Een Wolkeloze Toekomst door Bruno Gazzotti / Ralph Meyer + Fabien Vehlmann op nummer 926
Kien bedacht sf-kortverhaal waarin Nolan Ska, een man uit de toekomst, komt vertellen wat er ons te wachten staat. De mensheid zal volledig onderworpen zijn aan één enkele firma, TechnoLab, en het is nog niet te laat om aan die toekomst te ontsnappen. Nolan komt in het verleden, ons heden, de man vinden met wie alles begon, F. G. Wilson, de toekomstige baas van TechnoLab die Nolan komt bewerken met zijn verhalen (gepresenteerd als kortverhalen) en overtuigingskracht.
 
Aldebaran 5: Het Wezen door Léo
Dargaud (1998, 2000, SC)

Mijnheer Pad, Marc, Kim, Li, José en enkele andere ontsnapten hebben schipbreuk geleden boven de moerassen waar het krioelt van monsterlijke wezens. Om niet in het drijfzand weg te zinken, hebben ze besloten de rivier te vinden via de boomtoppen. Het is een moeizame tocht waarbij hun zenuwen zwaar op de proef worden gesteld. Uitgeput komt de kleine groep in de buurt van het doel, maar dan duikt een monster op uit het water. Het valt Li aan en de groep wordt in tweeën gesplitst. Marc, Kim en Li zien zich opnieuw geconfrontered met hun noodlot en moeten vechten voor hun leven.

Aantal genomineerde albums van Léo: 13/2296
Met de hulp van scenarist Jean-Claude Forest begon Léo in 1986 strips te leveren aan de jeugdmagazines van Bayard Presse (de Franse tegenhanger van Averbode). Hij tekende waargebeurde verhalen voor het tijdschrift Okapi waarna hij het leven van Mahatma Gandhi in een album verstripte voor uitgeverij Astrapi.
 
In 1988 begon een lange samenwerking met scenarist Rodolphe. Acht albums van Trent, vijf van Kenya en inmiddels de vervolgcyclus Namibia volgden in de loop van de jaren.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010