De Avonturen van Chick Bill 38: "Montana Kid" door Tibet + Greg op nummer 782
Dit album in de komische westernreeks van Tibet bevat drie verhalen waarvan "Montana Kid" het langste is. Daarin wordt meer dan ooit aangetoond dat de relatie tussen het sullige, luie, vraatzuchtige sheriffhulpje Kid Ordinn en de wat bazige en dikwijls nijdge sheriff Dog Bull er een is van zoon en vader, ook al zijn ze geen familie van elkaar. Kid gedraagt zich in het verhaal anders dan gewoonlijk, maar dat komt door een hersenschudding die hij opliep.
 
Legende 3: De Grote Klopjacht door Yves Swolfs
Daedalus (2008, HC)

De nieuwe heersers op het kasteel hebben door dat de rechtmatige nazaat van de hertog nog leeft hoewel het hele gezin van de hertog negentien jaar geleden door zijn eigen broer over de kling werd gejaagd. Het vervelende is dat het kind, dat in een uitgestrekt woud is grootgebracht en goed kan opschieten met wolven (vandaar zijn bijnaam "het wolfsjong") daardoor aanspraak kan maken op het bestuur over het hertogdom. Zomaar eventjes het woud uitkammen en doordringen in de grotten van de "keelsnijders", een bende rovers bij wie het wolfsjong verder opgroeide, is geen optie weet men uit ondervinding. Die gasten zijn bloedlink! Met manipulatie en verraad komt men echter dichter. Een grote klopjacht zet alle schaakstukken uit voor een reeks confrontaties. Het is tijd voor actie! We komen te weten wie verteller Aelred von Hilsheim precies is en er is de vrees voor het ontluiken van een gevaarlijke liefde.

Aantal genomineerde albums van Yves Swolfs: 21/2296
Van Legende verschenen met veel succes twee albums bij Talent. Na Lanfeust vanTroy zou het naar verluidt de best verkochte serie geweest zijn van de nu failliete uitgeverij. Verschillende uitgevers waren dan ook geïnteresseerd om Legende in het eigen fonds onder te brengen. De keuze viel op Daedalus die in 2008 de langverwachte vertaling bracht van deel 3 en nieuwe edities van deel 1 en 2. De albums waren enkel te verkrijgeen in hardcover, niet in een dubbele SC- en HC-uitvoering zoals bij Talent. De drie albums kon je ook kopen in een fraaie verzamelbox.
 
Legende 5 zal een punt zetten achter de middeleeuwse reeks Legende. Daarna wil Yves Swolfs zich niet meer aan langlopende reeksen wagen. Enkel one-shots of tweeluiken wil hij dan nog zelf tekenen. Met het schrijven van Durango voor tekenaar Thierry Girod gaat hij uiteraard door.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010