Schipbreuk in de Tijd 2: De Golvende Dood door Paul Gillon + Jean-Claude Forest op nummer 1102
In het jaar 3000 wordt Chris door de aardse autoriteiten uit een kunstmatige slaap gewekt. Hij lag zowat duizend jaar in een klein ruimtestation dat zich in een orbit rond het zonnestelsel bewoog. Chris is nu niets minder dan de hoop van de mensheid die door de Golvende Dood, een verschrikkelijke besmetting door buitenaardse sporen, wordt bedreigd. Buiten dit probleem denkt Chris ook aan de jonge vrouw met wie hij samen in slaap werd gebracht en die hij nu wil terugvinden. Schipbreuk in de Tijd mag dan wel een sf-stripklassieker zonder weerga zijn die onlangs nog volledig werd opgepoetst en ingekleurd voor een Franse heruitgave, in het Nederlands werd het laatste deel helaas nooit vertaald.
 
Samoerai 2: De Zeven Bronnen van Akanobu door Frédéric Genêt + Jean-François Di Giorgio
Daedalus (2008, SC)

Het tweede deel van Samoerai loopt gewoon verder alsof er geen albumonderbreking was. En toch eindigde Het Hart van de Profeet met een spanningsboog die lang nazinderde. Natsumi, het meisje dat de aartsmoeilijke puzzel oploste, viel op het laatste moment in handen van de mannen van Akuna. Zoals te verwachten viel, weet Natsumi te ontsnappen, maar dit is pas het begin van de problemen. Akuna heeft namelijk een wapen ontdekt om de keizer van de troon te stoten. Samoerai Takeo is eigenlijk op zoek naar zijn broer, maar wordt als toevallige passant meegesleurd in deze rollercoaster van gebeurtenissen.

Aantal genomineerde albums van Frédéric Genêt: 2/2296
Aantal genomineerde albums van Jean-François Di Giorgio: 3/2296
Na enkele teken-, illustratie- en kunstopleidingen begint de in Brussel geboren Frédéric Genêt in 1999 met het geven van tekenlessen. Ondertussen maakt hij illustraties voor diverse reclamebureaus, universiteiten en overheidsinstanties. Vanaf 2002 kleurt hij nu en dan iets in voor het weekblad Spirou. Met zijn goeie vriend en ex-stripleraar Jean-François Di Giorgio begint in 2005 het avontuur van Samoerai bij de Franse uitgever Soleil. Daar net vóór was er nog een gemeenschappelijk debuut met Mygala bij uitgeverij Nucléa dat later door Soleil werd opgepikt.
 
Fransman Jean-François Di Giorgio besliste na het opstarten van de detectiveserie Munro voor Griffo (later André Taymans) om te verhuizen naar Brussel waar hij hoopte zijn schrijfcarière defintief van de grond te krijgen. Dat lukte aardig bij Le Lombard waarvoor hij onder meer De Gekken van Monk en Dorpsverhalen, beide voor tekenaar Benoît Roels, en uiteraard Shane voor Paul Teng creëerde. Voor Casterman, Alpen, Nucléa en tot slot Soleil schreef hij nog meer series.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010