Galaxa en Wonderland

Vanaf de jaren 1980 komt de Rode Ridder steeds meer voor in andere publicaties buiten de stripreeks om. Ook Galaxa wordt ingeschakeld voor zijstapjes op allerlei curiosa voor verzamelaars en fans. In 1986 staat ze centraal op een zeer fraaie prent die Karel Biddeloo voor een portfolio van stripspeciaalzaak Wonderland tekent met de toepasselijke titel Galaxa.

Gelegenheidsuitgeverij Wonderland Half Vier Productions publiceert de portfolio op 250 genummerde en gesigneerde exemplaren op het forse formaat van 50 x 70 cm. De prent en een los tekstblad horen in een map. Op het tekstblad staat een biografie van Karel Biddeloo en een overzicht van de albums van Safari die hij ook heeft getekend.

Wonderland Half Vier Productions is ook de uitgever van andere gelijkaardige portfolio's uit de periode 1985-1987, met knappe prenten van Calendula uit Isabel (Will), Duifje Vleugelslag uit Roze Bottel (Dany), Franka (Henk Kuijpers), Gwendoline uit De Koene Ridder (François Craenhals), Jessica Blandy (Renaud), Laïyna (René Hausman), Natasja (François Walthéry), Ohama uit Toenga (Edouard Aidans), Roodhaar uit Storm (Don Lawrence) en Yoko Tsuno (Roger Leloup).

De liefde tussen Wonderland en De Rode Ridder is daarmee nog niet voorbij. In 1999 geeft de stripwinkel het miniboekje De Vrouwen van De Rode Ridder uit. In een oplage van 750 exemplaren worden in 16 pagina's enkele door Karel Biddeloo getekende vrouwelijke personages uit de stripreeks verzameld met een korte introductie. Uiteraard is Galaxa van de partij, te beginnen op de cover.

Bij dezelfde uitgeverij verschenen in 2008 vier miniboekjes van De Rode ridder en Andere Buitenbeentjes met losse illustraties, schetsen, foto's en anekdotes van De Rode Ridder en Karel Biddeloo. De oplage van de boekjes bedraagt uit 350 genummerde exemplaren.

 

 
  © Stripspeciaalzaak.be, 2022-2023