Dirkjan 1 door Mark Retera op nummer 1114
Zeer grappige strookjesstrips over de nerderige student Dirkjan met eeuwige streepjestrui. Tot zijn leefwereld behoren onder andere huisgenoot, lamzak en drinkebroer Bert, de inventieve Opa Bokma, nu en dan een figurerende alien, de intelligente hond Bello, een roedel nerds en psychiatrische patiënten en uiteraard de inwonende huiskabouters, nu eens optredend als ongedierte, dan weer als favoriete object om onheus te bejegenen.
 
De Legende der Dorre Gewesten 1: Het Gebied van Alkibar door Thierry Ségur + Bruno Chevalier
Blitz (1987, 1993, SC+HC), Collectie Delta

In het domein Alkibar nemen drie kwabolden, Aren, Noren en Oten, van hun stam de opdracht aan hun verdwenen koning Raken op te gaan zoeken en terug te brengen. Koning Raken is immers ontvoerd en weggebracht naar het Woeste Noorden, naar een ontoegankelijk en desolaat domein. Daar leeft hij in gedwongen ballingschap onder het juk van een vreselijk gedrocht. Om de opdracht tot een goed einde te brengen, kunnen de kwabolden rekenen op twee vreemde bondgenoten: Firfin de zwerver, tegelijk gids en dief, en de hersenloze dief Morkaï. De tocht is loodzwaar, het doel ver en overal duiken valstrikken op. Het meedogenloze monster met de ogen van kristal, SSîn, is slechts een van hun opponenten.

Aantal genomineerde albums van Thierry Ségur: 4/2296
Aantal genomineerde albums van Bruno Chevalier: 4/2296
Thierry Ségur is van Noord-Afrikaanse afkomst. Hij werd geboren in Fort-de-France in Martinique alvorens naar Parijs te verhuizen. In 1986 publiceerde hij zijn eerste strip in Casus Belli, het eerste nationale magazine over rollenspelen. Op scenario van Bruno Chevalier creëerde hij voor het blad de gag- en fantasystrip Kroc le Bö. Uitgeverij Delcourt merkte de strip op en gaf hen de kans om De Legende der Dorre Gewesten voor hen uit te werken.
 
Eind 2009 konden we spreken van een comeback in de strip voor tekenaar Thierry Ségur. Twaalf jaar na De Koning van de Kwallen stond hij er plots met Encyclomerveille d'un Tueur, het eerste deel van alweer een fantasystrip waarin een jongen in de voetstappen loopt van zijn vermoorde vader, een legendarische demonenjager.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010