Nummer 100

Bij het verschijnen van De Vervloekte Stad in 1982 zet het promotieteam van Standaard Uitgeverij zich in om nummer 100 in de reeks de nodige luister bij te zetten. Een eerste aankondiging van het feestelijke album is al te zien in deel 99, De Gijzelaars.

Het eigenlijke deel 100 verschijnt ook in een verzamelmap dat behalve het jubileumalbum ook de volgende itels bevat: een perkament voor de winnaars van een wedstrijd, een toernooispel met speelschijf en een poster. Het blauwe toernooispel is eigenlijk gerecupereerd van een Nederlandse actie van een jaar geleden, waarbij de uitgeverij het album Heerser der Diepten (deel 95, 1981) aanbood met een witte versie van dit spel en een bijhorende prijsvraag. Daarbij waren een dukaat van De Rode Ridder en een echt harnas te winnen.

 

Ook het gratis tweewekelijks verschijnende tijdschrift Family, dat een oplage kent van 800.000 exemplaren, besteedt in het nummer van 3 juni 1982 aandacht aan het honderdste album van De Rode Ridder. Er is een interview in te lezen met Karel Biddeloo en het blad organiseert een wedstrijd. Er staat ook een advertentie in het nummer.

 

 
  © Stripspeciaalzaak.be, 2022-2023