White Death door Charlie Adlard + Rob Morrison op nummer 1127
In de laatste maanden van het door de Eerste Wereldoorlog gedomineerde 1916 zoekt een soldaat zijn geboortestreek op in de Italiaanse bergen. Het is er niet langer een plaats vol avontuur en hij vraagt zich af of het wel zo was in zijn jeugd. Ondertussen zaait een ander fenomeen dood en vernieling bij de strijdende partijen: de White Death, de Witte Dood, oftewel allesverwoestende lawines die veroorzaakt worden door kanonnengebulder.
 
Zilveren Maan boven Providence 1: De Kinderen van de Afgrond door Eric Herenguel
Glénat (2005, HC)

1880. Providence, New Hampshire. Een dorpje in het oosten van de Verenigde Staten, waar koeien en mensen vredig naast elkaar leven. Kortom: een setting die erom sméékt om het decor van een reeks bloedige moorden te worden. En dat is dan ook exact wat er gebeurt. Een voor een worden de dorpelingen op gruwelijke wijze om het leven gebracht. De plaatselijke sheriff, James Stuart, heeft — zoals dat nu eenmaal gaat met plaatselijke sheriffs — geen idee wie of wat er achter zoveel bloedvergieten kan zitten. Gelukkig voor de overwerkte wetsdienaar — en voor de mannelijke meerwaardezoeker — krijgt hij vanaf pagina 3 hulp van de sexy en doortastende Mrs. Gatling. Zij en de sheriff komen er al gauw achter dat de moorden het een en ander met de bouw van de nieuwe dorpskerk te maken hebben. En dat de daders allesbehalve menselijk zijn...

Aantal genomineerde albums van Eric Herenguel: 1/2296
Het idee om twee genres te combineren, zijnde de western en fantasy, kreeg Eric Herenguel door boeken en films, vooral uit de jaren 1950 en 1970 en meestal van B-signatuur. Tussen de vele titels die de auteur in de bijlage in dit album opsomt staan Winchester 73, There Was a Crooked Man, Missouri Break, The Night of the Hunter, The Chase, Dead Man, Heaven's Gate en de Franse Blueberry-verfilming van Jan Kounen. Aan pulpliteratuur ook geen gebrek bij het verzamelen van documentatie en het opsnuiven van de beoogde sfeer.
 
Nu het tweeluik is afgerond koestert Eric Herenguel het plan om rond het roodharige personage Cathy de spin-off Boston Social Club te bouwen die zich zal afspelen in dezelfde periode. In de stad Boston wordt een speciale dienst opgericht om de Russische en Poolse immigratie te beteugelen. Ook nu zal Herenguel een snufje fantasy injecteren door meteen maar een golem in de straten van Boston te laten rondbanjeren.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010