Galaxa in Mechelen

In 2002 gaf de inmiddels verdwenen stripspeciaalzaak Comic Strips uit Mechelen een setje van drie bladwijzers uit die voor een ex libris doorgingen. Het setje bestaat uit een illustratie van Karel Biddeloo met Johan op en Galaxa aan de brandende Sint-Romboutstoren. De eerste bladwijzer is in vierkleurendruk en de twee andere in een donkerblauw en donkerbruin steunkleur zoals in de oude albums van De Rode Ridder.

Datzelfde jaar organiseerde Comic Strips de tweede Mechelse stripbeurs waarvoor de illustratie veel groter werd gebruikt voor de affiche. Van deze affiche (zie nevenstaande illustratie) werden 35 exemplaren gesigneerd door Karel Biddeloo die te koop werden aangeboden.

Biddeloos tekening verwijst naar de bijnaam van de Mechelaars: Maneblussers. Toen de maan op een avond in de middeleeuwen de toren verlichtte, dacht een beschonken Mechelaar dat hij in brand stond en dus ging men aan het blussen, tot de maan achter de wolken verdween. Volgens de bezitter van de originele tekening kende Biddeloo de stad Mechelen heel goed. Biddeloo vertelde hem dat hij er zijn legerdienst had doorgebracht.

 

 
  © Stripspeciaalzaak.be, 2022-2023