Sh3LI4C
(Gerrit De Bremme)

[gecontacteerd door Wouter Porteman]
Albums van Sh3LI4C (1979, België):
Freddy (4 albums, Gerrit De Bremme)Kantoorman – Superheld in Twaalf Stappen (Gerrit De Bremme).

Website: www.shellac.be
Wat maakt van Franquin zo’n bijzonder auteur?
Persoonlijk vind ik aan Franquin niet zo veel. Behalve dan dat zijn Marsipulami de inspiratie was voor een verschrikkelijk nummer van shlagerzanger Dennie Christian... Dat lijkt mij voor elke tekenaar trouwens het ultieme doel. Ik kan niet wachten tot Laura Lynn over mijn creaties begint te zingen.
Hoe maakte u voor het eerst kennis met Franquin of zijn albums? Wat herinnert u zich van hem? Heeft u persoonlijke contacten met hem gehad?
Via het stripblad Robbedoes dat mijn vader altijd kocht in de winkel van het tankstation waar hij altijd ging tanken. Verder geen invloed en nooit ontmoet. Ik heb het niet zo voor zijn slordige/priegelige tekenstijl. Strikt persoonlijk natuurlijk.
Wat is uw favoriete Franquin-album, -avontuur, -gag of -personage en waarom?
De Marsipulami (zie opmerking over dat liedje van Dennie Christian).
Heeft Franquin ook uw werk beïnvloed?
Neen. Toch niet rechtstreeks. Natuurlijk heeft alles wat je ooit gelezen hebt een zeker invloed. Guust Flater als eerste echte antiheld... dus ja onrechtstreeks en onbewust toch misschien een beetje.

Welke impact op de stripwereld heeft Franquin vandaag nog, vindt u?
Ondanks het feit dat zijn werk mij weinig zegt, spreekt het een heleboel andere mensen wel aan. Dat is uiteraard een goede zaak voor de strip zelf. Hoe meer mensen strips lezen, hoe minder vaak we geconfronteerd worden met de idiote en zeer ergerlijke opmerking "oh jij tekent strips, voor kindjes".