Comanche 8: De Sheriffs door Hermann + Greg op nummer 932
Comanche en haar medewerkers helpen een boer zijn afgebrande ranch weer op te bouwen. Er komen zes mannen opdagen. Ze zijn de sheriff van de dorpen die door een bandietenbende zijn geplunderd en ze nodigen Red Dust uit om hen op hun strafexpeditie te vergezellen. Op het einde van dit album komt voor Comanche de loutering nadat ze in de vorige verhalen proefde van het rijkere burgerleven. Dust, die de sheriffs meer dan een handje hielp, staat erbij wanneer Comanche haar spijt betuigt, haar dankbaarheid uit en haar schuld belijdt. Ze beseft nu de waarde van het leven en de onbenulligheid van welvaart. Er is niet meer dan een moralistisch antwoord van Dust nodig om van de hereniging na praktisch twee volledige verhalen een min of meer happy end te maken.
 
Sin City 1: Een Wreed Vaarwel door Frank Miller
De Vliegende Hollander (2009, SC)

Marv is een enorme kolos vlees en spieren, gezegend met een klein hoopje hersens. Op een nacht had hij letterlijk hoerengeluk. Niemand minder dan dé Goldie had hem uitgekozen om het bed te delen. Wist hij veel dat ze enkel uit was op zijn bescherming. Helaas... Marv was te dronken om alert te blijven. Na een gelukzaligheidslaapje op het hartvormige bed lag de prostituee mooi te wezen naast onze voormalige bajesklant. Alleen was ze vermoord. Door wie? Waarom? Hoe? De reus wist het niet. Hij wist alleen dat hij de ideale verdachte was. 'Domme, daar was de politie al. Nu was het duidelijk. Hij was genaaid!

Aantal genomineerde albums van Frank Miller: 10/2296
Hoewel dit eerste deel al dateert uit 1991 (en op het moment van de wedstrijd die tot deze top leidde nog niet was vertaald) blijft deze strip ook vandaag overeind. Het kon anders uitgedraaid zijn. Begin jaren 1990 moest Frank Miller immers niets meer bewijzen. Zijn The Dark Knight Returns over een bezadigde vijftigjarige Batman die zich weer in zijn pak wringt, werd terecht bejubeld dat het niet schoon meer was. Miller had in één keer comics acceptabel gemaakt voor volwassenen. Zijn grafische stijl kensschetst zich vooral door de kunst van het weglaten.
 
Met Sin City koos Frank Miller niet meteen voor het snelle succes. Doorheen de jaren werd dat succes bestendigd met onder meer een resem Eisner Awards, een action figure van Marv die op een elektrische stoel zit te sidderen en een eerste film van Roberto Rodriguez als regisseur, Miller als coregisseur en Quentin Tarantino als special guest director.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010