De Onnoembaren: Shukumei door Didier Conrad + Yann op nummer 762
Het beruchte soldatentrio Mac, Tony en Tim wordt in 1949 gedwongen deel te nemen aan een expeditie in Borneo waar zich het wrak van een B29-bommenwerper zou bevinden. Officieel zijn ze op zoek naar overlevenden, in realiteit wil het Amerikaanse leger een derde atoombom vrijwaren. Dit tweede album is het opstapje naar de verdere Aziatische avonturen van De Onnoembaren.
 
Lefranc 1: Het Sein Staat op Rood door Jacques Martin
Le Lombard (1954, 1965, SC+HC), Lombard Collectie (1954) / Casterman (1975, SC)

Het spannende naoorlogse avonturenverhaal in de beste traditie van een Blake en Mortimer mist zijn start niet. Het gevaar komt van een ondergrondse rakettenbasis. Gentleman-schurk Axel Borg is al meteen van de partij, evenals Lefrancs jonge vriend Jeanjean.

Aantal genomineerde albums van Jacques Martin: 22/2296
Het idee voor dit eerste avontuur deed Jacques Martin op in de Vogezen waar hij een nagenoeg intact gebleven Duitse V1-raketbasis bezocht. Hij begon te fantaseren over wat een misdadig genie met zo'n basis zou kunnen beginnen en zo ontstond Het Sein Staat op Rood.
 
Tegenwoordig verschijnen er twee soorten Lefranc-verhalen die elkaar afwisselen. André Taymans werpt zich op verhalen die zich afspelen in de jaren 1950. Andere tekenaars plaatsen Lefranc in onze tijd.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010