Moesashi integraal door Bert vander Meij op nummer 837
Eigenzinnige bewerking van romanschrijver Eiji Josjikawa over de Japanse samoerai Moesashi. Bij aanvang van het verhaal heet Moesashi nog Takezo en moordt en plundert hij in kleine dorpjes. Wanneer hij ingerekend wordt door een zekere Takoean, die hem een louterende straf laat ondergaan, wordt Takezo Moesashi en leeft hij voor eer en respect. Zo ontmoet hij Kodjiro, een andere samoerai. Deze ontmoeting loopt uiteindelijk uit op een duel tussen beide. Veel meer dan deze enkele zinnetjes is er niet nodig om het verhaal samen te vatten. De auteur kiest resoluut voor een minimum aan tekst en een maximum aan beeldbetekenis. Deze integrale editie bundelt de complete trilogie.
 
Jeremiah 9: De Winter van een Clown door Hermann
Novedi (1983, SC+HC) / Dupuis (1993, SC+HC), collectie Spotlight

In De Winter van een Clown raakt het prille liefdeskoppel Jeremiah en Lena verstrikt in de handen van een gastvrije dokter en een troep gemene dwergen. De dokter heeft het nobele doel met zijn schip een ark te zijn voor zowel dieren als door de gemeenschap verstoten personen. De dwergen scheppen er aan boord plezier in om normale mensen dood te laten vriezen.

Aantal genomineerde albums van Hermann: 50/2296
Twee belangrijke elementen kenschetsen dit verhaal. Het is een van de weinige waarin Kurdy niet te pas komt en sinds dit album werd de speciale band tussen Jeremiah en Lena pas echt goed gesmeed.
 
Op pagina 17 zie je Jeremiah het boek Story Without A Hero lezen. Dat is een knipoogje naar het one-shot Avontuur zonder Helden van Dany en Jean Van Hamme.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010