Berserk 3 door Kentaro Miura op nummer 1037
Berserk is een verbluffend getekende en geschreven mangareeks over de getormenteerde huurling Guts die met een immens slagzwaard creaturen en vijanden van allerlei slag weet te vellen. Dat alles wordt expliciet gewelddadig in beeld gebracht. Dit deel is de start van een langlopende verhaallijn die het pad volgt van een jongere Guts sinds hij zijn eerste kreetje slaakte onder het lijk van zijn moeder. Zijn wrede stiefvader Gambino, het hoofd van een huurlingenleger, voedt 'm op als een harde krijger. Het kan hem geen zier schelen hoe de jongen zich moet voelen nadat Gambino hem verkocht aan zijn strijdmakker Donovan die hem bruutweg verkracht. Later sluit Guts zich aan bij de Bende van de Valk waar hij de liefde leert kennen.
 
Lanfeust van de Sterren 1: Een, Twee... Troy / Planeet Troy door Didier Tarquin + Christophe Arleston
Talent (2002, SC+HC), Collectie 500 / Uitgeverij L (2008, SC+HC)

Lanfeust, held van beroep, is het nietsdoen en het gezapige leventje in Eckmül beu en trekt opnieuw op avontuur. Trouwe vriend (zolang hij onder betovering blijft tenminste) en trol Hebus volgt 'm knabbelend op een pelsdiertje op zijn pad. Op dat pad verschijnt een enorm vliegend tuig. Is het een draak? Een vliegend huis? Iets om te eten? Neen, het is een ruimteschip met de ambitieuze IJs aan de commandoknuppel. Qua uiterlijk lijkt ze wel het zusje van Lanfeust. De 'familieband' gaat evenwel veel verder terug in de tijd. IJs is een gezant van de planeet Meirrion die een sterk signaal van Troy ontving: Lanfeust zelf! Blijkt dat Troy al vierduizend jaar toebehoort aan de handelaars-prinsen van Meirrion en door hen gekoloniseerd werden bij wijze van experiment. IJs komt de twee positieve resultaten ophalen: Lanfeust en "stouterd" Thanos.

Aantal genomineerde albums van Didier Tarquin: 11/2296
Aantal genomineerde albums van Christophe Arleston: 19/2296
Het idee voor een tweede cyclus van Troy, Lanfeust van de Sterren, kwam ongeveer rond deel 3 of 4 van Lanfeust van Troy. Wanneer Lanfeust van Troy 4 verscheen, lagen de grote lijnen voor de vervolgcyclus al vast.
 
De Franse uitgever Soleil lanceerde met het eerste deel van Ythaq en Lanfeust van de Sterren in maart 2009 een nieuwe versie van deze verhalen voor de Engelstalige comicsmarkt. Omdat het formaat kleiner is dan de gangbare Europese albumformaten waren de platen verkleind, maar ook opnieuw gemonteerd met nieuwe tekeningen, hier en daar een nieuwe inkleuring, extra beeldeffecten, bijgewerkte decors en andere aanpassingen.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010