Slapend Kasteel door Linda Medley op nummer 737
Slapend Kasteel gaat verder waar het sprookje Doornroosje eindigde en hervertelt het bekende verhaal, maar nu vanuit het perspectief van een roedel nevenpersonages. Vervolgens verlegt Linda Medley de focus naar het dagelijkse leven op het kasteel en een klooster met nonnen met snorren en baarden. Piekfijn tekenwerk, maar in wezen gebeurt er niet echt veel.
 
Franka 11: De Vlucht van de Atlantis door Henk Kuijpers
Big Balloon (1993, SC) / Uitgeverij Franka (2004, SC+HC)

Op een hete zomerdag besluit Franka om naar Zandvoort te reizen, lekker surfen. Op de radio is net te horen dat de schatrijke reder Magnum Ax is overleden. In Zandvoort moet Franka schuilen voor een plots opkomend onweer. Ze zoekt beschutting in de duinen in een villa die de vorm heeft van een schip. Ze vindt er een indringster die de erfgename blijkt te zijn van Magnum Ax. De villa is het eigendom van Ax. De reder liet in 1956 de grootste vliegboot aller tijden bouwen, de Atlantis. Op een dag verdwijnt de vliegboot met aan boord een ware kunstschat, de inzet van een bitsige erfenisstrijd tussen Ax' kleindochter en weduwe Victoria Vulcan Ax, een topmodel.

Aantal genomineerde albums van Henk Kuijpers: 12/2296
De Vlucht van de Atlantis is al het vijfde avontuur waarin een vliegboot (of watervliegtuig) voorkomt en een belangrijke rol vervult, toch duidelijk een stokpaardje van Henk Kuijpers. Deze keer betreft het dan nog een reuzeversie. Piloot Kid is een oude bekende van deel 3, De Terugkeer van de Noorderzon, en het vervolg De Wraak van het Vrachtschip. Hij prijkt op beide covers. Hij komt ook nog voor in deel 17, Eigen Risico.
 
Als uitgever sinds het album Eigen Risico geeft Henk Kuijpers zelf de albums uit van Franka en herdrukken van oudere delen. Hij beheert met zijn zoon ook de verkoop van originele platen, geeft alle luxeversies uit, portfolio's, speciale uitgaven en het Franka Magazine. In dit onregelmatig verschijnende tijdschriftje gunt Kuijpers een blik achter de schermen van oudere en nieuwe verhalen, publiceert niet eerder verschenen illustraties en stripjes, oorspronkelijke versies van scènes die voor de albumuitgave zijn gewijzigd en geeft info over nog verkrijgbare zaken.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010