De Kleine Robbe 10: Dat Begrijp Je Later Wel! door Janry + Tome op nummer 628
De strijd der seksen gezien door de ogen van onwetende kindertjes, maar dat begrijpen ze later wel. In bijna geen enkel ander album in de reeks dan dit tiende nummer komen zoveel sexy verkoopsters, leraressen, 'tantes' en zonnebaadsters voor. Zaten we maar weer op de schoolbanken voor die juffrouw van rekenen.
 

Op Zoek naar Peter Pan integraal door Cosey
Le Lombard (2007, HC), collectie Getekend

1930, de Zwitserse Alpen. Toerist Melvin Z. Woodworth is een gevierd Engels schrijver. In zijn bagage steekt slechts één boek, namelijk het meesterwerk van James M. Barrie uit 1902, Peter Pan. Woodworth is hier niet zomaar. Hij is op zoek naar inspiratie voor zijn volgende roman. Hij zoekt er naar zijn Peter Pan. Tussendoor speurt hij naar aanknooppunten voor de dood van die andere Peter Pan, zijn halfbroer Dragan die tien jaar eerder buffetpianist was in het lokale zomerhotel. Stapje voor stapje kleurt Melvin de gefantaseerde schaduw in die zijn broer achterliet. Niets overhaastend want het leven is ronduit hemels in het Wallisdal. Twee zaken weerhouden hem ervan om helemaal weg te glijden in dit Nooitgedachtland. Wie is de geheimzinnige pianist die 's nachts de werken van zijn broer speelt en vooral, hoelang zal het nog duren vooraleer de gletsjer scheurt en het hele dorp in een lawine zal meesleuren?

Aantal genomineerde albums van Cosey: 11/2296

Na negen Jonathan-albums publiceerde Cosey met Op Zoek naar Peter Pan zijn eerste one-shot. Oorspronkelijk was het bedoeld als een album van zestig pagina's. Het werden er haast dubbel zoveel, verdeeld over twee albums in plaats van één. Een integrale versie kwam er pas in 2007, bijna 25 jaar na de vesrchijning van deel 1. Hij begon eraan na Jonathan 8: Het Voorrecht van de Slang. Jonathan7: Kate won nog maar net een Alfred voor het beste album in Angoulême toen Le Lombard verzocht om voorrang te geven aan Jonathan en zijn werk aan Op Zoek naar Peter Pan te onderbreken. Le Lombard waarschuwde Cosey ervoor dat zijn one-shot veel minder zou verkopen dan Jonathan en zag het als een geste om Cosey toch de kans te geven aan het verhaal te werken. Cosey werd beloond voor zijn koppigheid. Op Zoek naar Peter Pan verkocht beter dan Jonathan en doet dat nog steeds.
 
Voor het personage Evolena baseerde Cosey haar looks op die van de Italiaanse actrice Maria Schneider, nog het best bekend van haar rol in de film Last Tango In Paris waarin ze met behulp van wat boter als glijmiddel anaal wordt genomen door Marlon Brando. Een expliciete gelijkenis tussen de filmaffiche en een vrijscène is te ontdekken op het einde van het tweede deel of dus op het einde van de integrale versie.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010