Julius Antoine 1: Lea door Christian Rossi + Serge Le Tendre op nummer 1130
Julius Antoine wordt uitgenodigd bij vrienden en leert er hun dochter Léa kennen. Julius heeft een probleem want hij valt op jonge meisjes. Minderjarige meisjes zelfs. Hij wordt verliefd op Léa. Het vroegrijpe meisje heeft dat door en windt Julius om haar vinger zonder evenwel te ver te gaan. En dan verdwijnt ze spoorloos. Julius is hoodverdachte nummer één. Anno 2010, na het Dutroux-tijdperk, valt het niet mee om te sympahtiseren met een pedofiel hoofdpersonage, maar wat een meesterlijk vertelde thriller leverde het op!
 
De Goelagwals door Rubèn Pellejero + Denis Lapière
Dupuis (2004, HC), collectie Vrije Vlucht

Kalia vormt samen met haar man Vitor een gelukkig gezinnetje. Haar man wordt echter opgepakt en verbannen naar Siberië, wegens "bewondering van de buitenlandse technologie". Kalia blijft achter met hun twee kinderen. Als zeven jaar later, na de dood van Stalin, veel bannelingen terugkeren naar huis, is Vitor daar niet bij. Kalia besluit zelf naar de Goelag te trekken, vastbesloten haar geliefde terug te vinden.

Aantal genomineerde albums van Rubèn Pellejero: 3/2296
Aantal genomineerde albums van Denis Lapière: 7/2296
Rubèn Pellejero onderhoudt trouwe samenwerkingen met zijn scenaristen. Vooraleer hij met Denis Lapière in zee ging voor de gesmaakte Vrije Vlucht-albums Blauwe Rook, De Goelagwals en het tweeluik Een Vrijmoedige Zomer, tekende hij voor de Franse markt en in het bijzonder voor uitgeverij Casterman de ene na de andere strip (onder meer Dieter Lumpen, FM en Âromm), op scenario van Argentijn Jorge Zentner.
 
Denis Lapière was de eigenaar van een boekenwinkel in Charleroi vooraleer hij zijn eerste stripscenario's schreef voor jeugdvriend Éric Maltaite, de zoon van Willy Maltaite, de tekenaar van Baard en Kale. Ze verschenen in Robbedoes. Voor L'Echo des Savanes schreef hij de strip Mono Jim dat alweer werd getekend door Éric Maltaite. In 1991 nam hij als scenarist de serie Baard en Kale van Stephen Desberg over voor tekenaar Sikorski. De reeks ging meer de detectivetoer op vooraleer ze werd stopgezet.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010