Steven
Dhondt/Stedho

[gecontacteerd door Peter D'Herdt]
Albums van Steven Dhondt/Stedho (1974, België):
Getekend, Marc de Bel (scenario van Marc de Bel, adaptatie door Ivan Adriaenssens, 5 albums, Standaard Uitgeverij)De Kriegels (scenario van Marc de Bel, adaptatie door Ivan Adriaenssens, Standaard Uitgeverij)Ooievarken (Oogachtend)Pit en Puf (scenario van Marc de Bel, adaptatie door Ivan Adriaenssens, 4 albums, Standaard Uitgeverij) deelname aan Pulp Deluxe Offline (Bee Dee).

Website: www.stedho.be
Het zal je misschien verbazen maar op het lezen van een paar Guust Flaters en enkele Marsupilami's en Robbedoezen na, ben ik helemaal niet zo vertrouwd met de wereld van Franquin.
Ik ben trouwens een laatbloeier qua het me enigszins bewust worden van wie wat heeft betekend in de stripwereld of van de stripwereld tout court. En ik ben daar overigens eigenlijk nog altijd niet zo intens mee bezig. Vraag me dan ook geen titels of zo. Ik volg al eens iets van een auteur die mooie dingen doet maar met zéér weinig diepgang (op Mœbius na).
Enfin, Franquins grote impact is dus van horen zeggen... Dat is geen arrogantie maar onwetendheid en vooral gebrek aan fanatisme.

De bewuste boekjes van Franquin lagen dus wellicht gewoontjes en behoorlijk anoniem tussen de afgeleefde stapel reguliere Sus- en Wissen, Kuifjes, Jommekes en andere Rode Ridders, en sprongen daar toen (als klein manneke) wat mij betreft niet meteen uit...
Alhoewel... het zou best kunnen dat ik wel iets heb opgepikt van de gevierde man. Ik meen mij bijvoorbeeld te herinneren dat de relatieve slordigheid van de Guusten (zowel inhoudelijk als tekenstijllijk) tussen die veel te steriele en cleane Kuifjes, Jommekes en Sus-en Wissen mij bijzonder aansprak...PS: Sorry dat ik jullie cijfertjes niet respecteerde... Ik kreeg mijn uiteenzetting er precies niet zo netjes ingewrongen :)