Quintett 1: Het Verhaal van Dora Mars door Cyril Bonin + Frank Giroud op nummer 846
Op een luchtmachtbasis in de neutrale zone in Macedonië nemen vier levens in enkele maanden een compleet andere wending. Twee vrouwen en twee mannen vinden, op zoek naar liefde, geheel andere passies en belanden bij een belangrijk kruispunt in hun leven. In De Tien Geboden gebruikte Frank Giroud een manuscript als leidraad. Teruggaand in de tijd werd het mysterie ontbloot. In Quintett gaat hij een stap verder. De relatie(s) van vier mensen toegespitst op één locatie. Een interactie die een enorme discipline en controle vereist. Ten eerste moet Giroud ervoor zorgen dat de albums alleenstaand overeind blijven. De gebeurtenissen in het visueel lyrische (met dank aan Fog-tekenaar Cyril Bonin) Het Verhaal van Dora Mars tonen je een totaalspektakel met de sierlijke Dora in de hoofdrol.
 
Peter Pan 4: Rode Handen door Régis Loisel
Blitz (1996, SC+HC), Collectie Delta / Arboris (2002, SC+HC)

In deel 3 werd Pan neergeschoten door de kapitein. Peter probeert hem dankzij de opgedane kennis van Kundall te opereren, maar het lukt hem niet Pans leven te redden. Peter raakt hiervan diep in de put en pas als hij tot de conclusie komt dat Pan in hem voortleeft, is hij in staat de strijd tegen de piraten voort te zetten. Voortaan is hij zowel Peter als Pan, dus... Peter Pan! Hij gaat in de tegenaanval en weet de piraat een hand af te hakken. Ook besluit hij in Londen een stel van zijn vrienden op te halen om hem bij te staan in de strijd. Een zeer belangrijk album is dit. Niet alleen is er de genese van Peter Pan, maar ook die van kapitein Haak. Bovendien pleegt Jack the Ripper in Londen zijn eerste moord, net op het moment dat Peter er zijn vriendjes komt ophalen. De jaloezie van Tinkelbel, die haar grote geliefde Peter voor haarzelf wil en hem daarom probeert te scheiden van het indianenmeisje Kleine Tijgerlelie is nu nog grappig, maar daarin schuilt net het gevaar.

Aantal genomineerde albums van Régis Loisel: 14/2296
Hutchinson, de man die Mary, het laatste slachtoffer van Jack the Ripper, volgde in Rode Handen, heeft echt bestaan. Op zijn getuigenis steunt de meest aangenomen voorstelling van Jack als een dokter. Hutchinson, Jack, Peter en Mary. Alle personages zijn aanwezig voor een moord en een resem hypotheses.
 
Het is in dit verhaal dat Haak zijn arm verliest en dus pas vanaf nu Haak kan genoemd worden. Nooit op gelet dat Régis Loisel Haak tevoren nooit zo heeft genoemd? Het bleef bij het neutrale "kapitein".
 


© De Stripspeciaalzaak 2010