Het Land van Langvergeten 3: De Bastaard door Laurent Vicomte + Makyo op nummer 888
Door een gelukkig toeval kwamen deel 1 en 3 van Het Land van Langvergeten op dezelfde pagina terecht, op deze pagina dus. In deel 3 probeert Thierry terug te keren naar de wereld die hij ontdekte na zijn ontsnapping uit de kerker waar hij in mysterieuze omstandigheden in verzeild raakte. Hij liet er namelijk een donkerharige schone achter.
 
Het Land van Langvergeten 1: De Gevangene van het Moeras door Laurent Vicomte + Makyo
Oberon (1985, HC)

Thierry Jolinon is een fotograaf met 'mistflarden in zijn hoofd'. Hij heeft relatieproblemen. Eigenlijk is hij rijp voor de psychiater. In een immens moeras, bijgenaamd 'Het Einde van de Wereld', treft hij dezelfde mistflarden aan als er in zijn hoofd rondspoken. Hij besluit ze te fotograferen. Maar voordat hij ook maar één opname heeft kunnen maken, wordt hij door onbekenden neergeslagen. Hij komt bij in een middeleeuwse kerker. Thierry's talloze medegevangenen kunnen ook niet zeggen waar ze zich bevinden, ze hebben geen antwoorden op de vragen die Thierry stelt. Het regime in de zompige kerker is keihard. De gevangenen worden geterroriseerd door twee zelfbenoemde leiders, de Valse Monnik en de oude gek Platlis. Al snel houdt slechts één gedachte Thierry Jolinon op de been: ontsnappen!

Aantal genomineerde albums van Laurent Vicomte: 5/2296
Aantal genomineerde albums van Makyo: 11/2296
Na een van zijn vele verhuizingen kwam Régis Loisel met zijn gezinnetje in het Bretoense Perros-Guirec terecht. Hij mocht er buurman zeggen tegen Jean-Charles Kraehn die net zoals hij een huis bewoonde dichtbij het strand. Op een dag stelde Loisel hem voor een atelier te delen op de vierde verdieping van Loisels huis. Niet veel later kwam Laurent Vicomte in Perros-Guirec wonen, niet ver van Loisel. Ook hij had zin om het atelier te vervoegen. Zijn huis was nog groter, hij had toen nog geen vrouw en dus nodigde hij Loisel en Kraehn uit om bij hem hun intrek te nemen. Het was in deze periode dat Loisel met het eerste deel van Peter Pan begon. Het atelier hield anderhalf jaar stand.
 
Pierre Fournier alias Makyo is van alle markten thuis. Hij draaide er zijn hand niet voor om zich aan een diverse waaier van uiteenlopende genres te wagen: komisch (Gully, De Drabbels), detective (de eerste verhalen van Jerome K. Jerome Bloks voor zijn goeie vriend Alain Dodier die net zoals hem in Duinkerke woonde), auteursstrip (Een Hart voor IJsland), fantasy (Ikar, De Cyclus van de Twee Horizonten), thriller (DNA), enzovoort.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010