Niklos Koda 1: Achterin de Berlines door Olivier Grenson + Jean Dufaux op nummer 1097
Achterin de berlines worden belangrijke geheimen uitgewisseld, handtekeningen onder contracten gezet en mooie jonge vrouwen op mysterieuze wijze ontvoerd. Een tovenaar is met de delegatie van een bevriend land meegekomen en heeft in het centrum van de stad zijn toevlucht gezocht. De vrouwen die met hem kennismaken, bezwijken voor zijn krachten. Sommige trachten zich aan zijn invloed te onttrekken en verbreken het stilzwijgen. Niklos Koda, diplomaat annex spion en de aantrekkelijke vertrouweling van dames die nauw aan de machtigen der aarde zijn gelieerd, weet dat hij op zijn tellen zal moeten passen als hij deze betoverende schonen wil redden...
 
Jeremiah 7: Afromerica door Hermann
Novedi (1982, SC+HC) / Dupuis (1993, 2006, SC)

Terwijl de Roden en de Blanken hun territorium hadden afgebakend, lag dat bij de Zwarten wel anders. Om hun verloren identiteit terug te krijgen, trokken ze zich terug in een stad die gebouwd was volgens Afrikaanse tradities. In deze stad strijden twee partijen om de macht. De ene, die van de zittende gouverneur, wil via een dialoog tot vrede komen met de Blanken. De andere partij, geleid door Mungalia, is daar radicaal tegen. Mungalia droomt van een totaal zwart Amerika: Afromerica. Om al aan de grote schoonmaak te beginnen, worden blanke boeren verjaagd en hun land ingepikt. Aan de kant van de Blanken zijn de Centurions al even extremistisch. Jeremiah, Kurdy en hun vrienden komen tussen beide kampen te staan. Ze komen in handen van de Zwarten en zullen in deze oorlog een doorslaggevende rol spelen.

Aantal genomineerde albums van Hermann: 50/2296
Hermann beweerde al in de jaren 1980 dat hij een grote geweldenaar in zich heeft. Hij haat hartsgrondig alle soorten criminelen en misdadigers en vindt het lankmoedig dat ze voor hun misdaden meestal amper gestraft worden terwijl de slachtoffers in de kou blijven staan. Hij is een aanhanger van de doodstraf. De terroristische aanslag op vijf personen in Bel Air, Californië, in 1969 waarbij ook Sharon Tate sneuvelde, deed 'm koken. Voor Tates man, Roman Polanski, tekende hij later nog het storyboard van de film Pirates.
 
De enige keer dat Hermann zichzelf als figurant in een strip van zichzelf tekende, gebeurde in dit album. Hij is de man die wordt achtervolgd door de luipaarden van Mungalia alvorens verscheurd te worden.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010