Wimbledon Green door Seth op nummer 1058
Wimbledon Green is een stripverzamelaar en bezit de grootste collectie zeldzame comics ter wereld. Bovendien verkeren bijna al zijn exemplaren in perfecte conditie. Voor zijn medeverzamelaars is hij een levende legende en niemand weet precies hoe hij het allemaal voor elkaar krijgt. Canadees Seth verschaft een fascinerende en tegelijk amusante blik in het rare wereldje van stripverzamelaars.
 
Lanfeust van Troy 8: Het Fabuleuze Beest door Didier Tarquin + Christophe Arleston
Talent (2001, SC+HC), Collectie 500

Zestig spetterende pagina’s telt dit laatste album van de Lanfeust van Troy-cyclus, het einde van een compleet universum en enkele jaren tevoren de start van een heuse fantasyhype. Als vanouds staat het bol van het kwistige bloedvergieten en de hilarische (woord)grapjes (soms zijn het knipoogjes voor insiders, let bijvoorbeeld op enkele onomatopeeën en herken de namen van enkele andere tekenaars). Een voorbeeld? “Wist je dat de Purperen Rivier haar naam dankt aan de oude stam der Maunacos? Ze hadden de gewoonte hun belastingontvangers aan de voeten op te hangen boven de rivier en ze dan te wurgen... Sindsdien hoeven de Maunacos geen belasting meer te betalen.” Typische Arleston-humor. Maar de leukste vinden wij toch de vastgebonden soldaat die oprecht geïnteresseerd is in wat de ziener in zijn eigen uit zijn buik puilende darmen leest.

Aantal genomineerde albums van Didier Tarquin: 11/2296
Aantal genomineerde albums van Christophe Arleston: 19/2296
In zijn eerste tekeningen liet Didier Tarquin de haren van de personages steeds rijzen wanneer ze hun krachten gebruikten. Dat stond niet in het scenario beschreven. De tekenaar pikte het van Dragon Ball. Christophe Arleston besloot het te gebruiken en er een kenschetsende eigenschap van te maken.
 
In Het Fabuleuze Beest tekende Didier Tarquin voor het laatst Nicoledes, de papa van C'ian en Cixi. Voor de laatste plaat, waarop het personage voorkwam, moest Tarquin een pauze nemen in een café waar hij alleen een koffie ging drinken. Na acht albums en tien jaar afscheid moeten nemen, viel hem zwaar. Tarquin had de blues. Lanfeust is meer dan een stripje maken, het is deel uitmaken van een universum... zonder daar evenwel een marionet van te zijn.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010