Konvooi 6: List en Bedrog door Philippe Buchet + Jean David Morvan op nummer 616
Nadat Nävis' ruimteschip is gesaboteerd, is ze gedwongen een noodlanding te maken. Samen met haar vriend Snivel komt ze terecht op een planeet waar de Mekkas al sinds mensenheugenis de Gunjinn ter-roriseren. Op deze planeet zijn er duidelijke scheidslijnen. De mannen voeren oorlog en de vrouwen bekommeren zich om het huishoudelijke werk en de pleziertjes van de mannen als ze na een dag oorlogvoeren thuiskomen. Nävis aanvaardt deze situatie niet zomaar. Ze gaat voorop in de strijd tegen de Mekkas. En en passant ontdekt ze ook nog even heel wat anders... Opnieuw een weergaloos hoofdstuk in de sf-avonturen van het pronte meisje Nävis.
 

Magasin Général 2: Serge door Régis Loisel / Jean-Louis Tripp
Casterman (2006, 2007, SC+HC)

Serge heeft zich geïnstalleerd in een kamer boven de Magasin Général van Marie. Voorlopig raakt hij niet weg uit het dorp en zoekt zijn weg dan maar in het kleine, Canadese dorpje. Als ex-veearts en -kok wint hij langzaam de harten van de inwoners.

Aantal genomineerde albums van Régis Loisel: 14/2296
Aantal genomineerde albums van Jean-Louis Tripp: 4/2296

Het ontwerp van het personage Serge kostte het duo aardig wat tijd om tot de finale versie te komen. Régis Loisel maakte ontelbare schetsen (wat niet zijn gewoonte is), al of niet rekening houdend met de vele suggesties van Jean-Louis Tripp. Zolang hij er maar sympathiek uitzag. Het duo gaf achteraf toe aan de kritiek dat er in het begin van deel 2 te veel aandacht ging naar Serge.
 
Sinds 2006 heeft Régis Loisel een dubbele nationaliteit, uiteraard Frans-Canadees. Als we Canadese verkoopscijfertjes meegeven van Magasin Général en Op Zoek naar de Tijdvogel zal het je allicht niet verbazen dat deze in het voordeel van eerstgenoemde uitvallen. Van de laatste albums gingen er respectievelijk tienduizend en drieduizend over de toonbank. Magasin Général was er zelfs in geslaagd om het kringetje van de stripliefhebbers te verlaten en ook andere Canadezen te bereiken.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010