5 Is het Perfecte Getal door Igort op nummer 941
Zeer sterke gangsterstrip waarin de Italiaanse auteur Igort toont wat er gebeurt nadat de zoon van een huurmoordenaar, die zijn vaders werk en bedenkelijke passie overerft, aan flarden wordt geschoten tijdens de uitoefening van zijn job. Verraad staat ogenschijnijk aan de basis van die moord en dat kan de vader niet verkroppen. Zijn stoppen slaan door en hij daagt de grote maffiabaas uit. Met alle gevolgen vandien.
 
De Schorpioen 3: Het Kruis van Petrus door Enrico Marini + Stephen Desberg
Dargaud (2002, SC)

Al drie dagen en drie nachten huilt Rome om het verlies van hun paus. Kardinaal Trebaldi, prefect van de Congregatie voor de Leerstellingen van het Geloof, ziet zijn kans schoon om zelf paus te worden. Met de steun van machtige financiers, de negen families die niets van hun privileges willen afstaan, omringt Trebaldi zich met een orde van krijgsmonniken. Samen met hen wil hij een radicale schoonmaak houden in Rome. De sinistere prelaat hecht bijzondere waarde aan het elimineren van De Schorpioen. Trebaldi rekent daarbij op de hulp van Mejaï, de verleidelijke Egyptische gifmengster.

Aantal genomineerde albums van Enrico Marini: 16/2296
Aantal genomineerde albums van Stephen Desberg: 30/2296
Bij de tiende verjaardag van de reeks De Schorpioen in 2010 gaf Dargaud de hele reeks opnieuw uit in het Frans met nieuwe covers waarop telkens een hoofdpersonage van de reeks staat. De originele schilderijen van elk van deze covers werden in een galerie te koop aangeboden aan 15.000 euro per cover. Voor de originele coverafbeelding van deel 9 diende je 25.000 euro neer te tellen.
 
Het christendom, of meerbepaald de hele mythologie ervan, heeft Stephen Desberg altijd al gefascineerd. Op school kwam een priester bij Desberg en zijn kameraden om hen verhalen te vertellen uit de bijbel. In het koor, waarmee hij heel Europa rondreisde, zong hij met onder meer Johan De Moor liederen over engels en demonen. Met Arkel voor tekenaar Marc Hardy creëerde hij een fantasygerichte Star Wars-achtige reeks over de strijd tussen de engelen en duivels.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010