Stripinvasie

Klik verder naar de in augustus verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Arboris
ArtOculus
BD Must
Casterman
Daedalus
Dargaud
Dark Dragon Books
Dupuis
Glénat
Le Lombard
Lucky Comics
Oogachtend
Peter Pan Comics
RoaRrr Uitgeverij
Scratch Books
Sherpa
Silvester
Standaard Uitgeverij
Uitgeverij L
Uitgeverij Personalia
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2020: meijunijuliaugustusseptemberoktobernovemberdecember
2021: januarifebruarimaartapril
 
Arboris
29/08
TOP
• Jan Kordaat integraal 5: 1959-1965: 10. Neptunus' Geheim - 11. Afspraak aan de Yukon - 12. De Terugkeer van Jan Kordaat - 13. De Grote Rush - 15. Duel der Idolen (Jijé / Guy Mouminoux + Philip Gillain / Jijé) (HC/320p/€39,95)
> "De verzamelde avonturen van Jan Kordaat zijn met dit vijfde deel gevorderd tot de jaren 1960. In de jaren 1959-1965 besteedt Jijé veel tijd aan Jan Kordaat en maakt vijf lange verhalen, waarbij collega Guy Mouminoux hem soms assisteert. Neptunus’ Geheim, Afspraak aan de Yukon, De Terugkeer van Jan Kordaat, De Grote Rush en Duel der Idolen volgen elkaar in hoog tempo op, tot het in de loop van 1965 ineens afgelopen is, als Jijé het tekenwerk van Tanguy en Laverdure overneemt van Albert Uderzo en hij geen tijd meer heeft voor andere reeksen. Al deze verhalen zijn in dit boek opgenomen. Een bijna vijftig pagina’s dik dossier (geschreven door de journalist Jérôme Dupuis) begeleidt deze verhalen, en als toegift zijn ook nog de twee nooit eerder gepubliceerde pagina’s scenario opgenomen van een volgend verhaal, Paniek in de Noordzee, van de hand van Jijé’s zoon Philippe Gillain." Hierna verschijnt nog één integraal.


ArtOculus
29/08
TOP
• Cartoona Corona: Humor tijdens de Lockdwon (Nicolas Verhaeghe) (SC/52p/€20,00)
> Sinds de start van de lockdown tekende Nicolas Verhaeghe iedere dag een cartoon om het in die periode allemaal wat draaglijker te maken. Na de lockdown werden deze cartoons gebundeld. Nicolas (trouwens de neef van striptekenaar Christian Verhaeghe) omschrijft het verder als: "Dit is niet alleen een unicum maar alsook een herinnering en aandenken, eerbetoon en hulde aan de vele hulpverleners van deze pandemie. Het zal alsook ter nagedachtenis zijn aan alle betreurde slachtoffers tijdens deze coronaperiode."


BD Must
29/08
TOP
• Collector's Pack Bob De Moor: Het Wonderschip - Het Betoverde Zandtapijt - De Sprekende Wandelstok (Bob De Moor) (3xHC/€89,00) (met certificaat)
> Collector's pack met drie hardcoveruitvoeringen van de twee Nonkel Zigomar, Snoe en Snolleke-avonturen Het Betoverde Zandtapijt en De Sprekende Wandelstok en het historisch geïnspireerde zeevaardersone-shot Het Wonderschip. Alle drie albums zijn in kleur. Het pakket is uitgegeven in een gelimiteerde oplage van driehonderd exemplaren. Bij het pakket steekt een genummerd certificaat.
• Betty & Wings portfolio (Thomas Du Caju) (€29,00)
> Portfolio met vier prenten, genummerd en gesigneerd door Thomas Du Caju. Oplage: 250 exemplaren.
• Girls & Wings portfolio (Thomas Du Caju) (€39,00)
> Portfolio met zes prenten, genummerd en gesigneerd door Thomas Du Caju. Oplage: 250 exemplaren.


Casterman
08/08
TOP
In Golven (AJ Dungo) (SC/376p/€29,95)
> Vertaling van In Waves van AJ Dungo dat in het Engels bij Nobrow verscheen. "Mijn jongens zien surfen was het einde”. In deze aangrijpende en verbluffende graphic novel brengt surfer en illustrator AJ Dungo een eerbetoon aan zijn overleden partner en hun liefde voor golfsurfen een liefde die overeind bleef in woelige tijden. Dungo schetst de schoonheid en de gelaagdheid van hun relatie wanneer ze, nadat er bij haar kanker is vastgesteld. samen de strijd aangaan met de ziekte. Zijn passie voor de golven staat centraal, maar Dungo doorspekt zijn eigen verhaal met de verhalen van de grote surfhelden in dit uniek en waargebeurd relaas dat fascineert en ontroert."
• Kaamelott 9: Kwaadaardige Versterking (Steven Dupré + Alexandre Astier) (SC/48p/€10,50)
> Steven Dupré werkt aan een nieuw project met Valérie Mangin als scenarist. Van dis er een nieuw album. "Arthur en zijn gezellen stootten in het Hol van de Basilisk op een fabelachtige schat. De roemrijke schattenjagers halen zich zo de woede op de hals van de monsters die het angstwekkende doolhof bewaken. Onze helden zijn dus nog lang niet veilig en lagen de beroemde ridders van Kaamelott erin zonder kleerscheuren te ontsnappen uit het hol? Daarvoor moeten ze de strijd aanbinden met de te duchten Kwaadaardige Versterkingen."
Nationale Feestdag (Bastien Vivès + Martin Quenehen / Bastien Vivès) (HC/256p/€24,95)
> Een te late release om de Franse nationale feestdag van 14 juli in de kaart te spelen, maar dit is dus het nieuwste one-shot van Bastien Vivès. "Jimmy is een jonge gendarme, Vincent een schilder die onlangs zijn vrouw verloor tijdens een aanslag Op een dag kruisen hun wegen elkaar en Jimmy besluit Vincent en zijn dochter Lisa onder zijn hoede te nemen. Maar kun je iemand tegen zijn zin redden? En in welke mate is het rechtvaardig zelf voor scherprechter te spelen? In deze hedendaagse detectiveroman vertellen Bastien Vivès en Martin Quenehen het onthutsende verhaal van mensen die betekenis willen geven aan hun leven in een land dat herstelt van een trauma een verdeeld en paranoïde land."


Daedalus
22/08
TOP
De 5 Rijken 2: Iemand die Nog Leeft Jérôme Lereculey / Lucyd / Diane Fayolle / Didier Poli + Lewelyn (Andoryss / David Chauvel / Patrick Wong) (HC/56p/€19,95)
> Er is geen reden om te lachen op de covers van de reeks De 5 Rijken. Het eerste deel van de antropomorfische reeks scoorde ook in het Nederlands heel goed. Nu publiceert Daedalus deel 2, Iemand die nog Leeft. Dit is de inhoud: "Angleon is in shock: koning Cyrus en zijn dochter Mileria zijn dood. Astrelia is de enige die kan achterhalen wat er is gebeurd. Ze zal niet rusten voor ze weet wie haar oudere zus heeft verraden. Maar ze heeft geen macht meer, want het zijn nu haar neven die de plak zwaaien in Angleon: Hirus, de oudste, de troonopvolger van de koning, Moron, zijn broer, die op zoek is naar bevestiging, en de discrete Mederion. Drie broers die minder eensgezind zijn dan op het eerste gezicht lijkt..." De Franse reeks zit inmiddels aan deel 3 dat dit najaar in het Nederlands zal verschijnen. In september komt het Franse deel 4 uit. De Franse delen 5 en 6 verschijnen respectievelijk in januari en april 2021 en daarmee is de eerste cyclus compleet. Het zeer ambitieuze doel van conceptdirecteur David Chauvel, die het verhaal laat schrijven door Lewelyn en Andoryss voor het tekenteam van Jérôme Lereculey en inkters Diane Fayolle en Lucyd, bestaat uit dertig albums, oftewel vijf cyclussen van elk zes delen.
Elfen 2: De Eer van de Boselfen (Gianluca Maconi + Nicolas Jarry) (SC/56p/€9,95) (herdruk)
• Elfen 23: De Smaak van de Dood (Stéphane Bileau + Olivier Peru) (HC/56p/€19,95)
> "Alyana heeft de reuzen wakker geschud die ooit in het land van Arran rondzwierven. Deze plagen, ongrijpbaar ondanks hun omvang, vernietigen alles wat op hun pad komt. Alyana zal bij niets stoppen om ze tegen te houden. Haar steeds groter wordende krachten maken haar de enige elf die tot zo’n wonder in staat is. Maar de andere Witte Elfen zien haar kracht niet als een zegen. Integendeel, het meisje maakt ze bang... Velen zien haar als een monster en zijn bereid om tegen haar in opstand te komen."
• Magiërs 2: Eragan (Stéphane Créty + Nicolas Jarry) (HC/56p/€19,95)
> "Kevoram, kapitein van de Orde van de Schaduwen, en zijn leerling Eragan zijn onderweg naar het Dranahnklooster. Een jaar lang gaan ze in afzondering leven, in het gezelschap van klerken en een groep die de Runenmagie komt bestuderen. Net na hun aankomst sterft een klerk in een vlaag van waanzin. Zijn lichaam staat vol runen, gegrift in zijn eigen vel, en de muren van zijn kamer staan vol mysterieuze tekens. De twee leden van de Orde moeten op zoek naar wat er verborgen zit, diep in het binnenste van het klooster, als ze dit jaar van afzondering willen overleven..."
• Olympus Mons 4: Millennials (Stefano Raffaele + Christophe Bec) (SC/48p/€9,95)
> "Terwijl de duikers van Oceans Pathfinder de gezonken anomalie betreden om er de inhoud van vreemde openstaande sarcofagen te ontdekken, verkent Elena Chevtchenko het immense wrak dat op de Olympus Mons is gecrasht. Haar doel: de countdown stilzetten, die zal leiden tot de totale vernietiging van de planeet Aarde."
• Prometheus 17: De Spartaan (Stefano Raffaele + Christophe Bec) (SC/56p/€9,95)
> Prometheus zit al aan deel 17 and counting... " Op Aarde organiseerden de overlevenden zich na de genocide van de mensheid door buitenaardse wezens. De sluier wordt opgelicht en de onthullingen zijn angstaanjagend. Tim Scott, ontvoerd door buitenaardse wezens, onderging een operatie om nanotechnologieën in zijn netvlies te implanteren. Hij verscheen in 1838 opnieuw aan de Engelse kust van Torquay om op zijn beurt Teki Turan dezelfde behandeling te geven. In Syracuse wordt ook een jonge man ontvoerd en geopereerd. Het lijkt erop dat het echte doel van buitenaardse wezens niet is wat wij denken."
• Wunderwaffen 11: De Schaduw van Wewelsburg (Maza + Richard D. Nolane) (HC/56p/€19,95)
> Wunderwaffen komt aangevlogen met deel 11, eerst als gelimiteerde hardcover, in september als softcover. "Terwijl de Amerikabomber met Murnau aan de stuurknuppel en de Bezoeker aan boord een gevaarlijke vlucht naar Duitsland aanvat, beslist Himmler de komst van de Amerikaanse superstraaljager te beantwoorden met een ongeziene machtsontplooiing. Drie prototypes van Wunderwaffen worden tijdens operatie Wunderwaffennacht gelijktijdig ingezet in Australië, voor de kust van New York en op het oostfront. Maar de Super-U-Boot, de raketbom met piloot aan boord en de gigantische tank moeten eerst een andere vijand het hoofd bieden: de interne intriges van het Reich."
• Zombies Nechronologies 3: De Pest (Stéphane Bervas + Olivier Peru) (HC/56p/€19,95)

> Het derde album van Zombies Nechronologies is opnieuw een compleet verhaal binnen het universum van de reeks Zombies. "De Japanse eilanden worden geteisterd door zombies. Maar in één bergdorpje houden duizend burgers, soldaten en onderzoekers het vol. Ze hebben een duizend jaar oude mummie in hun bezit waaruit het virus is ontstaan. Door de oorsprong van de ziekte te onderzoeken, hopen de wetenschappers een remedie te vinden. Ze stoppen niet met opofferen, niet met experimenteren, om hun doel te bereiken. Het resultaat van hun werk zou de mensheid ofwel een tweede kans kunnen geven, ofwel kunnen neerslaan in de richting van een snellere uitroeiing."

Diedeldus

Dagboek van een Noob Krijger 1: Cube Kid (Jez + Pirate Sourcil) (SC/48p/€8,95)
> Een complete nieuwigheid is de collectie Diedeldus waarin de jacht op de jeugdige lezer is ingezet, opvallend nadrukkelijk gericht op meisjes. Wie jong van hart is, mag de albums ook lezen. Daedalus put daarvoor uit de catalogus van de Franse uitgeverij Jungle, waar Ballon Comics bijvoorbeeld al BFF's van vertaald. Dagboek van een Noob Krijger is een avonturenreeks binnen de wereld van Minecraft, een hit bij gamende kinderen. "Minus is niet zomaar een dorpeling. Ten eerste is hij niet echt geïnteresseerd in de wortelteelt en nog minder in de handel. Wat hij wil is een krijger zijn! Op een dag neemt hij de moed in beide handen en besluit hij op avontuur te gaan. Hij ontmoet Blurp, een zombie die ervan droomt een mens te zijn en samen gaan ze op een buitengewoon avontuur. Wel, bijna..."
Dans met Mij 1: De Revelatie (Fez / Darko + Isabelle Bottier) (SC/48p/€8,95)
> Dans met Mij is een nieuwe reeks over de passie voor dansen. "Met ouders die zich goed in hun vel voelen en een zusje dat zich tot buitengewoon keukentalent ontpopt, heeft Céleste het moeilijk om een eigen plek te veroveren. Misschien lukt het met de hiphoplessen die ze sinds kort volgt? Wanneer Céleste verneemt dat er een regionale danswedstrijd wordt georganiseerd, stelt ze een groep samen om deel te nemen. Vanaf dat ogenblik is de wedstrijd alles waar ze aan denkt. Ze stelt alles in het werk om de wedstrijd te winnen en haar ouders trots te maken! Als er tenminste geen misstappen bij het dansen komen kijken."


Dargaud
08/08
TOP
Mutations 2 (Fred Simon + Leo / Corine Jamar) (SC/64p/€8,50)
> Na Mermaid Project kwam de cyclus Mutations en daar verschijnt deel 2 van. Hiermee wordt de cyclus beëindigd. "Romane Pennac en Brahim El Malik, die door de VN zijn opgedragen, zetten hun nieuwe onderzoek naar de mysterieuze aanvallen op walvisachtigen voort. Van Brazilië tot Mozambique, leidt hun onderzoek naar Algapower, een krachtige wetenschappelijke samenleving die gespecialiseerd is in genetische mutaties en wiens erfgenaam, Paul Dorrington Jr, lijkt te worden gemanipuleerd ten behoeve van een extremistische groep, het Witte Leger..."


Dark Dragon Books
29/08
TOP
• Artbook: The Art of Javier G. Pacheco (Javier G. Pacheco) (HC/80p/€25,00)
> "Deze Barcelonese illustrator blinkt uit in het combineren van technieken en zijn vrouwen zijn een lust voor het oog. Een beetje vreemd, maar wel lekker!"
• Artbook: Ramón Pla (Ramón Pla) (HC/80p/€25,00)
> "Ramón Pla is een tekenaar uit Valencia die wel geboren lijkt te zijn met een potlood in zijn hand. Zijn carriere als ontwerper bij de Valencia Multinational Porcelain Company heeft ertoe geleid dat hij nu een gevierd illustrator is voor zowel volwassen- als kinderboeken."
Een Avontuur van Simon Hardy 1: VN-missie (Frank Leclercq + Frédéric Brrémaud) (SC/48p/€9,95)
> De reeks Een Avontuur van Simon Hardy heeft nadrukkelijk veel aandacht voor de oldtimers waarmee de held van dienst, een Belgische journalist, rijdt. Het tekenstijltje van Frank Leclercq lijkt ook wel op dat van bijvoorbeeld De Autoreportages van Margot. In elk geval bedacht Frédéric Brrémaud (Love, Death Valley) vier degelijk klassieke verhalen waarvan de eerste twee nu in softcover verschijnen. "1961. Een Boeing, met Amerikaanse militairen en burgers aan boord, wordt door een MIG neergeschoten in de lucht boven Chabahar, een staat in Zuid-Iran. De Verenigde Staten beschuldigen de president van de jonge republiek ervan de aanstichter van de aanval te zijn. De internationale situatie is explosief. Om een uitweg uit de crisis te vinden, worden er VN-inspecteurs uitgezonden om onderzoek te doen. Een risicovolle missie waar een mysterieuze criminele organisatie een doelwit van wil maken."
Een Avontuur van Simon Hardy 2: Gevaar in Napels (Frank Leclercq + Frédéric Brrémaud) (SC/48p/€9,95)
> "Terug in Brussel met de mooie en verrassende Amiya is Simon Hardy, jonge verslaggever bij Het Licht, op zoek naar scoops. Een vredig leven? Niet echt, want over de hele wereld worden er vulkanen wakker. De Eyjafjöll in IJsland, de Mauna Loa op Hawaï... Achter deze verschrikkelijke dreiging zit de Tsaar, de aartsvijand van Amiya, die eerder al bijna een Derde Wereldoorlog heeft veroorzaakt. Deze keer is het gevaar anders, maar net zo destructief. Als de autoriteiten de internationale organisatie geen enorme hoeveelheid goud geven, zal de Tsaar de Vesuvius laten uitbarsten. Het leven van miljoenen mannen en vrouwen staat op het spel! De Belgische geheime diensten doen een beroep op onze twee helden. Ze hebben de Tsaar in Chabahar al onder ogen gezien en verslagen. Wat zal er in Napels gebeuren?"
• Black Sheep Squadron 3: De Dood volgens Boyington (Jean-Michel Arroyo / Vincent Jagerschmidt + Pierre Veys) (HC/56p/€19,95)
• Black Sheep Squadron 4: Corsair tegen Zero (Jean-Michel Arroyo / Vincent Jagerschmidt + Pierre Veys) (HC/56p/€19,95)
> Deel 3 en 4 van de zesndelige luchtvaartreeks. Tekenaar Jean-Michel Arroyo kennen we uiteraard ook van Buck Danny "Classic".
• Cluster Collector Pack: Mythen en Sagen (2xSC/€29,95)
> Dit pakket bevat de twee softcoveralbums Het Schaduwspel der Shinobis en 999, Dageraad van een Nieuwe Wereld.
• Cluster Collector Pack: Renaissance (2xSC/€29,95)
> Dit pakket bevat de twee softcoveralbums Michelangelo en De Venetiaanse.
Helden van de Luchtmacht 1: Operatie Dynamo (Stéphan Agosto + Wallace / Régis Hautière) (SC/48p/€9,95)
Helden van de Luchtmacht 2: El Condor Pasa (Stéphan Agosto + Wallace / Régis Hautière) (SC/48p/€9,95)
> Helden van de Luchtmacht is een zesdelige luchtvaartreeks over piloot Gabriel Messine die in Europa en Noord-Afrika vloog tijdens de Tweede Wereldoorlog. "Van de Spaanse Burgeroorlog tot de Slag om Engeland via het Franse verzet heeft Gabriel al zijn ervaring nodig om levensgevaarlijke missies te volbrengen aan boord van legendarische vliegtuigen zoals de Hurricane. Ontgoocheld na de ellende van de Spaanse Burgeroorlog en de verliezen van Frankrijk tussen eind december 1938 en de zomer van 1941, sluit de jonge Messine zich aan bij de RAF om te vechten tijdens de Slag om Engeland. Maar zijn lot is tevens verbonden aan dat van de mooie Catalaanse Eléna en de voluptueuze, roodharige Margaret." Wallace is ook de scenarist van het geweldige De Tweekoppige Adelaar - Eagle en co-scenarist Régis Hautière ken je vast van zijn werk met Romain Hugault.
Spider-Man 5: De Laatste Snik (Terry Dodson / Rachel Dodson + Mark Millar) (SC/48p/€9,95)
Spider-Man 6: De Laatste Snik (Terry Dodson / Rachel Dodson + Mark Millar) (SC/48p/€9,95)
> De twee afsluitende delen van deze minireeks. "Wie zit er achter de ontvoering van tante May? En wie zit er achter de schurken die Spider-Man de laatste maanden tot het uiterste hebben gedreven? De antwoorden op die vragen komen als verrassing en zetten het leven van de muurkruiper volledig op zijn kop. Spider-Man en Black Cat staan voor de gevaarlijkste opdracht van hun leven... Maar ze vechten door tot de laatste snik!"
• Thanos collector's pack (6xSC/€59,95)
> Complete zesdelige reeks. "Thanos, misschien wel het gevaarlijkste wezen dat bestaat, is terug en hij wil wraak op iedereen die hem ooit in de weg heeft gestaan. Maar het grootste gevaar komt uit onverwachte hoek: zijn familie! Thanos is terug en hij wil zijn plek weer innemen als absolute alleenheerser van het Black Quadrant. Maar dan komt hij erachter dat hij stervende is. Terwijl hij het heelal doorkruist op zoek naar een mogelijk medicijn en daarbij onder meer op weerstand stuit van de Shi'ar, smeedt zijn zoon Thane een sinister plan waarvoor hij de hulp inroept van enkele machtige krijgers. Hij wil wraak en hij zal niet rusten voordat hij zijn vader heeft vermoord. Want Thanos moet sterven!"
U-47 7: Duel onder de Oppervlakte (Gerardo Balsa + Mark Jennison) (SC/56p/€9,95)
U-47 8: Een Spook uit het Verleden (Gerardo Balsa + Mark Jennison) (SC/56p/€9,95)
> Beide delen vormen een tweeluik, nu ook verkrijgbaar als softcover. "Wonderbaarlijk genoeg weet de U-47 ondanks zware averij de thuishaven te halen. Alvorens de boot te slopen besluit het Duitse opperbevel hem nog een laatste keer in te zetten voor een actie tegen de Engelse scheepswerven van Portsmouth. Commandant Prien en zijn mannen storten zich in een nieuw avontuur. Door het kat-en-muisspel van dubbelagenten en contraspionage lijkt hun paard van Troje echter zelf in de val te lopen."
Victus 1: Veni (Cesc F. Dalmases + Carles Santamaría Martínez naar de roman van Albert Sánchez Piñol) (SC/56p/€9,95)
Victus 2: Vidi (Cesc F. Dalmases + Carles Santamaría Martínez naar de roman van Albert Sánchez Piñol) (SC/56p/€9,95)
> De eerste twee delen van de historische trilogie nu ook in softcover. "Victus speelt zich af tijdens de Spaanse Successieoorlog en vertelt de tragedie van een stad en de man die haar verraadde. Martí Zuviría, de jonge student van Markies de Vauban, ontpopt zich als een briljant militair ingenieur en zal een sleutelrol spelen tijdens het beleg van Barcelona in 1714. Het grillige lot maakt dat hij aan de ene kant de stad bouwkundig moet versterken, en aan de andere kant een strategie moet bedenken om haar te belegeren en te vernietigen."
Wika 3: De Vloek van Megg (Olivier Ledroit + Thomas Day / Olivier Ledroit) (SC/56p/€9,95)
Wika 4: De Glorie van Pan (Olivier Ledroit + Thomas Day / Olivier Ledroit) (SC/56p/€9,95)
> De fantasyreeks Wika werd in het Frans met een extra dik deel 3 afgerond. In het Nederlands maakt Dark Dragon Books daar een deel 3 en 4 van die de wondermooi getekende, fantasierijke verhaal van Olivier Ledroit en Thomas Day afsluiten. "Dood is slechts een begin. Dankzij zijn sluwheid, durf en waanzin is Oberon een stap dichter bij de hegemonie gekomen: de vrijplaats brandt, de sater is dood, het is nog maar een kwestie van tijd voordat de witte dame de zwarte feeën uit de weg heeft geruimd, en ondertussen rust Wika, dood, op Pans navel... Maar niet voor lang. Want terwijl de Yggdrasil in brand staat, wacht de grote gehoornde god af: hij heeft een boodschap voor de krankzinnige koning... Ontdek de conclusie van dit barok-fantasy epos, waarin feeënfabels in een nieuw steampunkjasje gestoken worden. Een duizelingwekkende en apotheotische afsluiting in twee albums waarin Olivier Ledroit de grenzen van zijn schitterende tekenwerk nog verder verlegt."


Dupuis
08/08
TOP
De Avonturen van Buck Danny: Kortverhalen 1: 1946-1969 (Victor Hubinon + Jean-Michel Charlier) (SC/48p/€8,50)
De Avonturen van Buck Danny: Kortverhalen 1: 1946-1969 (Victor Hubinon + Jean-Michel Charlier) (HC/48p/€16,95)
> Dit is een eerste van twee te verschijnen albums met kortverhalen van Buck Danny. Deel 1 bevat kortverhalen en gags, tussendoortjes tussen de lange avonturen en parodieën op de luchtvaartheld, die Victor Hubinon en Jean-Michel Charlier tussen 1946 en 1969 hebben gepubliceerd in Robbedoes en het kortstondige stripweekblad Sprint van dezelfde uitgeverij Dupuis. Deze verhalen staan ook of moeten nog gepubliceerd worden in de integrale reeks van Buck Danny die sinds enkele jaren in een nieuwe versie verschijnt. Het album van 48 pagina's bestaat in softcover (met blauwe lucht op de achtergrond) en hardcover (met gele lucht). In het Frans kwam dit album ook met deze twee coverversies uit. Op 7 oktober volgt deel 2 (56 pagina's) met kortverhalen die tussen 1968 en 2020 zijn gemaakt door de tekenaars Victor Hubinon, Francis Bergèse, Giuseppe De Luca en de scenaristen Jean-Michel Charlier en Patrice Buendia. Alle publicaties zijn voorafgegaan door een keurige inleiding met meer uitleg en duiding over de context van het verhaal en extra beeldmateriaal.
• De Blauwbloezen 5: De Deserteurs (Willy Lambil + Raoul Cauvin) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
De Blauwbloezen 61: De Vreemde Soldaat Franklin (Willy Lambil + Raoul Cauvin) (SC/48p/€7,95) (herdruk)

Guust best of 11: Het Milieu volgens Flater (André Franquin / Jidéhem + André Franquin) (SC/48p/€8,50)
> Elfde compilatiealbum met gags met een specifiek thema, in dit geval de milieubewustheid van Guust Flater... en zijn geestelijke vader.
• Lucky Luke 19: Naijver in Painful Gulch (Morris + René Goscinny) (SC/48p/€7,95) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
> Dit s een van de meest geliefde verhalen in de reeks. Hoewel René Goscinny al sinds deel 9, De Spoorweg door de Prairie, de reeks voor Morris schreef, kreeg hij er pas vanaf Naijver in Painful Gulch de credits voor in het weekblad Robbedoes. Een weetje: het was niet voor het eerst dat Morris en Goscinny zich voor een Lucky Luke-verhaal baseerden op de reisverslagen langs de Mississippi van de Amerikaanse schrijver Mark Twain. De burenruzie tussen de familie met de grote oren en de familie met de grote neuzen is gebaseerd op de door Twain beschreven historische twist tussen twee boerenfamilies die in 1878 escaleerde na een twist om... een varken. De anekdote kwam voor in diens klassieker De Avonturen van Huckleberry Finn toen de vete nog volop luwde. Deze ruzie tussen de families McCoy en Hatfield uit West Virginia en Kentucky maakte doorheen de jaren twaalf dodelijke slachtoffers, leidde tot processen en duurde van de jaren 1860 tot 1901 toen een laatste berechting een einde maakte aan de jarenlange familietwisten. Tegenwoordig herinneren een muzikale dinner show en een jaarlijks reüniefestival met marathon, toeristische rondleidingen en nog veel meer aan de Amerikaanse folklore. De familievete werd vanaf 1923 diverse malen verfilmd of er werd naar verwezen, onder meer door Buster Keaton, Abbott en Costello en in 2012 nog in een film met Jeff Fahey, Perry King en Christian Slater. Er werd ook naar geknipoogd in tekenfilmpjes van Merrie Melodies, Disney, Max Fleischer en in Bugs Bunny, The Flintstones, Scooby-Doo, My Little Pony en tv-reeksen zoals Bonanza, Modern Family en NCIS.
Vrouwen in 't Wit 42: Hartkwa(a)l (Philippe Bercovici + Raoul Cauvin) (SC/48p/€7,95)
> Laatste album van de langlopende gagreeks. De reeks werd door Dupuis stopgezet, samen met Raoul Cauvins De Psy en G. Raf Zerk. De scenarist is inmiddels ook al gestopt met De Blauwbloezen waarvan het laatste deel van zijn hand volgend jaar verschijnt. Hij schrijft nu enkel nog Cédric. Agent 212 wordt al jarenlang door tekenaar Daniel Kox geschreven. In dit Vrouwen in 't Wit-album speelt Cauvin speelt inhoudelijk in op het definitieve einde... "Alles draait in de soep in het ziekenhuis en Raoul Cauvin en Philippe Bercovici hebben besloten patiënten en personeel een humoristisch handje te helpen, altijd grappig, met hier en daar een dosis sarcasme. Zoals steeds is humor de beste remedie om de pijn te verlichten, zeker als er herstructureringen zijn en het ziekenhuispersoneel wordt overgeplaatst. Sommigen zijn al op de psychiatrische dienst beland, anderen dromen van hun pensioen..."


Glénat
08/08
TOP
Conan 6: Schaduwen in het Maanlicht (Virginie Augustin naar de roman van Robert E. Howard) (HC/64p/€18,95)
> Conan deel 6 is het werk van Virginie Augustin (Alim de Leerlooier) die in haar eentje een oorspronkelijk Conan-verhaal van Robert E. Howard verstript. "Op een eiland komt gevaar niet altijd van buitenaf... Een jonge vrouw wordt op de hielen gezeten door haar snode meester. De stam van Conan is net gedecimeerd door diezelfde meester, maar Conan redt de schone met een zwaardhouw. Het duo besluit samen te vluchten. Hun dwaaltocht brengt hen naar een eiland waar ze vreemde ruines aantreffen die bezeten lijken door een duistere magie. Hun paradijselijke schuiloord verandert al snel in een verstikkende cel waar schaduwen rondwaren. Wie weet welke gevaren er nog dreigen."


Le Lombard
08/08
TOP
Derde Stroming
Irons 3: Verdwenen in Ujung Batu (Luc Brahy + Tristan Roulot) (SC/48p/€8,50)
> Van scenarist Tristan Roulot verscheen onlangs nog het eerste deel van de post-apocalyptische reeks De Drager bij dezelfde uitgeverij Le Lombard. Zijn thrillerreeks Irons zit inmiddels aan deel 3. "Na de tsunami van 2004 worden nieuwe bruggen gebouwd om de dorpen met elkaar te verbinden. In Sinkis slepen de werken aan en blijven de bruggen onafgewerkt. Irons wordt ter plaatse gestuurd om de vertraging te onderzoeken. Het werk van de multinational Starbridge in vraag stellen, is een hachelijke bezigheid. Irons krijgt al snel te maken met een leugenachtige ingenieur en te duchten handlangers."
I.R.$ 21: De Val van de Engelen (Bernard Vrancken + Stephen Desberg) (SC/48p/€8,50)
> Opnieuw veel veranderingen voor voormalig belastingcontroleur Larry B. Max in I.R.$ deel 21. "Larry is veertig jaar oud en sinds kort senator. Sinds hij trouwde met Diane leidt hij een huiselijk bestaan, met hun twee kindjes. Hij is al een paar weken het doelwit van smerige beschuldigingen. Er wordt gefluisterd dat hij zijn voorganger tot zelfmoord dreef om zijn plaats in te nemen. En wat is er aan van de geruchten over twee zogenaamde maîtresses, Lorna en Jetta, die hem van machtsmisbruik en moord betichten? Het wordt nog erger wanneer Lorna voor de ogen van Larry wordt vermoord en het moment wordt vastgelegd door een jonge fotograaf. Iemand chanteert de senator en wil dat hij zijn ontslag aanbiedt. Larry moet de afperser snel vinden en zijn naam zuiveren, voor hij alles verliest."


Lucky Comics
08/08
TOP
• Lucky Luke 59: Het Alibi (Morris + GuyLouis) (SC/48p/€7,95) (herdruk met nieuwe coverlay-out)


Oogachtend
08/08
TOP
PAKKET: Aldegonne deel 1-2 (Kim Duchateau) (2xHC/€29,99)
> Beide delen samen voor 29,99 euro in plaats van 39 euro.


Peter Pan Comics
29/08
TOP
Maxi Comic Mega Pack
• Science Fiction Comics (Murphy Anderson / Jon L. Blummer / John Celardo / Steve Ditko / Jack Kirby / Joe Kubert / Rocco Mastroserio / John B. Michel / Norman Nodel / John Rosenberger / Werner Roth / Alex Schomburg / Alex Toth / Wally Wood) (SC/120p/€10,99)
> Later dan gepland wegens corona kunnen we nu de eerste uitgave van Peter Pan Comics lezen. Onder de collectienaam Maxi Comic Mega Pack bundelt de nieuwe uitgeverij telkens vijftien tot achttien kortverhalen per genre, te beginnen met sciencefiction. Later komen nog helden-, fantasy- en griezelcomics op het traditionele comicformaat in softcover. Alle bundelingen bevatten materiaal uit wat de Amerikanen hun "Golden Age of Comics" noemen. De Nederlandse uitgever Tim Aarts trekt hiervoor voluit de nostalgische kaart: "De boeken bevatten vrijwel uitsluitend content van vóór de jaren 1960. Ik heb ernaar gestreefd een zéér gevarieerde selectie te realiseren en dat is goed gelukt. Veel heerlijke nostalgie voor de liefhebber dus, maar ik hoop stiekem ook dat we jonge lezers bereiken. Er is geen voorkennis nodig om te genieten van deze fantasieverhaaltjes, die gemiddeld zes à acht pagina's lang zijn, wat de boekjes erg toegankelijk maakt. Meer dan enkel een verzamelobject dus — dat is althans de ambitie. Een breed product voor een breed publiek. Tot zover de pitch. De bundels bevatten werk van veel verschillende artists en uitgevers. Je komt er zelfs een enkele verdwaalde Jack Kirby en Steve Ditko tegen. Enkele voorbeelden van publicaties waar we uit putten zijn Smash Comics, Prize Comics, Strange Worlds en Amazing Adventures." Science Fiction Comics bevat vier avonturen van Kenton of the Star Patrol, vier van Lars of Mars en de andere tien kortverhalen zijn telkens eenmalige, complete verhaaltjes. Hierin staat werk gebundeld van Murphy Anderson, Jon L. Blummer, John Celardo, Steve Ditko, Jack Kirby, Joe Kubert, Rocco Mastroserio, John B. Michel, Norman Nodel, John Rosenberger, Werner Roth, Alex Schomburg, Alex Toth en Wally Wood.


RoaRrr Uitgeverij
22/08
TOP
• Button Man integraal 1 (Arthur Ranson + John Wagner) (HC/216p/€29,95) (met genummerde prent bij eerste uitzet)
• Button Man integraal 1 - verzamelaarseditie (Arthur Ranson + John Wagner) (HC/216p/€69,95) (luxe met drie prenten)
> Eerste van twee integralen van de Britse comicreeks Button Man die vanaf 1992 in het stripblad 2000 AD liep. Van tekenaar Arthur Ranson gaf RoaRrr Uitgeverij al Mazeworld uit. Netflix bereidt een film voor. Bij de eerste uitzet van deze integraal zit een op 172 exemplaren genummerde prent volgens het aantal vooruitbestellingen. Daarnaast is er ook een verzamelaarsdeditie op slechts 50 exemplaren met linnen rug en drie Romeins genummerde prenten met stempel. En dan het verhaal: "Harry Exton is een beroepsmoordenaar en voormalig soldaat. Maar huurlingen zijn een uitstervend ras en hun werk wordt schaars. Dus keert Harry terug naar Engeland en het burgerlijk leven. Tot een vriend hem vertelt over het moordspel. Moderne gladiatorwedstrijden - man tegen man, meestal tot de dood erop volgt. Een dodelijk spel, waarbij de inzet hoog is. Een spel georganiseerd door mysterieuze geldschieters, die onder de Button Men bekend staan als de 'stemmen'. Voor een beroepsmoordenaar als Harry zijn de beloningen zeer lucratief - als het spel eenmaal lekker loopt, kan hij er dan nog wel mee stoppen?"


Scratch Books
29/08
TOP
Baby op Komst (Benjamin Renner) (SC/296p/€19,90)
> Benjamin Renner kennen we nog van het geweldig grappig De Grote Boze Vos uit 2018 waarvan ook een Franse tekenfilm bestaat. Nu verschijnt een nieuwe vertaling van zijn werk, Baby op Komst, opnieuw met dieren, maar ook met mensen. De inhoud: "Wat gebeurt er als de ooievaar die een baby komt brengen opeens vleugellam raakt? En als ze de baby dan doorgeeft aan twee andere brekebenen: een niet al te snugger konijn en een nog minder scherpzinnige eend? Gelukkig let een vriend, een wat knorrig varken, een beetje op."
• Hilda 4: Hilda en de Zwarte Hond (Luke Pearson) (SC/64p/€7,95)
• Hilda 5: Hilda en het Woud van Steen (Luke Pearson) (SC/76p/€7,95)

> Nu Luke Pearsons Hilda als tekenfilmreeks is te streamen op Netflix geeft Scratch Books haar albums ook uit in softcover. Ze verschenen eerder in hardcover.


Sherpa
22/08
TOP
Maurits Cornelis Van Esk 2: Wachten op K... (Marc-Antoine Mathieu) (HC/48p/€19,95)
> "Vervolg op De Oorsprong. De wereld van ambtenaar Van Esk is overbevolkt en strak georganiseerd. Van Esk leidt een eentonig leven totdat hij begint te dromen. Al snel raken droom en werkelijkheid met elkaar vervlochten en wordt de wereld van Van Esk steeds verrassender. Marc-Antoine Mathieu levert met Van Esk een reeks bijzondere verhalen af, terwijl hij tevens de draak steekt met onze hedendaagse maatschappij."
• Mœbius Klassiek 7: Chaos en Evenwicht (Mœbius) (HC/212p/€55,00)
• Mœbius Klassiek 7: Chaos en Evenwicht (Mœbius) (HC/212p/€85,00) (met alternatieve cover, linnen rug en prent)
• Mœbius Klassiek 7: Chaos en Evenwicht (Mœbius) (HC/212p/€125,00) (Ultra Limited, met linnen rug, goudstempel en leporelloprent)
> Artbook met honderden illustraties, korte strips en schetsboektekeningen van Jean Giraud alias Mœbius. Chaos en Evenwicht is Sherpa's eigen samenstelling en opmaak van de Franstalige overzichtsboeken Chaos en Chroniques Métalliques. Deze laatste verscheen nooit eerder in het Nederlands. Behalve naar paginagrote illustraties kijken, kan je ook een essay lezen van Daniel Pizzoli over de ontwikkeling van Mœbius' tekenstijl. Het 212 pagina's tellende album komt in drie gelimiteerde uitvoeringen. De gewone hardcover kost 55 euro, de luxeversie kost 85 euro en heeft een andere cover, een linnen rug met foliebestempeling en een genummerde prent op slechts 99 exemplaren. En dan is er ook nog de ultra limited collector's edition op slechts 35 exemplaren met dezelfde extra's als de luxe-editie, maar met extra goudbestempeling en een genummerde leporelloprent, prijs: 125 euro.


Silvester
29/08
TOP
Centaurus 1: Het Beloofde Land (Zoran Janjetov + Rodolphe / Leo) (HC/48p/€8,95) (herdruk)
• Centaurus pakket deel 1-2-3-4-5 (Zoran Janjetov + Rodolphe / Leo) (5xSC/€39,95) (met wikkel)
> In afwachting van de vertaling van deel 1 van Europa, een tweede sf-cyclus na Centaurus, is er dit voordeelpakket met de complete reeks Centaurus in softcover. Daar hoort een wikkel bij.

Conquests 3: Decornum (Stéphane Créty + Nicolas Jarry) (SC/56p/€9,95)
> "Decornum is gigantisch groot en heeft een overvloed aan grondstoffen. De perfecte planeet voor de Japanse ruimtevloot om er de basis te leggen voor een nieuwe beschaving... Een deel van de oorspronkelijke bewoners is hun echter vijandig gezind. Bovendien beschikken deze buitenaardse wezens over een bijna onuitputtelijke energiebron. De kolonie heeft een tekort aan materialen en manschappen en kan niet meteen een frontale aanval inzetten. Enkele menselijke verkenners worden op de planeet gedropt met een missie die essentieel is voor het voortbestaan van de mensheid. Ze moeten zoveel mogelijk informatie trachten te vergaren. Onder hen bevindt zich ook Keïto wiens heethoofdigheid weleens voor problemen zou kunnen zorgen..."
• Er Was Eens... Het Leven 3: De Botten en het Skelet (Minte / Jean Barbaud + Jean-Charles Gaudin) (SC/48p/€7,95)
> "Het skelet is een subtiel bouwwerk van meer dan tweehonderd botten, gemaakt om het menselijk lichaam en de meest kwetsbare delen ervan te ondersteunen en te beschermen. Ontdek samen met Pieter, Pieternel en hun vrienden de geheimen van deze prachtige 'kathedraal'."
De Koerier van Casablanca 1: Christina (Philippe Tarral + Pascal Davoz) (SC/48p/€9,95)
> De Koerier van Casablanca is de start van een luchtvaarttweeluik waarin een zakenman net na de Eerste Wereldoorlog een luchtpostbedrijf start met Franse, Belgische en zelfs Duitse piloten. Een van de beste zit aan de fles om de bloedige treffens in de lucht tijdens de oorlog te vergeten. Niettemin herbeleeft hij ze vaak in nachtmerries. De zakenman vertrouwt zijn nieuwe piloten de lijn Casablanca-Dakar toe, maar voor die luchtpostlijn is er een te duchten concurrent die koste wat het kost uitgeschakeld moet worden.
• De Legendariërs 1: De Steen van Jovenia (Patrick Cobral) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• Operatie Overlord 3: De Batterij van Merville (Davide Fabbri + Bruno Falba) (SC/48p/€8,95) (herdruk)
Ravencroft 1: Alles op zijn Plaats (Valentina Brancati + Davide Cali) (SC/48p/€8,95)
Ravencroft 2: Niets Is Wat het Lijkt (Valentina Brancati + Davide Cali) (SC/48p/€8,95)
> Compleet tweeluik voor jongeren. "Ashley en Joyce Ravencroft verloren hun ouders, archeologen, tijdens een vliegtuigongeluk. Na de begrafenis worden de twee kinderen opgevangen door het huis van oom Marcus en tante Zelda. Maar ze zijn een beetje bizar: Marcus, een mislukte pianist, schrijft een symfonie die hij al jaren in slaap probeert te herinneren; Zelda is een fan van fitness- en schoonheidsbehandelingen. Op een mooie dag arriveerde een groot pakket met vijf beeldjes, enkele dagen voor hun dood door de ouders van Ashley en Joyce gestuurd. Een klein briefje, geschreven door hun moeder, zegt eenvoudig: alles op zijn plaats. Het is het begin van een avontuur dat de twee kinderen ertoe brengt een duister en beangstigend mysterie te ontdekken."
Shanghai Dream 2: Aandenken aan Illo (Jorge Miguel + Philippe Thirault) (SC/56p/€9,95)
> Van Shanghai Dream, waarvan eerder dit jaar deel 1 verscheen, komt nu het vervolg en slot van het tweeluik uit in softcover. "Berlijn, 1938. Bernhard en zijn vrouw Illo, beiden van Joodse komaf, ondervinden het geweld van de nazi's aan den lijve: ze moeten hun passie voor cinema opgeven. Ze hebben geen andere keuze dan alles achter te laten en naar het buitenland te vluchten. Een verhaal dat zich afspeelt aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, gebaseerd op ware feiten en geïnspireerd door de exodus van Joden naar minder bekende streken. Een sprookje over de kracht van de liefde en een emotionele ode aan de vitaliteit van de cinema, die kracht troost in een wereld die aan chaos ten prooi valt."
Sonora 2: Lola Montez (Benoît Dellac + Jean-Pierre Pécau) (SC/56p/€9,95)
> Van Sonora verscheen eerder dit jaar deel 1. Deel 2 van de trilogie volgt nu in softcover. "1849, er is goud gevonden in Californië! Max bevindt zich, net als veel goudhongerige avonturiers, ver van huis in de goudvelden. Na de moord op een Chileense mijnwerker dringt generaal de Freney er bij de mijnwerkers op aan dat ze zich moeten verlossen van de Hounds en eindelijk de veiligheid op de placers moeten herstellen. Maar dat is niet het eigenlijke doel van de generaal die echt tot alles bereid is om dat te bereiken. Nu Max de alcalde is en nog steeds op wraak zint, zal hij moeten schipperen tussen wat hij zelf wil en wat zijn baas wil, tussen zijn wraak... en wat zijn hart hem ingeeft."
• Super Kaka 3: De Tempel van Seth (Stan Silas + Davy Mourier) (SC/48p/€7,95)
> Laatste deel van de grappige trilogie voor de jeugd. "Een cacatastrofe! Regi wordt gevangen-gehouden door de Kinderen van Seth. Enzo besluit hem in z’n eentje te gaan redden, zonder dat de leraren van de Imagi-school het weten. Maar zijn vrienden laten hem niet vallen en gaan samen met hem het titanengevecht aan. Luca kan maar niet geloven dat Seth zijn vader is... Is dat echt zo?! Gelukkig staat Super Kaka altijd paraat als zijn vrienden in gevaar zijn..."
• De Zeearend 2: Grote Oceaan 1917 (Enea Riboldi / Philippe Thirault naar een verhaal van Enea Riboldi) (SC/52p/€9,95)
> Slot van het tweeluik in softcover. "1916. Op bevel van de Kaiser, voert Hugo von Krüger het commando over het krachtige zeilschip Seeadler. Hij brengt koopvaardijschepen tot zinken om de bevoorrading van geallieerden te verstoren, maar zijn erecode verbiedt hem om slachtoffers te maken. De komst van een Franse bemanning die niet van plan is om lijdzaam toe te kijken, waaronder de mooie Pénélope de Luynes, zet het leven aan boord totaal op zijn kop."


Standaard Uitgeverij
15/08
TOP
• De Buurtpolitie - Echte Verhalen 10: De Zombie (Nix / Benus + Nix) (SC/32p/€6,50)
> Alweer het tiende album. "Het regent al dagenlang en de beken beginnen buiten hun oevers te treden. Dat blijft niet zonder ongelukken want al gauw komt er een auto in het water terecht. Wanneer de politie hem laat optakelen ontbreekt van de chauffeur elk spoor. Zoekacties met duikers leveren niets op. De echtgenote is troosteloos wanneer de commissaris het droevige nieuws gaat melden. Een afgesloten zaak lijkt het, totdat de verzekeringsagent van de weduwe een bezoekje brengt op het politiekantoor."
• F.C. De Kampioenen Presenteert: Vertongen & Co Omnibus 5: 21. De Kus van de Vampier - 22. Het Huis van de Beer - 23. Porei tegen Porei - 24. Balthazar van Baskerville - 25. Operatie Frankenstein (Wim Swerts / Vanas + François Corteggiani / Hec Leemans) (SC/160p/€12,50)
> Vijfde omnibus met de delen 21 tot 25. Onlangs verscheen deel 31, Prinses Bieke.
• Suske en Wiske 353: Het Gewiste Wiske (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (SC/48p/€6,99)
• Suske en Wiske 353: Het Gewiste Wiske (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (SC/52p/€60,00) (luxe met ex libris)
• Suske en Wiske 353: Het Gewiste Wiske (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (SC/52p/€100,00) (superluxe met ex libris)
> Met een terugkeer van de Zwarte Madam en Sus Antigoon. "De Zwarte Madam is springlevend en zint naar goede gewoonte op wraak. Samen met haar kornuiten Lange Wapper en Kludde smeedt ze plannen om de mensheid een flinke loer te draaien. Maar daarvoor moet ze opnieuw tot voorzitter van de Spokenbond verkozen worden, iets wat de andere spoken helemaal niet zien zitten. Dus ontvoert ze Sus Antigoon en dwingt hem promotie voor haar te maken. Die kan niet anders dan toegeven maar beseft niet dat de wraakplannen van de Zwarte Madam veel verder gaan dan hij denkt en de mensheid in diepe ellende zullen storten. Wanneer Wiske die snode plannen toevallig te zien krijgt, neemt de zwarte toverkol haar geheugen af. Suske en zijn vrienden trachten deze betovering te verbreken en ontdekken zo de vreselijke waarheid."


Uitgeverij L
15/08
TOP
• Elsje 9: Yolo (Gerben Valkema + Eric Hercules) (HC/48p/€18,95)
> Deze hardcoverversie hadden we nog te goed.
• Suus & Sas 18: Selfietijd (Gerard Leever) (SC/48p/€8,95)


Uitgeverij Personalia
15/08
TOP
• Jump 1 (diverse auteurs) (SC/48p/€4,25)
> Tim van der Kaaden, de tienjarige zoon van de uitgever van StripGlossy, is nu zelf hoofdredacteur van een stripblad, gericht op de jeugd. Het blad heet Jump naar de gelijknamige jeugdreeks van Charel Cambré. De frequentie is maandelijks en een nummer van 48 pagina's kost 4,25 euro. Strips zijn er onder meer van Jump (inclusief interviewtje), Suske en Wiske (in nummer 1 start een voorpublicatie van de opnieuw ingekleurde De Koddige Kater), de komische strookjesstrips Beestjes en Boes, Hanco Kolks detectivegagreeks Inspecteur Netjes en de uit het Frans aangekochte gagreeksen Darius en Mythos. Verder lees je er ook strips in van Hein de Kort, Jean-Marc van Tol en Henrieke Goorhuis. Er staat ook een uitneembare poster in, een interview met Helena Vandersteen, de dochter van Willy Vandersteen, en een door Margreet de Heer in stripvorm gegoten interview met John Flanagan, de Australische schrijver van de boekenreeksen Broederband en De Grijze Jager. Jump krijgt een verspreiding in Nederland en Vlaanderen en ligt niet alleen in boekhandels en stripspeciaalzaken, maar ook in supermarkten en winkelketens. De oplage is fors, maar liefst 26.000 exemplaren, voor een lastig te bereiken publiek.


INFO
StripFacts
Stripinvasie
TOEKOMST
Te Verschijnen
TOPPERS
13 x XIII
14-18
De 25 bekendste konijnen
20 jaar Arcadia, 20 topstrips
25 jaar Vrije Vlucht
30 jaar Kiekeboe
49 Kanjers van Oranje
50 jaar De Rode Ridder
60 jaar De Rode Ridder
60 jaar Nero
70 jaar Kuifje-weekblad
80 jaar Robbedoes
Aantrekkelijkste Heldinnen Top 540
Asterix Top Six
Batmanspecial
BelgenTop 100
De Blauwbloezen Top 49
De Grenzeloze Top 500 (2010)
De Grenzeloze Top 500 (2012)
De Honderd Hoogtepunten van Willy Vandersteen
De Rest van de Wereld Top 50
FransenTop 100
Jaartoppers
Jommeke Top 10
De Kiekeboes top-15 (M/V)
Koppeltjestop 20
Napoleon in de strip
ReeksTop 50
Robbedoes
Schrijvers over Strips
Schurken- & Feeksentop
Star Wars
Suske en Wiske: 70 stroken in 70 dagen
Urbanus Top 15
De Wereld rond Franquin
Westernstrips