Stripinvasie

Klik verder naar de in december verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
AAaRGh...-producties
Arboris
Ballon Comics
Blake en Mortimer
Blloan
Casterman
Daedalus
Dargaud
Dark Dragon Books
Dupuis
Fantasia
Glénat
Graton
Hildebrand Comics
INdruk
Le Lombard
Matsuoka
Microbe
Nanuq
Pelckmans
Pear Productions
Saga Uitgaven
Scratch Books
Sherpa
Silvester
Standaard Uitgeverij
Strip Turnhout vzw
Uitgeverij HUM!
Uitgeverij Personalia
Van Halewyck
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2020: meijunijuliaugustusseptemberoktobernovemberdecember
2021: januarifebruarimaartapril
 
AAaRGh...-producties
05/12
TOP
• De Tweede Golf van Kritiek, Frustraties en Hoop (AAaRGh...) (HC/112p/€17,50)
> Net zoals bij de eerste coronagolf en de kwalijke gevolgen bundelt AAaRGh... een tweede cartoonbundel over de voorbije periode.


Arboris
19/12
TOP
• De Complete Brammetje Bram 3: Pauwen en Pestkoppen: De Jacht op het Pauwen-ei - De Gevangenen van het Duivelseiland - Jonker Ahoy! (Eddy Ryssack + Frans Buissink / Yaack) (HC/160p/€27,95)
• De Complete Brammetje Bram 3: Pauwen en Pestkoppen: De Jacht op het Pauwen-ei - De Gevangenen van het Duivelseiland - Jonker Ahoy! (Eddy Ryssack + Frans Buissink / Yaack) (HC/160p/€59,95) (luxe met ex libris)
> In Pauwen en Pestkoppen, deel 3 van de integrale reeks De Complete Brammetje Bram, zijn alle drie door Eddy Ryssack getekende verhalen nooit eerder in album verschenen. Ze zijn gechreven door Nederlander Frans Buissink en Vlaming Yaack (die ook nog onder meer Bessy heeft geschreven). Aan deze laatste besteedt het dossier veel aandacht. De verhalen De Jacht op het Pauwen-ei, De Gevangenen van het Duivelseiland en Jonker Ahoy! stonden in de jaren 1970 in het Nederlandse stripweekblad Sjors voordat het blad werd opgeheven en samensmolt met Pep om als Eppo te herrijzen.


Ballon Comics
12/12
TOP
Jomme 3: De Haaienrots (Conz naar Jef Nys) (SC/48p/€8,50)
> Na Griffo en Steven Dupré, die respectievelijk Jef Nys' Jommeke-belevenissen De Jacht op een Voetbal en Paradijseiland herwerkten, is het de beurt aan Conz om een remake van Jommeke te maken voor de reeks Jomme. Conz is de auteur van Toen Ik Nog Baas van de Wereld Was en de trilogie De Tweede Kus. In 2018 verscheen al een andere hommage van zijn hand, het voor Dupré geschreven Suske en Wiske-verhaal Boemerang. Hij koos voor De Haaienrots om te remaken.
• Sisters 15: Je Hebt Erom Gevraagd! (William + Christophe Cazenove) (SC/48p/€7,50)
> De zusjes uit Sisters zijn ook weer van de partij, vanaf deel 16 onder het logo van Standaard Uitgeverij. "De twee wervelwinden zetten de strip op zijn kop! Wanneer haar ouders een nieuwe keuken willen, besluit Marine dat het ook geen slecht idee is een nieuwe Sister te kiezen, een minder knorrige, een lievere, die alles doet wat zij wil. Marine stelt alles in het werk om haar plannetje te laten slagen... Maar heeft ze eigenlijk wel zin in een andere zus dan het zusje dat ze al heeft? Want door het urenlang gekibbel en de daaropvolgende dikke knuffels, de lachstuipen en krabpartijen zorgt een sister toch vooral voor wat pit in het leven."


Blake en Mortimer
12/12
TOP
• De Avonturen van Blake en Mortimer integraal 25-26: De Vallei der Onsterfelijken 1-2 (Peter Van Dongen / Teun Berserik + Yves Sente) (HC/144p/€250,00) (luxe met ex libris)
> Van het tweeluik De Vallei der Onsterfelijken (deel 25 en 26) verschijnt deze integrale editie in een zeer exclusief jasje met een uitvoering in zwart-wit en op groot formaat (298 x 368 millimeter). Voor deze 144 pagina's tellende bundeling, met het werk van Peter Van Dongen, Teun Berserik en Yves Sente, betaal je 250 euro voor een uitgave van 144 pagina's. De oplage is beperkt tot 150 exemplaren, genummerd en gesigneerd door de auteurs met ex libris. De kaft, met linnen rug, heeft een speciale bewerking met voelbare structuur. We kondigden dit in augustus al aan. Na een paar dagen was de oplage al uitverkocht in vooruitbestelling.
• De Avonturen van Blake en Mortimer 22: De Septimus-golf + 27: De Schreeuw van de Moloch - bibliofiel (Antoine Aubin / Dominique Cailleaux / Étienne Schréder + Jean Dufaux) (HC/152p/€65,00)
> Bovenop de softcover, de bibliofiele hardcover en de luxe-editie van Blake en Mortimer deel 27 dis er nu ook deze integrale, bibliofiele editie van De Septimus-golf (het door Antoine Aubin getekende deel 22) en het vervolg van het tweeluik, De Schreeuw van Moloch.
• Blake en Mortimer: De Bruid van Dokter Septimus (François Rivière met illustraties van Jean Harambat) (HC/56p/€16,95)
> Deze titel is een buitenbeentje, want het betreft een door Jean Harambat geïllustreerd leesverhaal, geschreven door François Rivière. De Bruid van Dokter Septimus is een oblonguitgave van 56 pagina's. Romanschrijver en stripscenarist Rivière (De P.I. van Hollywood, Victor Sackville) heeft inmiddels ook een stripbiografie geschreven over Edgar P. Jacobs waar tekenaar Philippe Wurm aan werkt. De inhoud van zijn geïllustreerd verhaal: "In Londen dineren Philip Mortimer en de jonge Richard, neef van Francis Blake, samen met James Whale. De regisseur van The Invisible Man bereidt een film voor, gewijd aan de beroemde zaak van het 'Gele Teken'. Wanneer ze het hotel buitenlopen, worden Mortimer en Richard ei zo na omver gemaaid door een wagen zonder bestuurder. 's Nachts wordt James Whale gewekt door een vrouwenstem die op de radio een dreigende zin opdreunt. Mortimer is geïntrigeerd en belt Blake op. Die vertelt hem dat dokter Septimus een medewerkster had: Ursula Phelps, een biologe. Richard heeft, vreemd genoeg, net een artikel gelezen, ondertekend met ‘Phelps’, waarin wordt uiteengezet hoe organische elektriciteit voorwerpen op afstand kan verplaatsen. De drie mannen zijn vastbesloten het mysterie op te helderen en haasten zich naar de verlaten cottage van dokter Septimus. In de wanorde van zijn laboratorium ontdekken ze zijn ultieme werkstuk..."
Blake en Mortimer: Het Gedroomde Avontuur (Didier Convard met illustraties van André Juillard) (HC/48p/€16,95) (herdruk)
> Herdruk van het geïllustreerde leesverhaal, in dezelfde uitvoering als het hierboven vermelde De Bruid van Dokter Septimus.


Blloan
12/12
TOP
Een Godverdomse Klootzak 2: O Maneta (Olivier Pont + Régis Loisel) (SC/88p/€10,50)
Een Godverdomse Klootzak 2: O Maneta (Olivier Pont + Régis Loisel) (HC/88p/€18,95)
> Een Godverdomse Klootzak is een vruchtbare samenwerking tussen tekenaar Olivier Pont en scenarist Régis Loisel. "Op de vlucht voor de mannen van het mijnwerkerskamp verdwalen Max en Baïa samen in de jungle. Baïa gidst, voedt en verzorgt Max. Ze dringen dieper en dieper door in het tropische woud tot ze op het wrak van een vliegtuig stoten dat er jaren geleden neerstortte. Aan boord vinden ze een kind met boeien om de polsen. Is dit het wrak uit dat verhaal waarin de dochter van de baas van de mijn wordt gekidnapt? Dat verhaal over het verdwenen fortuin? Nieuwtjes verspreiden zich als een lopend vuurtje en Max’ aanwezigheid intrigeert Herman, de baas van de mijn. Hij staat erop dat ze Max levend terugbrengen. Wat wil hij toch van hem? Christelle en Charlotte slaan, op hun beurt, op de vlucht in de richting van Corinne. In de polikliniek laten ze een lijk achter, en een man die ze hebben neergeslagen na een misgelopen afspraak. De twee verpleegsters kunnen gelukkig rekenen op de hulp van Régo, een oude agent met een dubieus verleden. Met bandieten, schattenjagers en verborgen geheimen op hun pad lijken de overlevingskansen van onze helden met elke stap in de jungle van de Amazone kleiner te worden..."


Casterman
12/12
TOP
De Beestenburcht 2: Margrieten in de Winter (Félix Delep + Xavier Dorison) (SC/56p/€8,50)
De Beestenburcht 2: Margrieten in de Winter (Félix Delep + Xavier Dorison) (HC/56p/€16,95)
> Na de zwarte stierencover van begin dit jaar krijgen we nu een witte poesjescover van de zeer goed onthaalde reeks De Beestenburcht. Voor deze vierdelige reeks inspireerde scenarist Xavier Dorison zich op de romanklassieker Animal Farm waarmee hij debutant Félix Delep als tekenaar kon laten triomferen. In deel 2 is het winter en dat is nog extra ellende bovenop de terreur van president Silvio. "De winter houdt de burcht in haar greep. Het weer spaart de inwoners niet, en ondertussen blijft president Silvio angst zaaien... Maar de strijd van Miss B en haar vrienden, César het konijn en Azelar de rat, is nog niet gestreden. Hun beweging, 'de Margrieten', blijft ijveren voor een beter leven: ze zeggen nee tegen de verplichting een halsband met belletjes te dragen en eisen gratis hout voor alle dieren. Om hun stem te laten horen, trotseren de moedige gezellen elke nacht de koude om een sit-in te houden voor de ramen van Silvio. Maar Miss B gelooft dat de dictatuur alleen verslagen kan worden als ze niet toegeven aan de verleiding van het geweld. Slaagt ze erin haar vrienden te overtuigen van geweldloos verzet? Het belooft een hele uitdaging te worden..."


Daedalus
12/12
TOP
• De Beul 3: Narrenkermis (Julien Carette + Mathieu Gabella) (HC/56p/€19,95)
> Van De Beul, een soort middeleeuwse, magische superheldenstrip, verschijnt het derde en laatste deel. "De Beul. Zijn naam deed heel Parijs beven en weerklonk door heel het land... Maar sinds de Nar is opgedaagd, stortte zijn wereld in. Tot zijn grote afschuw ontdekt hij dat ook anderen over de Gave beschikken. Een groep opgeleid om hem en de Nar te doden. Tijd voor een monsterverbond tussen beiden. Maar het carnavalsfeest komt eraan. De enige dag in het jaar waarop de Beul machteloos staat..."
• Bloedkoninginnen: Constance van Antiochië - De Rebelse Prinses 1 (Gabriele Parma + Jean-Pierre Pécau) (HC/56p/€19,95)
> Start van het tweeluik Constance van Antiochië, door Gabriele Parma en Jean-Pierre Pécau, dat ons terugbrengt naar het tijdperk van de kruisvaarders. Constance leefde van 1128 en 1163 en was van 1131 tot haar dood de vorstin van Antiochië. De ondertitel van de strip luidt De Rebelse Prinses. "Het lot van een koningin te midden van de intriges van de keizer van Byzantium en de koning van Jeruzalem, die alleen haar intelligentie en sluwheid heeft om zijn lot in eigen handen te nemen. Gelukkig heeft ze er geen tekort aan. Als het hoofdloze lijk van haar vader Bohemond II, prins van Taranto en Antiochië, de Sint- Pieterskathedraal binnenkomt om opgebaard te worden, is Constance pas 6 jaar oud en haar moeder Alix amper 20, maar als de tranen van Constance oprecht zijn, worden die van Alix gefingeerd, en de laatste heeft haar dochter onmiddellijk opgesloten om het regentschap over te nemen en zo haar handen vrij te hebben om haar hand op de mysteries van de macht te proberen leggen."
Bloedkoninginnen: Eleonora - De Zwarte Legende integraal 1: 1-2-3 (HC/168p/€29,95)
> Een integraal van de eerste drie delen van de goed verkochte zesdelige reeks Eleonora - De Zwarte Legende. De reeks vertelt over een van de meest bewogen koninklijke heerschappijen van Frankrijk en Engeland. Uiteraard komt er nog een tweede integraal met de delen 4, 5 en 6. "Op 25 december 1137 worden Lodewijk VII en Eleonora van Aquitanië tot koning en koningin van Frankrijk gekroond. In het publiek vernederd door haar schoonmoeder Adelaïde en als een kind behandeld door Suger, de raadgever van de koning, beslist Eleonora de plaats te nemen die haar toekomt. Politiek, intrigerend, verliefd, verraderlijk of subliem... zij gaat over de loop van de geschiedenis beslissen!"
Dwergen 14: Brum van de Zwervers (Jean-Paul Bordier + Nicolas Jarry) (HC/56p/€19,95)
> "Heer Brum keert terug naar waar alles is begonnen, naar de put waarin hij vocht om de ellende en de woede te vergeten die in hem woekerden. De oude strijder weet dat hij zijn verleden onder ogen moet zien, die zorgeloze tijden waarin hij en zijn vrienden in de achterbuurten van Gol-Garsëm woonden en droomden van mooiere dagen."
Elfen 24: De Strafkolonie van Komoorth (Bojan Vukic + Eric Corbeyran) (SC/56p/€9,95)
> "Nawel vertaalde de oude grimoire die het verhaal van Haarn’al, de eerste halfelfen, vertelt. Het is tijd om meer te leren en zich te verdiepen in de geschiedenis van degene door wie toenadering en verdeeldheid is ontstaan. Elke dag, op een verloren archipel genaamd Le Roc, wordt de heilige voorouder van de halfelf bezocht door tientallen nieuwsgierige mensen die met eigen ogen de eerste bastaard van een bastaardsoort willen zien waarvan de talloze nakomelingen moeite hadden om hun plaats te vinden in een wereld die hen niet wilde. Haarn’s handen bezaten ook macht. Ze waren in staat om al het kwaad te verdrijven."
• Gil St-André 12: Een Beladen Verleden (Chrys Millien + Jean-Charles Kraehn) (SC/56p/€8,95)
> Gil St-André is weer van de partij. In het Frans is eerder dit jaar deel 13 verschenen. Daedalus moet dus nog een album inhalen. De auteurs Chrys Millien en Jean-Charles Kraehn moesten intussen zijn andere reeks De Vliegenier stopzetten terwijl Kraehn dit jaar dik beloond werd als scenarist van De Nieuwe Avonturen van Roodbaard die knap uit de startblokken schoot. De inhoud van Gil St-André deel 12: "Gil St-André, nu CEO van de HRM, ziet zijn jeugdige omzwervingen weer opduiken samen met een naam waarvan hij dacht dat die tot het verleden behoorde: Hubert Darman. Deze jeugdvriend, een voormalig skinhead die zich bekeerde tot de sociaal-democratische politiek, vraagt hem om hem te helpen de volgende campagne van zijn partij te financieren. Terwijl hij weigert zijn ogen te sluiten voor hun duistere verleden, realiseert Gil zich niet dat hij zijn vingers al in een vreselijke spiraal heeft gestoken, waar zaken en politiek niet samengaan."
Een Hart voor Elkaar: Het Verhaal van de Belgische Sociale Zekerheid (Harald Franssen) (HC/128p/€24,95)
> Een Hart voor Elkaar is een 128 pagina's dikke strip met het verhaal van de Belgische sociale zekerheid. Het is geschreven en getekend door Harald Franssen. "Mijn naam is Louise. Ik ga jullie het verhaal vertellen van mijn hart, dat bij mijn geboorte geopereerd moest worden. En ook het verhaal van een hart dat we allemaal al 75 jaar delen/ Dat hart dat wij met elkaar delen, elke dag van ons leven, is de sociale zekerheid. Een beschermingssysteem bedacht door een kleine groep die in het geheim samenkwam tijdens de Tweede Wereldoorlog. In december 1944 slaagde dit clandestiene comité erin het Belgische parlement het 'Sociaal Pact' te laten goedkeuren, waaruit de sociale zekerheid is ontstaan. Het doel was ons beschermen in geval van ziekte, werkloosheid of ongevallen. Om voor eens en voor altijd komaf te maken met ellende en onrechtvaardigheid. Dit is het verhaal van mijn hart en van de sociale zekerheid. Het is mijn verhaal en het uwe. Het is het resultaat van een lange strijd voor solidariteit, rechtvaardigheid en dagen vol geluk."
• Magiërs 3: Altherat (Laci + Jean-Luc Istin) (SC/60p/€9,95)
> "Altherat is een magiër in dienst van koning Goddrik, een gehaaide, gemene en sadistische koning die zonder aarzeling doodt en laat doden. Altherat moet hem gehoorzamen en zijn waanzinnige plannen uitvoeren. Troost vindt hij alleen in de armen van zijn overleden geliefde, die hij in het geheim weer tot leven heeft gewekt. Wanneer de koning zijn begerig oog laat vallen op de andere koninkrijken van Yrlanië, raakt Altherat ongerust. Tijdens een banket, georganiseerd door Goddrik, sterven koning Erik en zijn magiër. Vergiftigd. De onrust maakt plaats voor wanhoop want het gebruikte vergif is dat van Altherat. De moordenaar wil hem de schuld in de schoenen schuiven... Een onderzoek moet klaarheid brengen..."
• Malefosse 1. De Zwarte Duivel (François Dermaut + Daniel Bardet) (SC/48p/€8,95)
• Malefosse - De Complete Editie 1: 1. De Zwarte Duivel - 2. De Aanslag - 3. De Vallei der Ellende - 4. Roetkop (François Dermaut + Daniel Bardet) (HC/196p/€34,95)
> Bij Daedalus verschijnen zelden integralen. Een uitzondering is Malefosse die de uitgeverij volledig opnieuw zal uitgeven om aan te sluiten met de niet eerder vertaalde albums van de historische reeks van François Dermaut en Daniel Bardet. De reeks werd in vertaling gestopt na deel 7 door Blitz. De vierentwintigdelige stripreeks zal de komende jaren, telkens in december, in zes integralen met telkens vier verhalen verschijnen. En naar het voorbeeld van De Onthoofde Arenden (dat op zijn laatste benen loopt) komen die verhalen ook uit in softcoveralbums.Deze maand komt deel 1 opnieuw uit in softcover. In maart, juni en september 2021 volgen de volgende drie softcoveralbums. Een voorstelling: "1589. Europa kent met de opkomst van het protestantisme (anglicanisme, calvinisme, lutheranisme...) zo'n grote religieuze verbrokkeling dat het monopolie van de Rooms Katholieke Kerk doorbroken lijkt. Aan deze mallemolen ontsnapt evenmin Fankrijk onder de lakse Koning Hendrik III. Het wordt zelfs op het einde van de zestiende eeuw totaal verscheurd door een meedogenloze fanatiek-religieuze strijd tussen enerzijds de katholieken onder leiding van Hendrik de Guise en de Heilige Liga en anderzijds de hertog van Navarra, de latere koning Hendrik IV en zijn Zwitserse en Duitse huurlingen. De Drie-Hendriken-Oorlog zou een catastrofe worden in de menselijke geschiedenis."
De Meester-chocolatier 2: De Concurrentie (Chetville + Eric Corbeyran / Bénédicte Gourdon) (SC/72p/€8,95)
De Meester-chocolatier 2: De Concurrentie (Chetville + Eric Corbeyran / Bénédicte Gourdon) (HC/72p/€19,95)
> De Meester-chocolatier miste zijn start niet. De thriller in het vaarwater van Châteaux Bordeaux, Cognac of Café Noir, en eveneens geschreven door Eric Corbeyran, krijgt nu een 72 pagina's tellend vervolg. "Alex Carret is een echte chocoladekunstenaar met een passie voor smaken. Met de hulp van zijn jeugdvriendin Clémence, de ambitieuze Benjamin en de handige Manon gaat hij eindelijk zijn professionele en persoonlijke dromen waarmaken en met innoverende ideeën een frisse wind door het conservatieve chocolademetier jagen."
• Het Narrenschip 8: Verdwijning (Turf) (HC/48p/€19,95)
> Dit album betekende in het Frans in 2017 een comeback van de reeks die Turf acht jaar eerder had afgerond. Het bleek dus een eerste cyclus te zijn.
Orks & Goblins 8: Snuffel (Giovanni Lorusso + Olivier Peru) (HC/56p/€19,95)
> "De kleine Snuffel had een van die goblins zonder geschiedenis moeten worden, zonder lotsbestemming. Ongedierte met een leven waar niemand waarde aan hecht. Maar nadat zijn familie wordt uitgemoord, vangt de zoon van een heer hem op. De jongen wil Snuffel africhten als jachthond. Is Het is toch algemeen geweten dat goblins een geweldige reukzin hebben? Snuffel en zijn meester groeien samen op, en er ontstaat een sterke band. Groeit de goblin uit tot een trouwe gezel of tot de gemeenste hond van Nodrënn?"
• Tussen Vier Muren 2 (Laurent Astier + Jean-Claude Pautot / Laurent Astier) (HC/160p/€24,95)
> Slot van het tweeluik waarvoor Laurent Astier (Het Venijn) in zee ging met ex-misdadiger Jean-Claude Pautot om een fictief verhaal te vertellen, gebaseerd op waargebeurde feiten.
USA über Alles 3: De Rode Schaduw (Maza + Jean-Pierre Pécau) (SC/64p/€8,95)
> Laatste deel van de uchronie in de lijn van Wunderwaffen. "1947. Na de wapenstilstand tussen de Anglo-Amerikaanse strijdkrachten en de Duitsers in 1944, en zelfs na het complot tegen Hitler, blijft de oorlog aan het Oostfront voortduren. De Duitsers, die worden bijgestaan door de Amerikanen, nemen het op tegen de Russische tanks van Stalin, die de vredesonderhandelingen van tafel heeft geveegd. In Frankrijk tracht men de oorlogsjaren te vergeten, al kreunt het land onder het juk van een nieuwe bezetter: de Amerikanen... Nicolas Charlier tekende in als oorlogsvrijwilliger bij de Franse strijdkrachten en werd bij de luchtmacht ingeschakeld als gevechtspiloot. Hij was lange tijd actief bij het eskader Groupe Normandie aan het Russische front. Jaren later duikt hij plots terug op, vlakbij de Finse grens. Het mysterie rond Charlier wordt alsmaar groter. Is hij een held of een verrader?"
• Het Venijn 2: Vloedgolf (Laurent Astier) (SC/64p/€9,95)
> Van de vijfdelige westernreeks Het Venijn, waarvan deel 1 magnifiek verkocht, is er nu ook de softcovereditie. "Zuiden van Texas, september 1900. Wanneer Emily aankomt in Galveston is Labour Day in volle gang, en de trotse arbeiders paraderen onder het gejuich van het volk. Emily heeft geen zin om te feesten, ze haast zich naar een nieuwe afspraak met het lot. Maar op het moment dat ze aanbelt bij de religieuze instelling beeft haar hand even en in haar hoofd komt een storm opzetten... Want haat die uit de diepte komt, maakt alles op zijn pad met de grond gelijk."


Dargaud
12/12
TOP
Murena 11: Lemuria (Theo Caneschi + Jean Dufaux) (SC/56p/€8,50)
> "De dag na de grote brand van Rome, in juli 64, valt keizer Nero ten prooi aan twijfel. Zijn vriend, Lucius Murena, is verdwenen. Was hij een van de samenzweerders, zoals sommigen beweren? Nero vertrouwde hem, maar weet niet meer wat te denken. De afwezigheid van Lucius vreet aan hem, alsof zijn eigen verleden ook is verdwenen. Lucius is in handen gevallen van Lemuria, een vrouw die hem heeft bedwelmd om haar lusten op hem te botvieren. Lucius besluit op de vlucht te slaan, zo kan hij zichzelf misschien terugvinden. Maar zijn geheugen laat hem in de steek. Alleen Petronius kan hem helpen. Ondertussen beramen de vertrouwelingen van de keizer een complot. Lucius ontmoet een vrouw bijgenaamd 'de Hydra'. Ze bewaart een verschrikkelijk geheim. Een geheim dat ze alleen met Nero zelf mag delen..."
De Werelden van Aldebaran: Terug naar Aldebaran 3 (Leo) (SC/64p/€8,50)
> Zoals eerder gemeld lukt het Leo om jaarlijks meer pagina's te tekenen en heeft hij het voornemen om zijn albums dikker te maken en de cyclussen korter. En zo is deel 3 van Terug naar Aldebaran al het slot van deze sf-cyclus. Leo werkt inmiddels aan een volgende cyclus. "Kim, Manon en de rest van het team maken kennis met de bewoners van de mysterieuze planeet waarop ze zijn geland. De wetenschappers zijn stomverbaasd wanneer ze een elektromagnetische muur vinden met technologie die de kennis van de Tsalterianen zelf te boven gaat! Daarop gaan ze op zoek naar de ‘vreemdeling’, die weleens de sleutel kan zijn voor alle mysteriën en alle bestaande wetenschappelijke theorieën zomaar onderuit kan halen. Maar de tijd dringt en de muur die het dorp tegen monsters beschermde, begint af te brokkelen..."


Dark Dragon Books
05/12
TOP
• New Avengers: Journey to Infinity 3: Avengerswereld 1 (Jerome Opeña + Jonathan Hickman) (SC/72p/€9,95)
• New Avengers: Journey to Infinity 4: Avengerswereld 2 (Adam Kubert + Jonathan Hickman) (SC/72p/€9,95)
• New Avengers: Journey to Infinity premium pack deel 3-4 (Stefano Caselli + Jonathan Hickman) (2xSC/€24,95) (met poster)
> Journey to Infinity is een zesdelige minireeks van New Avengers die is onderverdeeld in drie tweeluiken. Er is wel degelijk voorkennis nodig, want het hoort bij een Infinity-crossover waarin wordt afgerekend met andere verhaallijnen over multiversa en andere elementen. Net als bij de eerste twee delen zit er bij het premium pack van de delen 3 en 4 een extraatje, in dit geval een dubbelzijdig bedrukte poster. Over de cyclus Avengerswereld (deel 3 en 4): "De beste helden ter wereld, samen in een onverslaanbaar team! De Avengers pakken het groots aan en breiden hun invloedssfeer uit tot ver voorbij de grenzen van ons zonnestelsel. Wie geven er gehoor aan de oproep van Captain America? Het antwoord zal je verbazen! Hun eerste missie brengt ze naar Mars, waar de geheimen van de Garden leiden naar het Savage Land op aarde. En wanneer de Shi'ar het onderspit delven op een dode maan, moeten de Avengers het opnemen tegen een buitenaardse invasiemacht. Welke geheimen kent de oorsprong van het heelal en wat betekent het voor onze wereld?"
• Een Avontuur van Simon Hardy 3: Veel Liefs uit China (Frank Leclercq + Frédéric Brrémaud) (SC/48p/€9,95)
• Een Avontuur van Simon Hardy 4: Achtervolging van de Aston Martin (Frank Leclercq + Frédéric Brrémaud) (SC/48p/€9,95)
> De twee laatste delen van de reeks zijn nu ook als softcover verkrijgbaar. Over Veel Liefs uit China: "1963. Een Frans vliegtuig met een atoombom aan boord verdwijnt in het noordwesten van China. Het toestel lijkt gekaapt te zijn door de organisatie van de tsaar die het gebied regeert met ijzeren vuist en van plan is de regering in Peking omver te werpen. Frankrijk moet het wapen koste wat het kost terugkrijgen. Ze zouden beroep kunnen doen op de Chinezen, maar die azen zelf op de bom. Daarom leidt Edgar La Rochelle, een Franse luchtmachtofficier, een clandestiene operatie en de Belgische reporter Simon Hardy dient als lokaas." Over Achtervolging van de Aston Martin: "Simon Hardy reist naar Zwitserland om verslag uit te brengen van een Aston Martinrally. Een rustige missie in een vreedzaam gebied, toch? Nee, want ook hier lonkt het avontuur! Talloze spionnen loeren namelijk op de DB5 van een geheimzinnige markies." Dit verhaal is korter, maar het is aangevuld met een artikel over wagens en een preview van een andere strip door hetzelfde duo.
• Batman: Damned 3 (Lee Bermejo + Brian Azzarello) (SC/56p/€9,95)
> In zowel Batman: Damned als Batman: White Knight (zie hieronder) kruist Batman de degens met zijn grootste aartsvijand Joker. Dit is het laatste deel.
• Batman: White Knight 3 (Sean Murphy) (SC/80p/€9,95)
> Laatste deel van de cyclus. In maart 2021 start de driedelige cyclus Curse of the White Knight. "Het is Jack tegen Joker! De identiteitscrisis van Jack Napier bereikt zijn hoogtepunt en brengt zijn grootse plannen voor Gotham in gevaar... maar hij heeft geen keuze als hij de gestoorde Neo Joker wil tegenhouden. Hij en Batman, twee gezworen vijanden, moeten hun krachten bundelen, anders gaan hun vrienden en bondgenoten strijdend ten onder. De rollen zijn omgedraaid... wie wordt straks onthaald als de held van Gotham?"
• Black Sheep Squadron 5: Vella Lavella (Vincent Jagerschmidt / Sébastien Philippe + Pierre Veys) (HC/48p/€19,95)
• Black Sheep Squadron 6: De Waanzin van de Dag (Vincent Jagerschmidt / Sébastien Philippe + Pierre Veys) (HC/48p/€19,95)
> Van de luchtvaartreeks Black Sheep Squadron komen de delen 3 en 4 uit. Het zijn tevens de laatste albums. "Het Black Sheep Squadron vertrekt met verlof naar Sydney. De Japanners vallen hen bij hun terugkeer, vlak voor hun aankomst in Munda, aan. Boyington denkt dat een van zijn piloten te spraakzaam was bij zijn vriendin, die informatie aan Japanse spionage moet hebben doorgegeven. Schout-bij-nacht admiraal Clark biedt aan om een marine-eenheid toe te wijzen aan een vliegdekschip om uitgeputte marinepiloten te ondersteunen. Boyington maakt het verrassende nieuws bekend aan zijn piloten. Gregs eenheid mag dan vliegen met een gloednieuw model Corsair met een verbeterd landingsgestel dat geschikt is om zacht te landen op een vliegdekschip. Maar hun relatie met de Hellcat-piloten is gespannen. Zij stellen het niet op prijs dat iemand hen voor de voeten komt lopen, zelfs niet om hen te helpen."
• Jazz Maynard 3: Tegen Alle Verwachtingen in (Roger Ibañez + Sandro Raule) (SC/48p/€9,95)
• Jazz Maynard 4: Hopeloos (Roger Ibañez + Sandro Raule) (SC/48p/€9,95)
> Een tijdje geleden verschenen de eerste twee delen van Jazz Maynard, die door Blloan al eens werden uitgegeven in een eerste bundeling. Omdat Blloan die reeks in vertaling opgaf, kan Dark Dragon Books er nu grote sier mee maken. In het vervolg van de zevendelige reeks gaat het er nog explosief aan toe. Over deel 3 en 4: "Nu de burgemeester van Barcelona vermoord is, heeft Cébes de vrije hand om de leiding van de stad over te nemen en deze het centrum van de georganiseerde misdaad en drugshandel te maken. Hij kan rekenen op de corrupte politie, maar ook op de onderwereld van Hong Kong. Om deze nieuwe publieke vijand te bestrijden, is er allereerst commissaris Blanc, een van de weinige vrij oprechte politieagenten in de regio. Vervolgens heb je Lucia, een linkse journalist, maar ook Judas, voormalig medewerker van Cébes, en vooral Jazz Maynard, vergezeld van zijn trouwe vriend Théo. Allen zijn klaar om de strijd aan te gaan in een meedogenloos gevecht, waarvan het resultaat de gevestigde orde definitief in gevaar brengt."
• Kolonisatie 1: Schipbreukelingen in de Ruimte (Vincenzo Cucca + Denis-Pierre Filippi) (SC/48p/€9,95) (herdruk)
• Kolonisatie 2: In Nood (Vincenzo Cucca + Denis-Pierre Filippi) (SC/48p/€9,95) (herdruk)
• Kolonisatie 3: De Levensboom (Vincenzo Cucca + Denis-Pierre Filippi) (SC/48p/€9,95) (herdruk)
• Kolonisatie 4: Verzoening (Vincenzo Cucca + Denis-Pierre Filippi) (SC/48p/€9,95)
> In het sf-genre blijft Kolonisatie het mooie weer maken. Deze maand verschijnt deel 4. De reeks wordt met één deel uitgebreid en zal zes delen tellen.
• De Schaduwen van de Sierra Madre 3: El Dedo de Dios (Daniel Brecht + Philippe Nihoul) (HC/56p/€19,95)
> Laatste album van de westerntrilogie De Schaduwen van de Sierra Madre. "Mexico, 1920, veertig jaar na de overgave van Geronimo, terwijl Hollywood zijn eerste films maakte, voerden de Apaches een verloren oorlog om een manier van leven te verdedigen die gedoemd was te verdwijnen."
Segmenten 3: Nieuw-Sparta (Juan Giménez + Richard Malka) (SC/64p/€9,95)
> Derde en laatste deel. "Als de profetie waar is, heeft het heelal slechts zes weken om aan steriliteit te ontsnappen. Om dit tragische lot te voorkomen en een einde te maken aan het segmentisme, moeten Lot en Jizreël een standbeeld vinden op Muse, de planeet van de kunsten, waarop de coördinaten van de thuisplaneet zijn gegraveerd. Maar hun schip gaat kapot en moet stoppen op Neo-Sparta in de oorlogssector. Hier regeert bloed. Dus de enige manier waarop ze het nodige geld voor reparaties kunnen ophalen, is door deel te nemen aan een toernooi, waarin de meest geduchte jagers in de Melkweg het tegen elkaar opnemen."
• Spider-Man: Life Story 3: De 00's & 10's (Mark Bagley + Chip Zdarsky) (SC/72p/€9,95)
> De 00's &10's rondt als derde abum het levensverhaal van Spider-Man af in de veronderstelling dat hij gelijk ouder werd met de stripreeks.
• De Sterren van de Geschiedenis: Marilyn Monroe (Christian Paty + Bernard Swysen) (HC/104p/€24,95)
> In een eerste album van Sterren van de Geschiedenis presenteren Christian Paty (De Orde van de Drakenridders) en Bernard Swysen het leven van Marilyn Monroe. In het Frans zijn in dezelfde reeks ook nog gelijkaardige albums verschenen over Charlie Chaplin en Brigitte Bardot. Swysen gooit het voor Monroe over de volgende boeg: "Hollywood heeft van haar een wereldster gemaakt, een icoon. Ster onder de sterren, Marilyn Monroe heette oorspronkelijk Norma Jean. Na een chaotische jeugd in Los Angeles trouwde ze en werd ze model tijdens de oorlog. Door dit buitengewone traject te volgen, probeert deze biografie vooral met humor het ware en het valse te ontwarren, recht te doen aan de ambities en de vastberadenheid van een uitzonderlijke actrice, gevangene van haar legende."
U-47 9: Wolvenjacht (Gerardo Balsa + Mark Jennison) (SC/48p/€9,95
U-47 10: Hitlers Piraten (Gerardo Balsa + Mark Jennison) (SC/48p/€9,95)
> Deze albums zijn nu ook als softcover beschikbaar. Over deel 9: "Engeland heeft zojuist een nieuw konvooi, begeleid door een krachtige luchtvloot, van cruciaal belang voor de geallieerden, naar Afrika gezonden. Geconfronteerd met deze inzet van troepen, is de U-47 uitgerust met een totaal innovatief detectiesysteem dat voor suprematie moet zorgen. Maar geconfronteerd met commandant Walters en zijn troepen, zullen Prien en zijn mannen op de proef worden gesteld om geen zware nederlaag te lijden. En de inhoud van deel 10: "De HMS Tudor heeft in het geheim een lading goud aan boord die de loop van de oorlog zou kunnen veranderen. Wanneer de bemanning dit geheim ontdekt, vermenigvuldigt het verraad zich, maar de vijand wacht ook op deze gelegenheid om een schat te pakken die zeer nuttig zou kunnen zijn voor het Reich ... Wanneer de U-47 zich op het spoor zet van dit fortuin zou de HMS Tudor, die zonder escort vaart, de inzet van alle achtervolgingen kunnen worden!"
• Wika deel 1-2-3-4 collector's pack (Olivier Ledroit + Thomas Day) (4xSC/€39,95) (met sleeve en poster)
> De complete fantasyreeks in een pakket met sleeve en poster.


Dupuis
12/12
TOP
De Avonturen van Buck Danny "Classic" 7: Sea Dart (André Le Bras + Frédéric Zumbiehl / Frédéric Marniquet) (SC/48p/€8,50)
> Voor Buck Danny "Classic" is een auteurswisseling doorgevoerd. Zoals je al weet, is de begaafde tekenaar Jean-Michel Arroyo aan de kant geschoven en tekent André Le Bras voortaan de spin-off. Het concept (verhalen die zich in vroegere (oorlogs)tijden afspelen) en de scenaristen (de Frédéricen Zumbiehl en Marniquet) blijven aan zet. "April 1945. Een mysterieus geheim wapen wordt door een speciale eenheid van het Duitse leger uit Polen weggevoerd. De eenheid, onder leiding van het beruchte hoofd van het Bureau voor Speciale Projecten, brengt het wapen naar een onbekende bestemming... In 1953 opereren Buck Danny en zijn vrienden vanuit een marinebasis in de Verenigde Staten. Hun missie: het op punt stellen van het eerste supersonische watervliegtuig ter wereld, de 'Sea Dart'. Bij de CIA maken ze zich zorgen om de verdwijning van een heleboel agenten die een onderzoek voerden naar de twijfelachtige banden die president Péron onderhoudt met een aantal Duitse oud-nazi's, in Argentinië. Er doet een gerucht de ronde over een geheime nazibasis, verborgen op de Altiplano. De CIA besluit een spionagevliegtuig te sturen ter verkenning. De Sea Dart lijkt gemaakt voor die opdracht. Buck, Sonny en Tumb zetten in een onderzeeër koers naar Argentinië, met het prototype, voor een extreem gevaarlijke en verrassende missie... In het eerste deel van dit tweeluik zet Buck Danny voor het eerst in zijn leven koers naar het Argentinië van Péron."


Fantasia
05/12
TOP
• Jeremiah 38: Snappie? (Hermann) (HC/48p/€79,95) (luxe in schuifdoos met prent)
> Luxehardcover met wikkelomslag. De oplage bedraagt 140 exemplaren. Bij de albums die genummerd zijn van 1 tot 60 zit een extra prent bovenop de gesigneerde en genummerde ex libris.


Glénat
12/12
TOP
• De Geheime Driehoek: Lacrima Christi 6: Vergeving (Denis Falque + Didier Convard) (HC/56p/€16,95)
> Laatste deel van de spin-off van De Geheime Driehoek. "En de Duivel ontstond uit de tranen van Christus. Slaagt Jean Nomane er, met de hulp van de Wachters van het bloed, in de verderfelijke plannen van zijn tegenstanders te dwarsbomen? Kan hij vermijden dat ze Lacrima Christi, een vergif afgeleid van de pest, gebruiken om de wereldbevolking te decimeren?


Graton
12/12
TOP
Michel Vaillant seizoen 2 9: Duels (Benjamin Benéteau + Denis Lapière / Jean Graton) (SC/56p/€8,50)
• Michel Vaillant seizoen 2 9: Duels (Benjamin Benéteau + Denis Lapière / Jean Graton) (HC/56p/€16,95)
> Bij Graton knalt het in deel 9 van het tweede seizoen van Michel Vaillant. "Daniel Farid, Frans wonderkind, krijgt een rol naast Michel Vaillant als piloot voor de tweede Vaillante Cervin op het WCR, het wereldkampioenschap rally. Een seizoen lang gaan ze allebei strijden tegen Neuville, Ogier en Tanak... Maar al snel beseft Michel dat zijn teammaat ook zijn belangrijkste tegenstander is: Daniel is in de eerste plaats bij het team gekomen om 'de veteraan met pensioen te sturen'! Slaagt Michel erin de grenzeloze ambitie van zijn jonge uitdager te beteugelen?"


Hildebrand Comics
19/12
TOP
• Wat Doe Jij Hier? (Jeroen Steehouwer) (HC/88p/€13,95)
> "Cartoons en strips uit het bewogen jaar 2020. Jeroen Steehouwer is striptekenaar, cartoonist en livetekenaar. Ook voor hem was het een raar jaar met Covid-19, Trump, de uitgesproken polarisatie en andere vreemde verschijnselen. In dit boek staan een aantal cartoons en strips die hij deze periode in de late avonduurtjes maakte."


INdruk
12/12
TOP
Een Familie in Oorlog 1: Het Verloren Land (Espé + Stéphane Piatzszek) (HC/56p/€17,95)
>
Een Familie in Oorlog, door tekenaar Espé (Châteaux Bordeaux), op scenario van Stéphane Piatzszek, is voor Espé opnieuw een familiesaga met wat wijn. De voorstelling: "Identiteit kan iets zijn om trots op te zijn... of een misdaad. Mulhouse, vandaag de dag. Een jong kaderlid met een burn-out en een verslaving, brengt een week door in een opvangcentrum. Op een avond maakt hij kennis met zijn buurman, Mr. Engel, de zoon van een belangrijke wijnteler uit de Colmar regio. Bij een overheerlijke Riesling vertelt de man het dramatische verhaal van zijn familie in de Elzas van 1940... Een regio die door de geschiedenis afwisselend door Frankrijk en Duitsland werd opgeëist en na de zege van de nazi's weer door het Derde rijk geannexeerd. Door de arrestaties, de verboden, de introductie van de nazigebruiken en het begin van de jacht op de Joden door de Gestapo, laaiden de spanningen weer op in een streek die voortdurend werd verscheurd tussen de twee culturen. Het verhaal van de Engels is het tragische relaas van een gewone familie in een ongewone plek. Van een familie in oorlog met de geschiedenis en met zichzelf. Net als in de regio zelf zitten ook binnen de familie Engel aanhangers van beide kampen..."
• Stonehenge 2: Vortimer (Ugo Pinson + Eric Corbeyran) (HC/56p/€17,95)
>
"In 446 valt Germain van Auxerre, een machtige boodschapper van Rome, binnen in een Pelagius klooster. Hij moet er voor zorgen dat de monastieke regels conform zijn aan het dogma van de christelijke kerk. Na een onderzoek van de cellen wordt de jonge monnik Ninian ervan beschuldigd een verboden manuscript uit de bibliotheek te hebben gestolen. In dat bewuste werk heeft men het over de steen van Fal, die al eeuwen verdwenen is. Ninian slaagt erin aan zijn straf te ontsnappen dankzij een vriend, de novice Kadog, maar ze moeten uit het klooster vluchten. Bisschop Germain leert zo van het bestaan en de macht van de steen en probeert een bondgenootschap te smeden met Hengist, de Saksische leider, om de vereniging van de Britse rijken tegen te gaan. De heilige steen zal van dan af het voorwerp van alle begeerte worden, want hij is de enige poort die naar het zwaard van Nuada leidt, het wapen wiens bezit synoniem staat voor grote macht!"


Le Lombard
12/12
TOP
De Nieuwe Avonturen van Bruno Brazil 2: Black Program 2 (Philippe Aymond + Laurent-Frédéric Bollée) (SC/56p/€8,50)
> De Nieuwe Avonturen van Bruno Brazil deel 2 sluit een eerste tweeluik af van de actiereeks die een comeback beleefde in handen van Philippe Aymond en Laurent-Frédéric Bollée. "Het commando Kaaiman is nog getraumatiseerd door de recentste missie en er duikt al een nieuwe missie op. Een ongrijpbare misdadiger vermoordt al hun oude vijanden. En die nieuwe tegenstander lijkt een grootschalige operatie op te zetten, die verband houdt met de verovering van de ruimte. Geen tijd om te treuren of om wonden te laten helen, dus. De overlevenden van het commando Kaaiman moeten opnieuw samenkomen."
• Tango 5: De Laatste Condor (Philippe Xavier + Matz) (SC/56p/€8,50)
• Tango 5: De Laatste Condor (Philippe Xavier + Matz) (HC/56p/€16,95)

> Dit album rondt de Zuid-Amerikaanse cyclus van de actiereeks af. "Tango en Mario verblijven in Argentinië, waar de dagen voorbijglijden. Maar deze keer gooit Mario's verleden als politieagent roet in het eten. Hij wordt ontvoerd door oorlogsmisdadigers op zoek naar wraak. Tango weet dat hij slechts over een paar uur beschikt om zijn vriend terug te vinden..."


Matsuoka
12/12
TOP
Gilles de Geus integraal 1 (Hanco Kolk + Peter de Wit / Hanco Kolk) (HC/256p/€34,99) (herdruk)
Nero: De Toet van Tut (Luc Cromheecke + Willy Linthout) (HC/48p/€14,99) (met gesigneerde prent)
> In het weekblad Knack liep de voorpublicatie van De Toet van Tut, een Nero-hommage door tekenaar Luc Cromheecke op scenario van Willy Linthout. In 2017 verscheen een eerste hommagealbum, De Zeven Vloeken, door Kim Duchateau. Linthout gaat voluit voor vintage en Marc Sleens kolder van weleer. Er wordt bijvoorbeeld nog in Belgische frank gerekend. Nevenpersonages zoals Beo en Pol de pijpegeest komen erin voor en ook een Egyptische mummie die zijn vijfduizendste verjaardag wil vieren. Nero en zijn vrouw worden door meneer en madam Pheip gevraagd om op hun chateau te letten terwijl zij met Petoetje en Petatje een cruise op de Nijl maken. En uiteraard loopt alles uit de hand. Voor Linthouts fascinatie voor Nero moeten we niet ver zoeken. Voor onze website getuigde hij ooit dat Nero, meer bepaald het verhaal Het Rattenkasteel, zijn leven zou veranderen. Al goed dat hij op zijn tiende verjaardag met de vijftien frank van zijn moeder dat Nero-album kocht in plaats van het pikante humorblad De Lach. Lees het allemaal op deze pagina. In 1982 schreef en tekende Linthout zelf de Nero-parodie De Zeven van Zeveneken, zijn debuutalbum. Pas daarna startte hij met de stripreeks Urbanus waarin zeer veel verwijzingen voorkomen naar het werk van Marc Sleen. Ook de komiek Urbanus is een grote bewonderaar van Sleens strips. Luc Cromheecke kennen we uiteraard van Tom Carbon, Plunk!, Taco Zip, alle absurd-komische strips waarin Marc Sleen ook triomfeerde. In 2016 tekende hij op scenario van Bruno De Roover het opmerkelijke en inmiddels in het Frans vertaalde De Tuin van Daubigny (verschenen bij uitgeverij Blloan) met een portret van de Franse natuurschilder Charles-François Daubigny. Ook Cromheecke legt zich vaak toe op het schilderen van landschappen. Enkele van zijn favoriete Nero-verhalen zijn De Zwarte Voeten (volgens Luc het allerbeste verhaal), Het Ei van October, De Blauwe Toekan en Pol de Pijpegeest. Aardig om te weten: zowel Luc Cromheecke als Willy Linthout wonnen de Bronzen Adhemar, de Vlaamse Cultuurprijs voor de Strip. Het beeldje is vernoemd naar Nero's zoon Adhemar. Beide heren werkten al samen aan de gagstrip Roboboy. Bij dit album hoort een door Luc Cromheecke gesigneerde prent.
• Piet Pienter en Bert Bibber integraal 4: 14. Het Straalgas-Mysterie - 15. De Barbier van Bombilla - 16. De Verborgen Schat - 17. De Vloek van Toetan Kanon (Pom) (HC/240p/€70,00) (luxe met ex libris van Charel Cambré)
> De eerste druk van deze luxe vertoonde fouten en werd volledig vernietigd. De druk is opnieuw gedaan en verschijnt nu met wat vertraging.


Microbe
12/12
TOP
• Op Mars_ 2: De Eenlingen (Grun + Sylvain Runberg) (HC/80p/€79,95) (luxe met stofwikkel)
• Ter 2: De Gids (Christophe Dubois + Rodolphe) (HC/80p/€79,95) (luxe met stofwikkel)


Nanuq
12/12
TOP
Boerke Bijbel 2 (Pieter De Poortere) (HC/192p/€29,95)
> T
weede Boerke Bijbel waarvan de inhoud bestaat uit uitsluitend niet eerder in album verschenen gags. Ze verschenen doorheen de jaren in Focus Knack. Vanaf maart loopt de tekenfilmreeks van Boerke ook op Canvas. Deze reeks loopt al een tijdje op Adult Swim in Frankrijk.


Pear Productions
05/12
TOP
• De Avonturen van Mo, Jade en Plakapong 9: De Weg van Allis (Paul Geerts) (HC/112p/€15,00)
> In dit negende geïllustreerde leesverhaal met strippagina's door voormalig Suske en Wiske-tekenaar Paul Geerts "krijgen Mo, Jade en het draakje Plakapong te maken met een schatrijke zonderling die zoveel mogelijk onschuldige kinderzieltjes wil verzamelen. Maar het zieltje van één klein meisje laat zich niet zo gemakkelijk vangen. Het zet alles op alles om haar lotgenootjes te bevrijden uit de klauwen van de enge zieltjesrover. Mo, Jade en Plakapong bieden daarbij graag de helpende hand."
• De Alledaagse Belevenissen van Bas en de Belhamels (Eric De Rop + Paul Reichenbach) (HC/48p/€9,90)
> "Het nieuwe thuiswerken wordt Bas Bel bijna onmogelijk gemaakt door zijn twee ondernemende zonen, door de hond, of anders wel door de buren. Hij probeert er het beste van te maken en dat leidt tot vaak heel herkenbare situaties." Achterin dit gagalbum staat info overd e auteurs, potlodoschetsen en een geschilderde illustratie die doet terugdenken aan de geschilderde covers van Jommeke door Jef Nys. Eric De Rop heeft voor zowel Nys als Willy Vandersteen gewerkt.


Pelckmans
12/12
TOP
• Het Vaccin van Marec (Marec) (SC/180p/€29,95)
> "
Valt er over 2020 nog iets anders te vertellen dan over corona? Als je het Marec vraagt, zeker wel! In dit jaaroverzicht bundelt Vlaanderens favoriete cartoonist zijn meest opvallende cartoons van 2020. Hij staat stil bij de belangrijkste gebeurtenissen van het voorbije jaar en toont in beeld én tekst hoe hij daar als cartoonist mee omspringt. Welkom in het atelier van Marec! Marec is huiscartoonist van Het Nieuwsblad, De Gentenaar en Dag Allemaal, en verblijdt ons land elk jaar met een bundeling van zijn beste cartoons."


Saga Uitgaven
05/12
TOP
Bakelandt integraal 4: 16. De Gouden Harp - 17. In het Spoor van Brown Bess - 18. De Prins van Oranje - 19. In Naam van de Keizer - 20. De Verloren Strijd (Hec Leemans + Daniël Jansens / Hec Leemans) (HC/264p/€34,95)
Bakelandt integraal 4: 16. De Gouden Harp - 17. In het Spoor van Brown Bess - 18. De Prins van Oranje - 19. In Naam van de Keizer - 20. De Verloren Strijd (Hec Leemans + Daniël Jansens / Hec Leemans) (HC/264p/€65,00) (luxe met ex libris)
> Vierde integraal met de verhalen De Gouden Harp, In het Spoor van Brown Bess, De Prins van Oranje, In Naam van de Keizer en De Verloren Strijd, oftewel de reguliere delen 16 tot 20, met opgepoetste of nieuwe inkleuring. Deel 16 is nog gedeeltelijk geschreven door Daniël Jansen, maar hij stierf tijdens de productie waardoor Hec Leemans het verhaal en voortaan de reeks moest overnemen. Het dossier in deel 3 geeft je een ruime introductie op Jansens korte, maar rijkgevulde carrière. Het dossier in deel 4 geeft op nog meer pagina's alle uitleg over Leemans' komische reeks Circus Maximus die in Eppo, Robbedoes en Suske en Wiske Weekblad stond. Verder is er in deel 4 ook aandacht voor het Franse leger in onze streken tijdens de toenmalige bezetting. En elk verhaal wordt voorafgegaan met twee pagina's vol (historische) weetjes en knipogen in de verhalen. In februari komt deel 5 uit.
De Macht der Onschuldigen cyclus II: Hier Is de Hel 5: 11 September (Laurent Hirn / Annelise Sauvêtre + Luc Brunschwig) (HC/80p/€24,95)
> Ha, eindelijk! Het slot van de tweede cyclus van De Macht der Onschuldigen, opnieuw getekend door Laurent Hirn en briljant geschreven door Luc Brunschwig, met een politiek-maatschappelijke inhoud die al te lang actueel blijft in de Verenigde Staten. Dit vijfde deel is met 80 pagina's een dubbeldikke afsluiter, verpakt als rechtbankdrama. "Het is zover: Joshua Logan moet op een gewichtig proces rekenschap geven voor zijn vermeende aanslag die het leven kostte aan 508 getrouwen van de New Yorkse, Democratische politica Jessica Ruppert. Het proces-Logan is het langst verwachte proces van de amper begonnen eenentwintigste eeuw. Terwijl zijn advocaat elke verklaring tegen de beklaagde in vraag stelt en tegenspreekt om een 'gerede twijfel' te bekomen, bereiden zijn tegenstanders, tot op het allerhoogste niveau, hun tegenzet voor. Het verdict van de rechter wordt verwacht op 11 september 2001..."

Collectie Bamboe

De Reis van Abel (Bruno Duhamel + Isabelle Sivan) (HC/72p/€19,95)
> De Reis van Abel is een nieuwe strip van Bruno Duhamel op scenario van Isabelle Sirvan. Eigenlijk is het een ouder verhaal dat na het succes van zijn albums De Terugkeer, Nooit en #nieuwcontact_ opnieuw werd uitgebracht. De voorstelling: "In Reclesme, een dorpje in hartje Frankrijk, woont Abel in zijn eentje met zijn hond, twee koeien en een kudde geiten. Hij heeft het dorp nooit verlaten. Hij droomde echter zijn hele leven om de wereld rond te reizen en hij stelde zich verre reizen voor. In september, en ondanks zijn leeftijd, beslist Abel om naar Ethiopië te vertrekken."


Scratch Books
19/12
TOP
• Typex's Andy #8: Blame it on the Boogie (Typex) (SC/56p/€7,95)
• Typex's Andy #9: The Breaks (Typex) (SC/64p/€7,95)
• Typex's Andy #10: New York, New York (Typex) (SC/56p/€7,95)
> De complete inhoud van de graphic novel, alle tien hoofdstukken, is nu opnieuw uitgegeven in tien comicdeeltjes met bonuspagina's.


Sherpa
19/12
TOP
• Captivant (Yves Chaland / Luc Cornillon) (HC/96p/€39,95)
• Captivant (Yves Chaland / Luc Cornillon) (HC/96p/€75,00) (luxe met prent)
• Captivant (Yves Chaland / Luc Cornillon) (HC/96p/€99,00) (ultra limited luxe met 2 prenten)
> Sherpa heeft Yves Chaland herontdekt. Begin 2021 verwachten we een luxueuze integraal van Bob Fish en De Jonge Albert, alle avonturen van Freddy Lombard (inclusief het nooif vertaalde aatste deel) is een ander project om het in een integraal jasje aan te bieden en hier is alvast Captivant dat voor het eerst vertaald wordt. Chaland maakte dit eind jaren 1970 samen met Luc Cornillon. Beiden gebruikten oude jaargangen van het weekblad Robbedoes uit de jaren 1950 als inspiratie. Samen werkten ze in diverse stijlen strips (zogezegde vervolgverhalen en complete kortverhalen en gags) uit naar het voorbeeld van André Franquin, Maurice Tillieux, Hergé en anderen, maar dan met een knipoog vol humor, avontuur, sciencefiction, detective, Amerikaanse comics, enzovoort. Het album bevat zelfs fake rubrieken met artikelen en spelletjes. De strips verschenen oorspronkelijk in het Franse stripblad Métal Hurlant.
Jaar Nul (Frenk Meeuwsen) (SC/240p/€24,95)
> "In elke relatie komt vroeg of laat de vraag: willen we een kind? Een vraag die bij de vrouw vaak eerder opkomt dan bij haar partner. Auteur Frenk Meeuwsen worstelde een tijdlang met tegenstrijdige gevoelens, maar wist zijn antwoord uiteindelijk ook: ja, ik wil! In deze semi-autobiografische striproman vertelt hij met veel humor over alles wat daarna gebeurde, van intieme momenten met zijn vriendin Zaza, tot aan troostrijke kletspraat in de kroeg, overrompelende gebeurtenissen in het ziekenhuis en nog veel meer... Zeg maar gerust: alle belevenissen van het jaar Nul! Een verrukkelijk (strip)leesboek over zwangerschap voor twee en alles erna... Fraai verbeeld en met veel humor verteld, een feest van herkenning voor alle (jonge) ouders. Frenk Meeuwsen publiceerde eerder de striproman Zen zonder Meester bij Sherpa."
• Sadine - De Doornige Roos van het Westen (Ton Kooreman + Jan Godschalk) (HC/96p/€35,00)
> In 2018 publiceerde Sherpa een prachtige heruitgave van Iris, de pop art-strip van Thé Tjong-Khing en Lo Hartog van Banda. Maar in Nederland werden nog bijzondere strips in eenzelfde stijl gemaakt. Tot nu toe was Sadine, van Ton Kooreman en Jan Godschalk, ons compleet onbekend. Het verscheen nooit in album na de publicatie van het verhaal in 1967-1968 in Haagse Post. Sherpa laat ons nu nader kennismaken met Sadine door het op hetzelfde formaat als Iris uit te geven in een door Rudy Vrooman bloedmooi vormgegeven album. Over Sadine - De Doornige Roos van het Westen: "Sadine is een geheim agente die de opdracht van China krijgt om naar Nederland terug te gaan om de proletarische revolutie te ontketenen. Naast het verzet van de jeugd tegen de gevestigde orde — waarmee de strip vooruitloopt op de heftige Parijse studentenprotesten in mei 1968 — verwerkten de makers wekelijks allerlei maatschappelijke en politieke actualiteit in de strip." De tot 350 exemplaren gelimiteerde hardcoveruitgave van 35 euro telt 96 pagina's in kleur en na een introductie over pop art-strips (met onder meer het werk van de Belg Guy Peellaert) en de auteurs van Sadine volgt het eigenlijke stripverhaal (in zwart-wit) waarin zeer veel toenmalige actualiteit werd verweven of naar werd geknipoogd. Daarom staan naast elke strippagina telkens allerlei documenten uit de actualiteit van toen of details waarop je moet letten, met héél uiteenlopende onderwerpen als Mao, Marx, Harley Davidson, The Beatles, Phil Bloom, mode, flowerpower, Playboy, vliegtuigen en ontzettend veel meer. Na de strip krijg je nog wat meer strip- en illustratiewerk van Kooreman cadeau. Sadine is veel meer dan een strip. Het is een archiefstuk, een tijdsdocument, een bladerboek en ook gewoon een prachtig object.
• Stampede! - Het Beste uit het Wilde Westen (Peter de Wit) (HC/192p/€29,95)
• Stampede! - Het Beste uit het Wilde Westen (Peter de Wit) (HC/192p/€65,00) (luxe met gesigneerde prent en alternatieve cover)
• Stampede! - Het Beste uit het Wilde Westen - ultra limited editie (Peter de Wit) (HC/192p/€250,00) (luxe met gesigneerde prent, alternatieve cover en originele pagina)
> Dit album bundelt een ruime selectie van Peter de Wits beste komische westernstrips uit Stampede!, De Cowboys en Kleine Hihahoeha. Slechts een klein aantal minder sterke grappen wou Peter er niet in waardoor het niet als een integraal kan doorgaan. Het album telt toch nog 192 pagina's, inclusief dossier van voormalig SjoSji-hoofdredacteur Dirk Snoodijk. Urbanus-auteur Willy Linthout schreef een voorwoord. Het album is/was beschikbaar in drie versies. Ten eerste is er de reguliere editie met de enige door Peter de Wit volledig in kleur geschilderde illustratie van Stampede!. Ten tweede is er een genummerde luxe met linnen rug en een gesigneerde prent op 80 exemplaren met een andere covertekening. Tot slot is er een ultra limited edition van slechts 60 exemplaren waarbij voorintekenaars een originele pagina, gesigneerd door Peter de Wit, konden kiezen.


Silvester
26/12
TOP
• Crazy Cavia's 1 (Miss Prickly + Laurent Dufreney) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• Het Dagboek van Cerise voordeelpakket deel 1-2 (Aurélie Neyret + Joris Chamblain) (2xHC/€29,95)
• Het Dagboek van Cerise 3: De Laatste van de Vijf Schatten (Aurélie Neyret + Joris Chamblain) (SC/80p/€9,95)
• Het Dagboek van Cerise 3: De Laatste van de Vijf Schatten (Aurélie Neyret + Joris Chamblain) (HC/80p/€19,95)
> Deel 3 van de vijfdelige reeks. "Dit keer is Cerise geïnteresseerd in Sandra... Haar boekbinderswerkplaats staat vol met oude boeken. Een daarvan is nooit gerestaureerd. Waarom niet? Wist ze wel dat het er lag? En wat zijn die vijf schatten die te maken hebben met het leven van deze jonge vrouw? Cerise, Lindsey en Erica gaan samen op deze speurtocht, dit onderzoek vol verwikkelingen, en proberen zo aan Sandra terug te geven wat ze jaren geleden is kwijtgeraakt..."
• Het Dagboek van Cerise 4: De Godin zonder Gezicht (Aurélie Neyret + Joris Chamblain) (SC/80p/€9,95)
• Het Dagboek van Cerise 4: De Godin zonder Gezicht (Aurélie Neyret + Joris Chamblain) (HC/80p/€19,95)
> Deel 4 van de vijfdelige reeks. "Het is vakantie! Het bezoek aan een bijzondere villa betekent een nieuw onderzoek: elke kamer is een raadsel, elk voorwerp is een aanwijzing. Maar er zijn nog veel oudere geheimen die niets liever willen dan opgehelderd worden. Wie is die godin zonder gezicht die een verborgen kamer domineert? Waar is het ontbrekende deel van dat schilderij? En vooral, wie trekt er echt aan de touwtjes achter de schermen van dit nieuwe mysterie? Als Cerise het raadsel niet op tijd oplost, zouden de gevolgen weleens heel ernstig kunnen zijn..."
• Er Was Eens... De Mens 5: De 100-jarige Oorlog (Minte / Jean-Barbaud + Jean-Charles Gaudin) (SC/48p/€7,95)
> In Er Was Eens... De Mens deel 5 wordt de Honderdjarige Oorlog bevattelijk gemaakt voor jonge lezertjes. Jeanne d'Arc was een van de tenoren in die langdurige oorlog tussen Frankrijk en Engeland die al in menig stripverhaal aan bod kwam. "In de Honderdjarige Oorlog staat het Franse rijk tegenover dat van Engeland. Deze periode wordt gekenmerkt door de pest en door gevechten zoals de Slag bij Crécy en de Slag bij Poitiers. En ondertussen werken onze sympathieke helden aan een toekomst door hun handel op te zetten en te strijden aan de zijde van Jeanne d'Arc."
• Frigiel en Fluffy 3: Het Oorspronkelijke Blok (Minte + Jean-Christophe Derrien) (SC/48p/€7,95)
> Een nieuw compleet verhaal dat zich afspeelt in de wereld van de game Minecraft. "Davidi de kooppan schaft een oude mijn aan en staat toe dat Frigiel en zijn vrienden die een weekend lang bewaken. Maar dieven, klimplanten en andere ongenode 'ghast-en' willen de mijn leegplunderen. Onze helden moeten afdalen in de diepten die ontelbare geheimen bevatten. Vinden zij het legendarische eerste blokje? Wat gebeurt er als ze dat blokje breken? En verbergt het blokje het grootste geheim van allemaal?"
• De Legendariërs 13: Koninklijk Bloed (Patrick Sobral) (SC/48p/€7,95)
> Start van een nieuwe cyclus. "Jadina wordt al van jongs af aan opgeleid om koningin van Orchidia te worden. Maar de jonge prinses vindt zo’n koninklijke toekomst maar niets, tot groot verdriet van haar moeder. Op de ochtend van haar zestiende verjaardag, de dag van de proef met de adelaarsstaf, verandert alles… Gekweld door een onmogelijke liefde en complotten opgezet door haar eigen familie, kweekt Jadina haar strijdvaardige karakter dat van haar een krachtige Legendariër maakt!"
• De Legendariërs - Het Begin 2: Jadina (Nadou + Patrick Sobral) (SC/48p/€7,95)
> Deel 2 van de vijfdelige prequelcyclus. "Wanneer de Legendariërs hun overwinning tegen Anathos en zijn Infernauten vieren, wordt hun feest brutaal verstoord door de soldaten. Ze hebben orders om de groep naar het sterfbed van de moeder van Jadina te brengen. Jadina maakt zich klaar voor haar eerste officiële terugkeer naar de stad: ze is er niet meer geweest sinds haar ouders haar hebben verbannen en ze een Legendariër is geworden! Voordat hun avonturen legendarisch werden bestond er een tijd waarin de vijf leden van De Legendariërs hun eigen levens leidden. Ontdek hoe ze samenkwamen om het sterkste team van de wereld te worden."
• Pol 2: En het Vliegende Varken (Thierry Capezone + Per Sanderhage) (SC/32p/€6,95)
> Het duurde een tijd, maar van Pols doorstart door Thierry Capezzone en Per Sanderhage komt toch nog deel 2 uit waarin we het beertje Pol in de lucht terugvinden. "Pol en zijn vrienden beleven het ene na het andere spannende avontuur op hun lange reis aan boord van het goede schip Mary. Deze keer wordt het wel bijzonder spannend, als een krat vol vuurwerk, een lange sjaal en een roekeloos biggetje de lucht in vliegen. Gelukkig kunnen alle problemen worden opgelost met een beetje handigheid, een snufje fantasie en enkele gereedschappen uit Pelles bek — en dankzij een reusachtig elastiek. Een prachtig verhaal van Pol vol humor, fantasie... en pannenkoeken."
• Te Paard! 6: Doorgewinterde Pony's (Miss Prickly + Laurent Dufreney) (SC/48p/€7,95)
> "In dit zesde deel bevinden onze favoriete vierbenige vrienden zich met hun hoeven in de sneeuw! Gegarandeerde volbloedhumor en hilarische hippische avonturen. De sneeuw heeft de manege bedekt met zijn dikke deken. Terwijl Cookie de kou om het hart slaat omdat het gras op de wei is verdwenen, heeft Xanax moeite om het hoofd koel te houden wanneer hij geconfronteerd wordt met de nieuwe gevaren van de winter. Hoewel sommige wel warmlopen voor de verandering van de seizoenen, laat het anderen helemaal koud."


Standaard Uitgeverij
12/12
TOP
• F.C. De Kampioenen 110: De Verjaardagstaart (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€6,50)
> "De Kampioenen bestaan dertig jaar! Boma heeft besloten om daarom een onvergetelijk feest te organiseren. Zijn concurrent Grootjans, met wie hij net op kletterende wijze ruzie heeft gemaakt, is vast besloten om het feest te doen mislukken. Ook Fernand wil roet in het eten gooien. Hij zint op boosaardige plannen. Er is springstof mee gemoeid... Mark krijgt de opdracht om de geschikte verjaardagstaart uit te zoeken. Dat loopt niet van een leien dakje. Boma droomt ervan om een stripteaseuse uit de taart te laten springen op het hoogtepunt van het feest. Maar hij vindt niemand... En de vrouwen zien zo'n idee helemaal niet zitten. Boma krijgt de wind van voren... Zal het feest voor 30 jaar Kampioenen wel slagen?"
• Nachtwacht 6: Vuuroog (Steve Van Bael / Patrick Cornelis + Peter van Gucht) (SC/32p/€6,50)
> Een aardigheidje: de eerste pagina is getekend door Patrick Cornelis (Virus, Waldin). "Wanneer Vlad de toekomst wil voorspellen leent hij de glazen bol van Keelin. Helaas laat hij de kostbare bol in duizend stukken vallen. Daarop voelt Vlad zich zo schuldig dat hij de onderwereld induikt om er een nieuwe te halen. Een gevaarlijke onderneming omdat zo’n glazen bol niets minder is dan het oog van een rode draak. Niet alleen is een rode draak haast onoverwinnelijk maar hij kan met zijn glazen oog precies voorspellen wat zijn tegenstanders van plan zijn. Vlad en Wilko gebruiken echter een list en zijn de draak te slim af. Maar door deze uit te schakelen geven ze vrij spel aan een nog veel gevaarlijker tegenstander die ermee dreigt heerser te worden over de aarde."
• De Rode Ridder 268: De Mayameester (Fabio Bono + Marc Legendre) (SC/32p/€6,50)
• De Rode Ridder 268: De Mayameester (Fabio Bono + Marc Legendre) (SC/36p/€65,00) (luxe met ex libris)
• De Rode Ridder 268: De Mayameester (Fabio Bono + Marc Legendre) (SC/36p/€100,00) (superluxe met ex libris)
> "Bahaal heeft een plan bedacht om de ridders van de Ronde Tafel in de val te lokken. Hij gebruikt de nietsvermoedende Allis als lokaas. Maar enkel Johan en Lancelot dagen op. Bahaal is woedend en ontketent alle duivels. Johan, Allis en Lancelot wagen zich in de burcht van de Hellevorst en die is vastbesloten om hen niet levend te laten gaan. Maar Demoniah heeft een beter idee."
De Avonturen van Suske en Wiske Blauwe Reeks integrale 1: Het Spaanse Spook - De Bronzen Sleutel - De Tartaarse Helm - De Schat van Beersel (Willy Vandersteen) (HC/296p/€37,50) (herdruk)
• Suske en Wiske 355: De Scheve Schot (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (SC/48p/€6,99)
• Suske en Wiske 355: De Scheve Schot (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (HC/52p/€60,00) (luxe met ex libris)
• Suske en Wiske 355: De Scheve Schot (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (HC/52p/€100,00) (superluxe met ex libris)
> "Lambik heeft ontdekt dat hij van Schotsen bloede is en neemt deel aan een wedstrijd waarmee hij een kasteel in de Highlands kan winnen. Sidonia staat hem daarin bij en dus mogen ook Suske en Wiske mee naar Loch Moron, een piepklein dorpje naast een groot meer. Maar het wordt algauw duidelijk dat de kasteelwedstrijd maar een klein onderdeel is van de plannen die de inwoners met hun dorp hebben. Er is namelijk een monster in het meer gesignaleerd dat goed op weg is om vele toeristen te lokken. Suske en Wiske geloven eerst niet in het bestaan van het dier tot ze er op schrikbarende wijze mee geconfronteerd worden. En als daarop Wiske spoorloos verdwijnt vreest Suske voor het ergste."
De Avonturen van Suske en Wiske: De Sonometer (Dirk Stallaert + François Corteggiani naar Willy Vandersteen) (HC/64p/€14,99) (met dossier) (herdruk)
• De Wereld rond met de Kiekeboes 2: 39. De Fez van Fes - 102. De Potloodmummie (Merho met medewerking van Dirk Stallaert en Peter Koeken) (SC/104p/€11,99)
> Een tweede bundel met reisverhalen, ingeleid door tien pagina's vol weetjes, foto's, fragmenten en schetsen die de totstandkoming van de verhalen mogelijk maakten. De Fez van Fes is opnieuw ingekleurd door huidig inkleurster Ine Merhottein.


Strip Turnhout vzw
12/12
TOP
• Stripgids 8 (diverse auteurs) (SC/180p/€19,99)
> Voor Stripgids nummer 8 strikte de redactie Chris Ware die de cover tekende. De inhoud is ook niet min, met een lijvig katern dat aan Steven Dupré wordt gewijd waarin vele geweigerde projecten de revue passeren. een ervan is een spin-off over Galaxa, lees hier meer. Het katern vormt, dixit Stripgids, "een scherpe getuigenis in een dertigtal staties van van hoe het eraan toegaat in de wereld van de strip. En verder staan ook de volgende onderwerpen verspreid over het nummer. Plagiaat of inspiratie van Willy Vandersteen? Met een overzicht van gelijkenissen in tal van avonturen van Suske en Wiske en Kuifje. 45 jaar Storm. 30 jaar Sherpa. 25 jaar Lamelos. Een artikel over Peter van Straaten. Een rondleiding van Frank Pé in zijn atelier. Carrièreoverzicht van Wilbert Plijnaar. Bronzen Adhemar-winnaar Charel Cambré. Strips over, van en met LGBTQI+-auteurs. Terugblik op Neil Gaimans stripwerk. Willen drie afgestudeerde jonge masters (Brecht Du Chau, Miel Vandepitte en Helene Lespagnard) in de richting Beeldverhaal aan LUCA School of Arts in Brussel nog wel strips maken? Dossier over de Zuid-Afrikaanse stripscene. Strips en tattoos. Strips en merchandising. En meer.


Uitgeverij HUM!
12/12
TOP
• Tex Willer 9: Hinderlaag in Sulphur Springs (Giovanni Ticci + Gianluigi Bonelli) (SC/80p/€9,95)
> Van de reeks Tex Willer in kleur komt het negende deel uit met de titel Hinderlaag in Sulphur Springs door Giovanni Ticci en Gianluigi Bonelli. Daarin komen bloeddorstige Apachen, louche Mexicanen, illegale wapenhandelaars en woeste natuur voor. En daartegenover natuurlijk de sterke arm van de wet: ranger Tex Willer en zijn trouwe compagnons. Het album kost een euro meer dan de vorige albums, maar daar krijg je deze keer wel 80 pagina's leesplezier voor in de plaats van de gebruikelijke 48 pagina's. Aansluitend zitten vijf dossierpagina's.


Uitgeverij Personalia
19/12
TOP
• Noortje 31: In de Knoop! (Jan Steeman + Patty Klein) (SC/48p/€6,95)


Van Halewyck
12/12
TOP
• Je Hoort Wat in het Klaslokaal II (Arnoleon) (SC/160p/€15,00)
>
"Dat het klaslokaal een plaats is waar soms rare vragen worden gesteld, gevatte antwoorden worden gegeven en er af en toe eens iets door de lucht vliegt, weten we intussen allemaal dankzij de hilarische cartoons van Arnoleon. En wanneer een pandemie het land teistert en de lessen zich naar de huiskamer verplaatsen, is dat niet anders. Je Hoort Wat in een Klaslokaal II bundelt opnieuw de grappigste situaties vanuit het klaslokaal - zowel in real life als virtueel!"


INFO
StripFacts
Stripinvasie
TOEKOMST
Te Verschijnen
TOPPERS
13 x XIII
14-18
De 25 bekendste konijnen
20 jaar Arcadia, 20 topstrips
25 jaar Vrije Vlucht
30 jaar Kiekeboe
49 Kanjers van Oranje
50 jaar De Rode Ridder
60 jaar De Rode Ridder
60 jaar Nero
70 jaar Kuifje-weekblad
80 jaar Robbedoes
Aantrekkelijkste Heldinnen Top 540
Asterix Top Six
Batmanspecial
BelgenTop 100
De Blauwbloezen Top 49
De Grenzeloze Top 500 (2010)
De Grenzeloze Top 500 (2012)
De Honderd Hoogtepunten van Willy Vandersteen
De Rest van de Wereld Top 50
FransenTop 100
Jaartoppers
Jommeke Top 10
De Kiekeboes top-15 (M/V)
Koppeltjestop 20
Napoleon in de strip
ReeksTop 50
Robbedoes
Schrijvers over Strips
Schurken- & Feeksentop
Star Wars
Suske en Wiske: 70 stroken in 70 dagen
Urbanus Top 15
De Wereld rond Franquin
Westernstrips