De Sterre Avonturen van Rocco Vargas 3: Saxxon door Daniel Torres op nummer 1004
Sciencefictionavonturen in een retrosausje. De Spanjaard Daniel Torres is een epigoon van de klare lijn die eind jaren 1970 en in de jaren 1980 nieuw leven werd ingeblazen door Yves Chaland. Met eenzelfde zwierigheid tekent Torres zijn strips.
 
Thorgal 7: Het Sterrenkind door Grzegorz Rosinski + Jean Van Hamme
Le Lombard (1986, 1989, SC+HC)

Drie kortverhalen over de oorsprong en de jeugd van Thorgal. Na storm op zee, waar een ernstig conflict uitbreekt tussen de gedecimeerde opvarenden van een drakkar in nood, komt er toch licht in de duisternis. De heren vikingen landen in het Northland, hun thuisland, waar een vreemd tuig op hen ligt te wachten. Net zoals de kleine Superman is de terstond naar de goden Thor en Aegir genoemde Thorgal Aegirsson een vondeling op aarde.

Aantal genomineerde albums van Grzegorz Rosinski: 34/2296
Aantal genomineerde albums van Jean Van Hamme: 65/2296
De verhalen in dit album en in het album Aaricia verschenen eerder in Super Kuifje, een aparte collectie themanummers met reeksen uit het weekblad Kuifje die grotendeels over bepaalde thema's handelden.
 
Alle verhalen in Het Sterrenkind hebben een jongere Thorgal in de hoofdrol. Jean Van Hamme bedacht ze naar het voorbeeld van de kortverhalen die aanvankelijk verschenen in pockets van het weekblad Pilote (ook vertaald in de Pep Parade-collectie) met een jonge Blueberry in de hoofdrol. Het is dankzij Super Kuifje dat Van Hamme Thorgal een verleden, een afkomst en een oorsprong kon geven. Vóór hij begon met de reeks had hij daar niet veel bij stilgestaan.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010