De Werelden van Aldebaran 2: De Blonde Vrouw door Léo op nummer 865
Zonder nieuws van de aarde, blijft de gekoloniseerde planeet Aldebaran geïsoleerd. De inwoners krijgen net nu te maken met vreemde verschijnselen zoals de Mantrisse en andere waterwezens uit de oceaan, de ene al monsterlijker en gevaarlijker dan de andere. De twee adolescenten Marc en Kim hebben de tsunami die hun dorpje van de kaart veegde, overleefd en trekken naar de hoofdstad om een antwoord te vinden. Het wordt een confrontatie met een bestuur dat niet wil meewerken. Gelukkig is er nog de vreemde snuiter Pad die de twee komt helpen.
 
Asterix 11: Asterix en de Noormannen door Albert Uderzo + René Goscinny
De Geïllustreerde Pers / Amsterdam Boek / Dargaud / Hachette (1971, 1972, 1977, 1999, 2002, SC+HC)

Noormannen kennen geen angst. Anders dan de manier waarop ze afgeschilderd worden in dit album kennen we de bruten uit het hoge noorden als veroveraars, plunderaars, verkrachters en moordenaars. Maar dit zijn grotendeels historische vooroordelen. Dit gezegd zijnde ontmoeten de Galliërs uit het dorpje dat we zo goed kennen de blonde snorrenmannen. In hun queeste om te leren wat angst is en daardoor te kunnen vliegen, meren ze bij de Bretoense kusten aan. Jammer voor hen zijn de Galliërs minder bang dan verwacht. Enkel de jonge brulaap Hippix, overgewaaid uit de stad, is doodsbenauwd en daarom ontvoeren de Noormannen hem om hen te onderrichten. Met Assurancetourix' stem als middel, brengen redders Asterix en Obelix de Noormannen bij wat angst is. En weg zijn ze, fladderend van de rotsen.

Aantal genomineerde albums van Albert Uderzo: 28/2296
Aantal genomineerde albums van René Goscinny: 44/2296
In 1967 was de Franse eerste druk na twee dagen uitverkocht. De oplage bedroeg 1,2 miljoen exemplaren. Het was het eerste album dat boven het miljoen exemplaren was gedrukt.
 
Uit dit album werd de meest recente tekenfilm gepuurd onder de titel Asterix en de Vikingen.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010