Galaxa door Fabio Bono

Fans van Galaxa konden in 2018 al beginnen uitkijken naar de publicatie van deel 262, De Laatste Waarschuwing, dat pas in 2019 verscheen. Dan werd ze eindelijk herenigd met Johan... hoewel niet alles is wat het lijkt. De Italiaanse tekenaar Fabio Bono wou haar al langer tekenen, fans hengelden naar haar terugkeer en Marc Legendre achtte het moment rijp om haar weer in de reeks te schrijven. Of het een kortstondige comeback zou worden of misschien toch ietsje langer stond toen nog lang niet vast. Bij het uitwerken van het scenario en het tekenen van het verhaal moesten ze nog ondervinden of het goed aanvoelde. Uiteindelijk kwam ze daarna nog slechts éénmaal terug onder de hoede van Bono en Legendre.

Voor haar vernieuwde looks stelde Legendre actrice Katheryn Winnick (foto linksboven) uit de tv-reeks Vikings voor als grafische inspiratiebron. Bono zag liever klassiekere schoonheden en viel op een foto (rechtsboven) uit 1955 van een jonge Sophia Loren, zijn landgenote, terwijl hij ook de versie van Karel Biddeloo in ere wilde houden. De voluptueuzere Sophia Loren was zelf al een voorbeeld voor Biddeloo om andere vrouwen in De Rode Ridder te tekenen, met name voor Demoniah heeft hij weleens foto's overgetekend van La Loren.

In 2019 vierde de Rode Ridder zijn zestigjarig bestaan als stripheld. Dat jaar startte Standaard Uitgeverij de integrale reeks van De Rode Ridder met vooreerst zes delen die samen de Willy Vandersteen-periode vormden. Voor elk deel tekende Fabio Bono een ex libris met een van de belangrijkste personages uit de stripreeks: Bahaal bij deel 1, Demoniah bij deel 2, Galaxa bij deel 3, koning Arthur en koningin Guinevere bij deel 4, Lancelot bij deel 5 en Merlijn bij deel 6. De ex libris van Galaxa is hieronder afgebeeld.

© Stripspeciaalzaak.be, 2022-2023