuig dat de jonge Charly cadeau krijgt. Een gewoon, onschuldig speeltje dat al snel zijn afschrikwekkende en onbegrijpelijk agressieve ware aard laat zien. Het lijkt alsof Kap'tein Bliksem reageert op wat zich in het onderbewustzijn van de jongen afspeelt. Kap'tein Bliksem vliegt echt en laat een spoor van dood en vernieling achter zich. Al snel worden elitetroepen in staat van paraatheid gebracht, met als opdracht het speeltje van een zevenjarig kind onschadelijk te maken. Het plastic tuig vernietigt uiteindelijk zichzelf, maar dit betekent niet het einde van de misdaden en de waslijst verontrustende zaken die Charly in zijn dromen achtervolgen.
 
De Druïden 2: Ys door Jacques Lamontagne + Jean-Luc Istin / Jigourel
Daedalus (2008, SC)

Bretagne wordt al enige tijd geteisterd door een reeks bloedstollende moorden. Druïde Gwenc'hlan en zijn oude vriend Budog, een christelijke monnik, tasten echter nog steeds in het duister omtrent de motieven achter de moorden. Hebben de druïden er echt iets mee te maken of is er een andere partij aan het werk? Een hanger die Gwenc'hlan in de buurt van een vermoorde monnik vond, lijkt dat alvast te suggereren. Met meer vragen dan antwoorden trekken Budog en Gwenc'hlan naar de stad Ys om verslag uit te brengen aan Budogs oude leerling Gwénolé. De spanning blijkt er echter te snijden te zijn. Weet Gwénolé meer dan hij op het eerste zicht wil toegeven? Nog meer vragen die moeten beantwoord worden. Maar eerst wacht hen een feest want Ys viert zijn eerste verjaardag.

Aantal genomineerde albums van Jacques Lamontagne: 2/2296
Aantal genomineerde albums van Jean-Luc Istin: 8
/2296
Aantal genomineerde albums van Thierry Jigourel: 2/2296
De inkleuring van Canadees Jacques Lamontagne oogt ambachtelijk. Toch bestaat zijn volledige palet uit digitale kleuren. De complete inkleuring is op de computer gemaakt.
 
Jacques Lamontagne debuteerde in de Canadese stripbladen Délire en Safarire. Ook zijn landgenoten Maryse Dubuc (Mooie Navels) en Marc Cuadrado (Parker & Badger) publiceerden hun eerste strips in deze bladen.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010