Stripinvasie

Klik verder naar de in juli verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
AAaRGh...-producties
Bonte
Condor
Daedalus
Dark Dragon Books
Davidsfonds
Divo
Hachette
Horizon BD
INdruk
Matsuoka
Microbe
Oogachtend
Saga Uitgaven
Scratch Books
Sherpa
Silvester
Standaard Uitgeverij
Syndikaat
Uitgeverij HUM!
Uitgeverij L
Uitgeverij Personalia
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2020: meijunijuliaugustusseptemberoktobernovemberdecember
2021: januarifebruarimaartapril
 
AAaRGh...-producties
18/07
TOP
• Corona (AAaRGh) (HC/112p/€17,50)
> Niet de eerste en wellicht niet de laatste bundeling met coronacartoons.


Arboris
01/08
TOP
• Code Kimono 2: Missie Mowanda (Francis Nicole + Jean-Yves Brouard) (SC/48p/€8,95)
• Code Kimono 2: Missie Mowanda (Francis Nicole + Jean-Yves Brouard) (HC/48p/€18,95)
> "Toen op 8 maart 1988 het eerste verhaal van wat later de stripreeks Code Kimono zou worden in weekblad Kuifje verscheen, zou niemand hebben kunnen voorspellen dat dit het begin zou zijn van een inmiddels negentien delen tellende stripserie! Kimono is de code, de roepnaam, van de 11e Franse vloot en de hoofdpersonen van de in deze reeks beschreven avonturen zijn de marinepiloten die hun basis aanvankelijk op het vliegdekschip Clemenceau hadden, en later op de grond op vliegbasis Landivisieau. In Missie Mowanda begint een lang avontuur dat zich afspeelt in Afrika, waar Frankrijk nog altijd grote belangen heeft in de voormalige Franse kolonies. In het inmiddels zelfstandige Bowanda voert de gekozen regering een bloedige strijd met een rebellengroep die het op de bauxietmijnen van het land voorzien heeft. Vanaf het vliegdekschip Clemenceau, dat voor de kust ligt, ondersteunen de Franse piloten de lokale troepen, maar dat gaat beslist niet zonder gevaar, aangezien de rebellen de beschikking krijgen over steeds gevaarlijker wapens!"
• Pokereiland 7: Openbaring (Michele Condasta) (SC/48p/€8,95)
> "Al sinds de mist der tijden voeren vier koningen in vrede en harmonie het bewind over hun deel van het eiland Poker. Alles lijkt volmaakt in balans, tot de dag waarop het Orakel verschijnt aan de dwerg Jinx... en hem opdraagt de vier heersers te gaan waarschuwen voor een grote tragedie. Het tijdperk van chaos staat op het punt te beginnen en het is absoluut noodzakelijk dat de vier koningen elkaar treffen op het vierlandenpunt op het eiland. In de eerste vier delen konden we lezen hoe de vier vorsten tijdens hun tocht met talloze moeilijkheden af te rekenen kregen, maar inmiddels is het perspectief verschoven naar MiKon, een klein jongetje dat woont in een van de dorpen in het rijk Schoppen en steeds meer in het middelpunt van de gebeurtenissen komt te staan. Zijn tekeningen hebben grote invloed op de gebeurtenissen en in deel 7 lezen we hoe dat mogelijk is."


Bonte
04/07
TOP
• Anders-Man 5: Steak Stickerman (Ralph Dikmans + Peter Busschots) (SC/48p/€9,99)
> Komische avonturenstrip waarin de Nederlandse tekenaar Ralph Dikmans en de Vlaamse scenarist Peter Busschots zowat alles hekelen wat er te hekelen valt: de actualiteit, het superheldengenre en vooral de hoofdrolspeler.


Condor
11/07
TOP
• Minecraft: De Strip (Sarah Graley + Sfé R. Monster) (HC/80p/€10,99)
> "Eens trip over de wereld van Minecraft. David is net verhuisd en vindt zijn nieuwe school maar niks. Maar gelukkig is er Minecraft! in de wereld van deze game kan hij gewoon afspreken met zijn vertrouwde vriendengroep. Samen beleven ze de spannendste avnturen. Dan besluiten de vrienden de ultieme uitdaging aan te gaan: ze reizen af naar de End om de Enderdraak te verslaan..."


Daedalus
04/07
TOP
De Dag 3: Waarop Ze Niet Naar Compostella Ging (Marko + Béka) (HC/72p/€19,95)
> "Antoine en Clementien zijn op de wandel in de Pyreneeën. 'Nemen we een GR?' vraagt Clementien. 'Neen, liever een GP, een geitenpad', antwoordt Antoine. Want een uitgestippelde weg volgen, het verkennen van platgetreden paden, betekent je overgeven aan de greep van de Miezers die ons verwijderen van het rechte pad, dat pad dat eigen is aan ons, enig en uniek. Tijdens deze lange, niet vooraf geplande, tocht geeft Antoine Clementien de laatste sleutel in handen, de sleutel die de poort wagenwijd opent naar de rest van haar leven..." Het scenaristenkoppel Béka heeft deel 65 van De Blauwbloezen geschreven voor Jose Luis Munuera. Dat album verschijnt begin november.
Darnand - De Franse Beul 3 (Fabien Bedouel + Patrice Perna) (HC/56p/€19,95)
> Laatste deel van de trilogie. "Wie was Joseph Darnand? Een oorlogsheld of een meedogenloze beul? Met deze triptiek verkennen Fabien Bedouel en Patrice Perna, in een zeer onderhoudend en goed gedocumenteerd fictieverhaal, de duistere krochten van de menselijke ziel. Of hoe Joseph Darnand, soldaat tijdens de Groote Oorlog, tevens de meest gedecoreerde soldaat van heel Frankrijk, uitgroeide tot een van de meest overtuigde collaborateurs van het Vichy-regime in 1940, een van de meest sinistere figuren uit de Franse geschiedenis van de twintigste eeuw."
• Dwergen 12: Kardum van de Talion (Stéphane Créty + Nicolas Jarry) (SC/56p/€9,95)
> "Kardum is de zoon van een glasblazer. Hij ziet zo'n middelmatig, moeizaam en glansloos leven als handwerker niet zitten. Na een lange en bloedige weg naar de top wordt hij een van de machtigste koopmannen van zijn volk. Zijn handel: wapens. Hij levert aan al wie de juiste prijs kan betalen, van welk ras die ook is of wat zijn bedoelingen ook zijn."
Holmes (1854/†1891?) 5: De Grote Broer (Cécil + Luc Brunschwig) (HC/48p/€19,95)
> Voorlaatste deel. "Op 4 mei 1891 verdwijnt Sherlock Holmes in Zwitserland bij de Reichenbachwatervallen en neemt hij zijn grootste vijand, professor Moriarty, mee de dood in. Een paar dagen later wordt het appartement van de detective op 221b Baker Street geplunderd door misdadigers, ingehuurd door Sherlocks eigen broer Mycroft Holmes. Mycroft probeert al het bewijs van de waanzin van zijn broer, die hij ervan beschuldigt zich aan cocaïne te hebben overgegeven, te vernietigen. Voor hem is de dood van Holmes de verkapte zelfmoord van een man die zichzelf er niet toe kon brengen zijn hersens door drugs te vernietigen. Ondanks het bewijs geleverd door Mycroft, weigert Watson deze versie van de feiten te geloven. Hij onderneemt een groots onderzoek dat hem alles zal vertellen over het verhaal van Sherlock Holmes en zijn familie."
• De Lijkwade 3: Corpus Christi, 2019 (Èric Liberge + Gérard Mordillat / Jérôme Prieur) (HC/72p/€22,95)
> Laatste deel van de trilogie die zich in drie verschillende tijdperken afspeelt, in dit deel in het heden in Corpus Christi, Texas. "Daar vindt de première plaats van The Son of Man, de film van Lucy Bernheim. De rol van Christus wordt vertolkt door Henry Nalpass. Schandaal. Een tiental leden van de Ku Klux Klan dringt de zaal binnen om de vertoning te verstoren. Ze worden aangevoerd door Thomas Crowley, de voormalige professor van Lucy." Tekenaar Éric Liberge kondigde intussen aan dat De Lijkwade, op scenario van Gérard Mordillat en Jérôme Prieur, bewerkt wordt voor een tv-reeks. Het zouden drie seizoenen van elk zes afleveringen moeten opleveren. De striptrilogie moet daarvoor wel uitgebreid worden met nieuwe intriges. Er wordt nog onderhandeld op welk streamingplatform de tv-reeks zal lopen.
• Medici's 3: Guilio - Van Goud tot Kruis (Lucio Leoni / Emanuela Negrin + Olivier Peru) (SC/76p/€9,95)
> Deel 3 van het vijfdelige Medici's. "Een gewelddadig en gepassioneerd fresco, dat kunstgeschiedenis, oorlog, vriendschappen, liefde en verraad met elkaar vermengt. Vergeet de geschiedenisboeken, luister naar de stem van Florence, herbeleef het epos van degenen die het hebben geschreven... de Medici-saga. Peter van de Medici, die over Florence regeert, ziet het gevaar van de monnik Savonarola niet, een visionair voor sommigen, een gek voor anderen, hij probeert de Medici uit Toscane te verdrijven. Vanuit Rome willen de Borgias de controle over de Kerk, maar ze zijn niet de enige scheidsrechters in dit conflict... De meest levendige geest van deze eeuw lijkt vastbesloten om deel te nemen aan het lot van zijn land: Nicolas Machiavelli."
• De Onthoofde Arenden 27: De Talisman (Michel Pierret) (SC/48p/€9,95)
> De Franse reeks is bijna bijgebeend. In het najaar verschijnt het Franse deel 30. Intussen maakte Daedalus bekend dat het de historische reeks Malefosse op een gelijkaardige manier als De Onthoofde Arrenden zal uitgeven, maar de bundelingen zullen telkens vier verhalen bevatten. "Zomer 1270... De jonge Sigwald van Crozenc ging bij de Tempeliers om met de koning in het Heilig Land te gaan vechten. Hij heeft zijn geloften nog niet afgelegd. Zijn moeder overtuigde hem ervan een jaar aan de zijde van de priester-ridders door te brengen in de hoop dat hij door de walgelijke oorlog voorgoed het idee zou opgeven bij de orde te gaan. Sigwald heeft het inderdaad moeilijk zoveel bloedbaden te aanvaarden in naam van god en de koning! Op het domein van Crozenc zijn de gevolgen van deze verre oorlog vreselijk: boodschappers van de koning eisen tienduizend zilverlingen van Hugo om de kruistocht te financieren en dreigen de landerijen in beslag te nemen."
Orakel 10: De Onttroonde (Bojan Vukic + Sylvain Cordurié) (SC/56p/€9,95)
> Slot van de tiendelige conceptreeks rond de Griekse mythologie. Bojan Vukic en Sylvain Cordurié ronden de reeks in schoonheid af. "Na zijn zoveelste poging tot vadermoord moet Apollo voor het Godentribunaal verschijnen. Zeus haalt Homeros naar de Olympus om te getuigen over de feiten waaraan zijn zoon zich schuldig heeft gemaakt. Het orakel heeft zijn zienersgave echter zo goed als verloren. Hij krijgt nog nauwelijks zicht op het verleden en heeft geen toegang tot de toekomst. Sinds de dood van Cydippe is hij een rondzwervende, kwetsbare ouderling. Zeus geeft hem zijn gave terug en Homeros gaat vanuit het heden in het verleden steeds verder terug in het verleden van Apollo. Langzaam maar zeker komt hij dichter bij de waarheid."
• Orks & Goblins 6: Ayraak (Jesús Hervás Millán + Nicolas Jarry) (SC/56p/€9,95)
> "De Boselfen van het eiland van Céliandes houden de zoon van een machtige goblinkrijgsheer gevangen. Die krijgsheer doet een beroep op Ayraak en zes van zijn moedige gezellen om de gijzelaar te bevrijden. De orks beseffen niet dat ze de hel zullen moeten doorkruisen om deze missie tot een goed einde te brengen en ooit hun geld te ontvangen."
De Vier van Baker Street 7: De Zaak-Moran (David Étien + Oivier Legran / Jean-Baise Djian) (SC/56p/€9,95)

> Deel 7 van De Vier van Baker Street is weer een gewichtig hoofdstuk in het leven van de drie straatkinderen, hun kat en de beroemde detective Sherlock Holmes. "1894. De ultieme confrontatie komt dichterbij... Na drie jaar geheime oorlog tegen de vroegere handlangers van Moriarty, is voor Sherlock Holmes het moment aangebroken om uit de schaduw te treden en weer naar Baker Street te trekken... Maar eerst moet hij de laatste en gevaarlijkste luitenant van de overleden professor schaakmat zetten: kolonel Moran, scherpschutter en killer met stalen zenuwen. De jacht is geopend — maar wie is de jager en wie is de prooi? Terwijl Holmes zijn pionnen verplaatst, laat Moran zijn honden los — een troep moordenaars, geleid door de sinistere Deadeye, maar de dodelijke val sluit zich rond de partizanen van Baker Street! Billy, Charlie en Black Tom (en natuurlijk ook de kat, Watson!), de trouwe assistenten en gezellen van de grote detective, staan op de eerste rij als de dodelijke strijd het einde nadert... Voor de Vier van Baker Street is de laatste slag een kwestie van leven en dood."

De Wijsheid van Mythes
• 6. Iason en het Gulden Vlies 2: De Reis van de Argo (Alexandre Jubran + Clotilde Bruneau / Luc Ferry) (SC/56p/€9,95)
> "De Argo, het schip van Iason en zijn gezellen, is twee jaar geleden voltooid. Met de zegen van Athena vaart het nu over zee naar Kolchis en het doel van hun queeste: het magische Gulden Vlies. Koning Aietes laat het vlies in het woud van Ares bewaken door een machtige draak. Het orakel, dat voorspelde dat de Argonauten in hun missie zouden slagen, zei helaas ook dat drie gezellen van Iason de dood zouden vinden tijdens de reis, en dat een vierde te voet zou terugkeren. Oorlogszuchtige reuzen, betoverende nimfen, een psychotische monarch... Iason en de Argonauten mogen dan wel moedig zijn, hun beproevingen beginnen nog maar pas…" Deel 2 van trilogie binnen de nu al heel succesvolle collectie De Wijsheid van Mythes.


Dark Dragon Books
11/07
TOP
PAKKET: The Last Gambler + Wild River (2xHC/€49,95)
> De gloednieuwe western The Last Gambler (een one-shot) en de integrale editie van de westerntrilogie Wild River. Twee mooie en dikke hardcovers tegen 49.95 euro.

• Agatha Christie 5: Hercule Poirot: Moord op de Nijl (Callixte + Isabelle Bottier) (SC/64p/€9,95)
> Moord op de Nijl is een exotisch detectiveavontuur van Hercule Poirot dat al eens werd verfilmd met een sterrencast. Momenteel werkt Kenneth Branagh aan een nieuwe verfilming. De verstripping is het werk van Callixte (De Autoreportages van Margot, Gilles Durance) en Isabelle Bottier. De hardcovereditie verscheen in februari. "Aan boord van het stoomschip Karnak, dat rijke toeristen meevoert op de Nijl, moet Hercule Poirot een mysterieuze moord oplossen. Linnet Ridgeway, pas getrouwd met Simon Doyle, wordt dood aangetroffen met een kogel in het hoofd. Elke passagier heeft minstens één reden om de oude rijke Amerikaanse te vermoorden, wat het onderzoek van de beroemde detective behoorlijk bemoeilijkt."
• Black Panther: Volk in Opstand 3 (Brian Stelfreeze + Ta-Nehisi Coates) (SC/72p/€9,95)
• Black Panther: Volk in Opstand 4 (Brian Stelfreeze + Ta-Nehisi Coates) (SC/72p/€9,95)
> Vervolg en slot van deze Black Panther-minireeks.
• Cluster Collector Pack: Historisch: de Lange Stilte + Jos Beaugard (2xSC/€29,95)
• Deadpool: Night / Return of the Living Deadpool collector's pack (4xSC/€39,95)
• Druuna: Het Begin en het Einde collector's pack (2xHC/€59,95)
> Voor wie de oudere albums van Druuna al had en de nieuwe integralen van Dark Dragon Books liet liggen, kan zijn reeks nu aanvullen met de recenter gemaakte prequel en het laatste deel om de reeks compleet te maken.
• Engelenvlucht 4: Het Lafayette Escadrille (Rivera + Wallace) (HC/48p/€19,95)
> Laatste deel. "De oorlog krijgt een nieuwe wending voor de vele hoofdrolspelers: Andy blijkt een briljante piloot te zijn, Colleen volgt Lord Ascott in Zwitserland, Bill en Kurt gaan een duel aan met titanen... en het lot van sommigen zal voor altijd geassocieerd worden met de tragedie van deze dodelijke oorlog."
Inguinis 1: Slavin van het Pantheon (Nicolas Guenet + Katia Even) (HC/48p/€19,95)
Inguinis 2: Romeinse Lichamen (Nicolas Guenet + Katia Even) (HC/48p/€19,95)
> Bij Dark Dragon Books verschijnt af en toe wat erotisch vertier. Denk maar aan Druuna, De Aphrodieten en onlangs nog deel 1 van Het Nevelvolk. Van Katia Even, de scenarist van Het Nevelvolk, verschijnt nu het complete tweeluik Inguinis in hardcover, getekend door Nicolas Guenet, dat zich in het oude Rome afspeelt. Het verhaal: "De jonge beeldhouwster Artemis is een regelmatig bezoekster in het huis van Claudius om deel te nemen aan orgieën. Ze zal haar vaders werkplaats erven, maar treft hem daar vermoord aan. Omdat hij net een belangrijke opdracht van Agrippa heeft verworven rond het beroemde Pantheon van Rome in aanbouw, lijkt het erop dat de moord politiek gemotiveerd is."
The Last Gambler (Juande Pozuelo + Rodrigo Sopeña) (HC/168p/€29,95)
> Het populaire westerngenre wordt verrijkt met het 168 pagina's dikke one-shot The Last Gambler door het Spaanse duo Juande Pozuelo en Rodrigo Sopeña. Het verhaal vertelt over een man die alle kaarttrucs ter wereld onthulde. "Andy verdient zijn brood met het oplichten van nietsvermoedende spelers aan de pokertafel. Als hij besluit te veranderen in een eerlijk man, onthult hij al zijn kaarttrucs in een boek. En dat maakt van hem ook opeens de meest opgejaagde man van het Wilde Westen. De bende van de Daltons, John Wesley Hardin, Harry Houdini, de dubbele bankoverval in Coffeyville en de verovering van het indianenterritorium komen allemaal samen in The Last Gambler, waarin de fantastische legende wordt verteld van een mysterieuze man wiens leven één grote tovertruc was."
• Marvel Action: Avengers 3: Bange Tijden (Jon Sommariva + Matthew K. Manning) (SC/72p/€9,95)
> "Zowel helden als schurken bereiden zich voor op een inkomende dreiging vanuit de kosmos! Zal die persoon uit het verleden van Black Panther een vriend of vijand blijken te zijn? En welk sinister plan is M.O.D.O.K. aan het voorbereiden?" Compleet verhaal voor de jeugd.
• Oostfront Squadron Normandië - Niemen 4: Vuurdoop in de Yak (Giuseppe de Luca + Patrice Buendia) (HC/48p/€19,95)
> Voorlaatste deel.
Sprietje 1: De Schaduwjagers (Federico Bertolluci + Frédéric Brrémaud) (SC/80p/€9,95)
Sprietje 2: Naar het Licht (Federico Bertolluci + Frédéric Brrémaud) (SC/80p/€9,95)
> Het goed verkochte Sprietje (van het duo achter de tekstloze dierenstripreeks Love) publiceerde Dark Dragon Books aanvankelijk als een hardcoverbundeling. Nu geeft de uitgeverij het opnieuw uit als twee softcovers. Hier lees je een bespreking van de hardcoverbundeling.
• Ultimate Avengers collector's pack deel 1-2-3-4-5 (5xSC/€49,95)
> Dark Dragon Books kondigde aan dat van het knappe Ultimates Avengers een tweede seizoen komt, ook weer in vijf delen. het eerste seizoen kan je nu als pakket kopen.
Het Verzet 1: De Oproep (Claude Plumail + Jean-Christophe Derrien) (SC/48p/€9,95)
> Dark Dragon Books lanceert de eerste twee albums van het vierdelige Het Verzet door Claude Plumail (De Cyberkiller, De Macht van de Runen) en Jean-Christophe Derrien (Miss Endicott, Frigiel en Fuffy). Deze reeks verschijnt in softcover, net zoals de andere verzetsreeks Jong Verzet. De reeks verscheen in het Frans bij Le Lombard, tevens de uitgever van Kinderen in het Verzet. De inhoud van deel 1: "14 juni 1940. De Duitsers dringen Parijs binnen. Het wordt Sonia en André te veel. Ze ontvluchten Parijs, en de ondraaglijke aanblik van een wapperende nazivlag op de Arc de Triomphe, in het gezelschap van een teleurgestelde man, Louis."
Het Verzet 2: De Kwade Wind (Claude Plumail + Jean-Christophe Derrien) (SC/48p/€9,95)

> "Winter 1940 - lente 1941. André, die gehoor heeft gegeven aan de oproep van generaal de Gaulle, keert terug naar een bezet Frankrijk. Voor Sonia, die in Parijs gedwongen wordt om voor de Duitsers te werken, wordt de situatie steeds ondraaglijker. Louis, die heimelijk verliefd op haar is, leeft van de zwarte handel. Het is een tijd van twijfel en verontwaardiging."

• Vliegende Azen voordeelpakket deel 1-2 (2xSC/€14,95)
Vliegende Azen 3: Eindstrijd in de Lucht (Cédric Fernandez + Thierry Lamy) (SC/48p/€9,95)
> Laatste deel van de luchtvaarttrilogie, nu ook te koop als softcover. "1917. Louis Lafitte is een brutale jonge piloot, op zoek naar glorie. Hij komt terecht bij een berucht eskader onder leiding van Alexander Marais, een aas (aanvoerder) wiens gezicht ernstig is verminkt in de strijd. Om dat te verbergen draagt hij een leren masker. De beschadigde veteraan en de jonge branieschopper zijn vanaf het eerste moment elkaars rivalen. Allebei zijn ze erop gebrand om als eerste de beroemde Duitse piloot Stipetic uit de lucht te schieten. Terwijl de kemphanen verbeten de concurrentie met elkaar aangaan, krijgt Marais te maken met een onvoorziene ontwikkeling: de verrassende genegenheid van de mooie Gabrielle. Nu moet hij achter zijn masker nog een ander gevecht voeren. Een gevecht tussen woede en liefde."


Davidsfonds
04/07
TOP
• Cartoons 2020 (diverse auteurs) (HC/120p/€17,99)
> "De beste cartoons van over de hele wereld staan al 59 jaar centraal op het Internationaal Cartoonfestival van Knokke-Heist. Cartoons 2020 presenteert de winnaars en een selectie van honderd genomineerde cartoons."


Divo
11/07
TOP
• Claire 30: Ja, Ik Wil! (Robert van der Kroft + Jan van Die / Evert Geradts) (SC/48p/€7,95)
> Ja, Ik Wil! is de titel van het dertigste en ook meteen laatste Claire-album. Daarin trouwt Claire eindelijk met haar vriendje Ricky. De gagreeks van Robert van der Kroft, Jan van Die en Evert Geradts (die de oorspronkelijke co-scenarist Wilbert Plijnaarverving) verdween in 2017 uit Flair. Enerzijds door bezuinigingen, anderzijds door het pensioen van de Spaanse studiotekenaar Carlos Guirado die Claire en vroeger ook Sjors en Sjimmie afwerkte. De reeks liep sinds 1988 in het vrouwenblad. Er bestaan nog ongepubliceerde gags, maar Robert wil graag met dit album eindigen, net zoals de reeks in Flair eindigde met het huwelijk van Claire en Ricky. In 2017 luidde het bij Robert van der Kroft nog strijdvaardiger: "We zouden nu hooguit nieuwe avonturen kunnen gaan maken voor een ander tijdschrift. Claire zou bijvoorbeeld een baby kunnen krijgen, met alle grappige problemen die daarbij horen." Sindsdien is er enkel een bijkomende gag verschenen in StripGlossy waarin nu in elk nieuw nummer een nieuwe gag van Sjors en Sjimmie staat.


Hachette
26/07
TOP
Asterix 2: Het Gouden Snoeimes - speciale editie (Albert Uderzo + René Goscinny) (SC/64p/€6,95)
> Jaarlijks komen twee speciale edities uit van Asterix, telkens met een extra katern van zestien pagina's vol weetjes. In dit dossier worden onder meer karikaturen in de stripreeks en de tekenfimgeschiedenis van dit verhaal belicht. Normaal gezien komt er van deze albums ook een luxe uit. Zowel in het Frans als het Nederlands zijn deze tot nader order uitgesteld.


Horizon BD
11/07
TOP
• De Knipoogjes van Natasja 2 (François Walthéry) (portfolio/€120,00)
> Portfolio met negen kleurenprenten en tien zwart-witprenten, één zeefdruk en een gesigneerde verantwoordingspagina in een mapje. Op elk van de prenten (tien verschillende illustraties) knipoogt François Walthéry met zijn heldin naar een bekende stripreeks door haar in het wereldje van die stripreeks te plaatsen. Het gaat om de volgende stripreeksen: Bernard Prince, Bollie & Billie, Ragebol, Buck Danny, Guust Flater, Sarah Spits, Rik Ringers, De Smurfen, Soda en Ravian.


INdruk
11/07
TOP
• We Mogen Niet Klagen (Charel Cambré) (HC/72p/€19,95)
> De voorbije maanden vermaakte Charel Cambré zijn Facebookvolgers zo goed als dagelijks met zijn coronacartoons. INdruk bundelt deze onder de titel We Mogen Niet Klagen. Viroloog Marc van Ranst, tegenwoordig een van de bekendste Belgen, was al eerder fan van Cambrés cartoons. Hij schreef speciaal voor het album een voorwoord.


Matsuoka
11/07
TOP
• Nero - De Stallaert Jaren 7: 148. Windkracht 2000 - 149. De Vijfurenboom - 150. De Grote Shimboem - 151. Het Hik-virus (Dirk Stallaert + Marc Sleen) (HC/184p/€29,99)
• Nero - De Stallaert Jaren 7: 148. Windkracht 2000 - 149. De Vijfurenboom - 150. De Grote Shimboem - 151. Het Hik-virus (Dirk Stallaert + Marc Sleen) (HC/184p/€65,00) (luxe met ex libris)


Microbe
11/07
TOP
Liberty Bessie 1: Een Piloot uit Alabama (Vincent + Jean-Blaise Djian / Pierre-Roland Saint-Dizier) (SC/56p/€9,95)
> In maart verscheen dit album als hardcover en als luxe-editie. Door de coronasituatie stelde Microbe alle albums uit, zo ook de softcoverversie van Liberty Bessie, het eerste deel van een tweeluik. Deze nieuwe strip van Vincent (Chimère(s) 1887, Albatros, De Minderbroederschool) op scenario van Jean-Blaise Djian (De Grote Dode, De Vier van Baker Street) en Pierre-Roland Saint-Dizier heeft Bessie als hoofdpersonage, een piloot in de dop. Dat is niet evident voor een zwart meisje eind jaren 1940 in de zuidelijke staat Alabama. Nadat ze haar vliegbrevet heeft verdiend, ontvangt ze via de post het naamplaatje van haar vader, ook een piloot en een ware oorlogsheld die tijdens de Tweede Wereldoorlog boven Italië werd neergeschoten. Het vreemde is dat het plaatje in Frankrijk werd gevonden. Wat is er gebeurd? Leeft hij misschien nog? Dat wil Bessie ter plaatse uitzoeken. Eerste tussenstop: Parijs, waar ze werk zal moeten vinden om de rest van haar zoektocht te bekostigen. Aan de zijde van de veteraanpiloot Lulu, die weleens te veel drinkt, krijgt Bessie er vlieguren bij. De maatschappij voor wie ze vliegt, laat zich echter in met onfrisse zaken.
Op Mars_ 1: Een Nieuwe Wereld (Grun + Sylvain Runberg) (SC/56p/€9,95)
> In maart verscheen dit album als hardcover en als luxe-editie. Op Mars_ is een creatie in drie delen van Grun (Metronom', Het Verbond van de Opalen) en Sylvain Runberg (Orbital). De sf-trilogie speelt zich af in 2132. De natuurlijke bronnen op aarde zijn uitgeput en het leven wordt almaar moeilijker. Mars koloniseren is de oplossing om de mensheid een nieuwe toekomst te bieden. Maar voor de rode planeet massaal nieuwe bewoners kan ontvangen, moeten er enorme werken worden verricht, zoals het aanleggen van een irrigatiekanaal en het zorgen voor vegetatie zodat er op natuurlijke wijze zuurstof mogelijk is. Dat kost allemaal verschrikkelijk veel geld waardoor de aarde een praktische mogelijkheid zag in het inzetten van gevangenen om die basisbehoeften te installeren. Jasmine Stenford is een van die dwangarbeiders tussen een lot nieuw aangekomen gevangenen. Na een operatie van een implantaat, waardoor ze gemakkelijker kan ademen, ontdekt ze snel hoe haar leven er de volgende twintig jaar zal uitzien. Het wordt geen lachertje.
Ter 1: De Vreemdeling (Christophe Dubois + Rodolphe) (SC/64p/€9,95)
> In maart verscheen dit album als hardcover en als luxe-editie. Ter is een eerste cyclus van drie delen, in het Frans start de tweede cyclus weldra bij uitgeverij en galeriehouder Daniel Maghen. Christophe Dubois (De Ballade van Magdalena) en Rodolphe (Centaurus, Kenya, Namibia, Amazonia) zijn hier de auteurs van. Een onbekende man duikt vanuit het niets op een kerkhof in een verre wereld op. Hij is naakt en spreekt niet. Hij heeft een tatoeage van een hand wat hem de bijnaam Mandor (naar het Franse Main d'Or) oplevert. Grafrover Pip neemt hem mee naar een stad. Daar leert Mandor langzaam aan te praten. Hij blijkt een intelligente man te zijn, want ondanks een gat in zijn geheugen is hij onderlegd in allerlei mechanica die hij kan herstellen. Dat wordt geapprecieerd door de burgers van de stad, maar de religieuze machthebbers lopen minder hoog met hem op en vrezen nu bijgeloof. Is hij werkelijk de gids van een nieuwe wereld volgens een voorspelling? Of is hij gewoon een bedrieger?


Oogachtend
11/07
TOP
Aldegonne 2: Immer Stralend (Kim Duchateau) (HC/72p/€20,00)
> Tweede Aldegonne-bundeling met gags op een halve pagina. "Algedonne is een dochter wier vader in de gevangenis belandt wegens culinaire pedofilie. Een kind ook dat ontvoerders aanspreekt op hun roofgedrag. En dan verklappen we nog niet dat ze rokende zwanen voorziet van een vuurtje en per ongeluk medeplichtig raakt aan zeehondenmoord. Wilt u ook nog weten hoe de toekomst van Kuifje eruit ziet zonder zijn kuif, blader dan door dit boek."


Saga Uitgaven
18/07
TOP
Bakelandt integraal 2: 6. Het Beest van Gits - 7. Het Verraad van de Repensnijder - 8. De Hel van De Moeren - 9. De Schat der Teuten - 10. Met Geheime Opdracht (Hec Leemans + Daniël Jansens) (HC/256p/€34,95)
Bakelandt integraal 2: 6. Het Beest van Gits - 7. Het Verraad van de Repensnijder - 8. De Hel van De Moeren - 9. De Schat der Teuten - 10. Met Geheime Opdracht (Hec Leemans + Daniël Jansens) (HC/256p/€65,00) (luxe met ex libris)
> Deel 1 en ook deel 2 door de vooruitbestellingen verkochten zeer goed waardoor beide albums herdrukt worden. In het najaar komen deel 3 en 4 uit. Daardoor zal het geen ettelijke jaren duren tot de complete reeks opnieuw is uitgegeven in achttien integralen. In de meeste integralen staan telkens vijf verhalen, aangevuld met een dossier waarin artikelen staan over elk van de gebundelde verhalen, Hec Leemans' carrière (met in deel 2 extra aandacht voor de gelijklopende carrière met Merho) en historische achtergronden. Ook de aankondigingsstroken uit de krant, de oorspronkelijke en de hertekende covers en nog wat extra's vervolledigen de integralen..
• Boes 19 (Wil Raymakers + Thijs Wilms) (SC/48p/€8,95)
• Boes 20 (Wil Raymakers + Thijs Wilms) (SC/48p/€8,95)
> De inhoud van deze twee softcoveralbums werd vorige maand nog in een hardcoverbundeling uitgegven als de tiende integraal.
• Chick Bill integraal 9: 37. Spookranch - 25. Het Geheim Wapen van Kid Ordinn - 26. Schatgravers in de Woestijn - 27. Bij Ruilen Moet Er Een Huilen - 28. De Beelden van het Eiland - 29. De Gevangene van Schotsj (Tibet + André-Paul Duchâteau / Tibet) (HC/256p/€34,95)
> Bundeling van maar liefst zes verhalen uit de periode 1966-1969: Spookranch, Het Geheim Wapen van Kid Ordinn, Schatgravers in de Woestijn, Bij Ruilen Moet Er Een Huilen en het tweeluik De Beelden van het Eiland en De Gevangene van Schotsj. In het dossier haalt Tibet herinneringen op aan dierbare collega’s van wie hij karikaturen tekende en worden enkele unieke wenskaarten verzameld.
De Pestlijders 2 (Samuel Wambre + Serge Scotto / Éric Stoffel / Samuel Wambre naar een verhaal van Marcel Pagnol) (HC/68p/€24,95)
> Vervolg en slot van het tweeluik waarin een uitbraak van de pest de Franse stad Marseille tot drastische maatregelen noopt. "De pest roeit steeds meer burgers uit. Ondanks hun goede gezondheid, in veiligheid en met levensmiddelen voor enkele maanden zien de rijke families in een hoger-gelegen buitenwijk het dagelijks steeds zwarter in. Verveling en angst zorgen voor ongeregeldheden bij de goede mensen..."

Collectie Bamboe
• De Mentors 2: Seydou (Francis Porcel + Zidrou) (HC/48p/€19,95)
> Het tweeluik De Mentors is geschreven door Zidrou en getekend door Francis Porcel. Samen maakten ze al de one-shots Folies Bergère, De Nar en Ridder Brayard. "In wereldwijde mythologieën wemelt het van de helden die geboren werden zonder dat hun moeder hun vader vleselijk gekend hebben. Adam, Gilgamesj, een legioen halfgoden uit de Griekse of Romeinse mythologie, om het dan nog niet te hebben over de wonderbaarlijke verwekking van de ongetwijfeld beroemdste onder hen: 'Al-Masih'! En wat als er een grond van waarheid zit in al die legenden? En wat als die Mentors nog zouden bestaan? "


Scratch Books
01/08
TOP
• Huidhonger en Andere Ongemakken (Michiel van de Pol) (HC/136p/€24,90)
> Michiel van de Pol publiceerde eerder dit jaar het geweldig grappige De Gevoelige Mannenclub bij Scratch Books. Nu komt zijn volgende one-shot al uit. Huidhonger bundelt de strips die hij de voorbije maanden als dagboek ten tijde van corona tekende en die hij deelde op zijn Facebookpagina. Daar gaat hij trouwens nog steeds mee verder.


Sherpa
04/07
TOP
• Blueberry: 19. De Lange Mars - 20. De Ongrijpbare Navajo's (Jean Giraud + Jean-Michel Charlier) (HC/112p/€49,95)
> Nieuwe uitgave op groot formaat en in zwart-wit. Aansluitend zit een katern in kleur met diverse coverillustraties en een dossier over fictie en werkelijke geschiedenis in de verhalen van Blueberry, met veel aandacht voor de indianen die Jean-Michel Charlier opvoerde.


Silvester
01/08
TOP
PAKKET: De Hel van het Oostfront deel 1-2-3-4 (Olivier Speltens) (4xHC/€69,95) (met displayprent)
> De volledige reeks is opnieuw beschikbaar.

• De Hel van het Oostfront 3: Verschroeide Aarde (Olivier Speltens) (HC/48p/€17,95) (herdruk met aangepaste cover)
• De Hel van het Oostfront 3 - collector's edition: (Olivier Speltens) (HC/64p/€49,95) (luxe met dossier en gesigneerde prent)
• De Hel van het Oostfront 4: Wij Waren Mensen (Olivier Speltens) (HC/48p/€17,95) (herdruk met aangepaste cover)
• De Hel van het Oostfront 4 - collector's edition: Wij Waren Mensen (Olivier Speltens) (HC/64p/€49,95) (luxe met dossier en gesigneerde prent)
De Koerier van Casablanca 1: Christina (Philippe Tarral + Pascal Davoz) (HC/48p/€17,95) (met A3-kunstdruk)
> De Koerier van Casablanca is de start van een luchtvaarttweeluik waarin een zakenman net na de Eerste Wereldoorlog een luchtpostbedrijf start met Franse, Belgische en zelfs Duitse piloten. Een van de beste zit aan de fles om de bloedige treffens in de lucht tijdens de oorlog te vergeten. Niettemin herbeleeft hij ze vaak in nachtmerries. De zakenman vertrouwt zijn nieuwe piloten de lijn Casablanca-Dakar toe, maar voor die luchtpostlijn is er een te duchten concurrent die koste wat het kost uitgeschakeld moet worden.
• Okko 1 - dossiereditie: De Cyclus van het Water 1 (Hub) (HC/64p/€49,95) (luxe met gesigneerde prent)
• Okko 2 - dossiereditie: De Cyclus van het Water 2 (Hub) (HC/64p/€49,95) (luxe met gesigneerde prent)
> Silvester startte pas met de dossieredities in een luxejasje vanaf deel 4. Met deze twee dossieredities (met extra dossierkatern) wordt het gat al wat verder gevuld. De dossiereditie van deel 3 volgt later.
• Okko 3: De Cyclus van de Aarde 1 dossiereditie (Hub) (HC/64p/€49,95)
> Verdere vervollediging van de reeks Okko als dossieredities.
• Okko 3: De Cyclus van de Aarde 1 (Hub) (HC/48p/€17,95) (herdruk)
• De Orde van de Drakenridders 24: De Nachten in Haxinandria (Stéphane Collignon + Ange) (HC/48p/€17,95) (met A3-kunstdruk)
> Compleet verhaal door Stéphane Collignon en Ange die in het Frans intussen ook een nieuwe cyclus hebben gelanceerd van Yves Swolfs' middeleeuwse reeks Legende. "Tarek is een schurk. Niets is hem dierbaar. Behalve Orka, een voormalige Drakenridder, en naast zijn partner in crime tevens de liefde van zijn leven. Maar wanneer ze wordt vermoord, blijft hij alleen achter. Er is niets meer wat hem tegenwicht kan bieden. Tarek wil wraak en stopt voor niets en niemand om zijn geliefde te wreken. Zelfs niet wanneer hij een Drakenridder-slaaf probeert te bemachtigen..."
• Pin-Up Wings 5 (Romain Hugault) (HC/48p/€17,95) (met A3-kunstdruk)
• Pin-Up Wings 5 collector's edition (Romain Hugault) (HC/48p/€49,95) (met andere cover, linnen rug, display, gesigneerde ex libris)
> Vijfde artbook alweer met allemaal fraaie plaatjes van vliegtuigen en mooie meiden. Die pin-uptekeningen worden trouwens niet als seksistisch gezien door zijn vrouwelijke lezers. In een interview werd Romain Hugault die vraag voorgelegd. Zijn antwoord: "Integendeel, 99% van de vrouwelijke reacties is positief en ze bedanken me om vrouwen met rondingen te tekenen." De luxe is op honderd exemplaren.
Shanghai Dream 2: Aandenken aan Illo (Jorge Miguel + Philippe Thirault) (HC/56p/€19,95)
> Van Shanghai Dream, waarvan eerder dit jaar deel 1 verscheen, komt nu het vervolg en slot van het tweeluik uit. "Berlijn, 1938. Bernhard en zijn vrouw Illo, beiden van Joodse komaf, ondervinden het geweld van de nazi's aan den lijve: ze moeten hun passie voor cinema opgeven. Ze hebben geen andere keuze dan alles achter te laten en naar het buitenland te vluchten. Een verhaal dat zich afspeelt aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, gebaseerd op ware feiten en geïnspireerd door de exodus van Joden naar minder bekende streken. Een sprookje over de kracht van de liefde en een emotionele ode aan de vitaliteit van de cinema, die kracht troost in een wereld die aan chaos ten prooi valt."
Sonora 2: Lola Montez (Benoît Dellac + Jean-Pierre Pécau) (HC/56p/€19,95)
> Van Sonora verscheen eerder dit jaar deel 1. Deel 2 van de trilogie volgt nu. "1849, er is goud gevonden in Californië! Max bevindt zich, net als veel goudhongerige avonturiers, ver van huis in de goudvelden. Na de moord op een Chileense mijnwerker dringt generaal de Freney er bij de mijnwerkers op aan dat ze zich moeten verlossen van de Hounds en eindelijk de veiligheid op de placers moeten herstellen. Maar dat is niet het eigenlijke doel van de generaal die echt tot alles bereid is om dat te bereiken. Nu Max de alcalde is en nog steeds op wraak zint, zal hij moeten schipperen tussen wat hij zelf wil en wat zijn baas wil, tussen zijn wraak... en wat zijn hart hem ingeeft."
• De Zeearend 2: Grote Oceaan 1917 (Enea Riboldi / Philippe Thirault naar een verhaal van Enea Riboldi) (HC/52p/€19,95)
> Slot van het tweeluik. "1916. Op bevel van de Kaiser, voert Hugo von Krüger het commando over het krachtige zeilschip Seeadler. Hij brengt koopvaardijschepen tot zinken om de bevoorrading van geallieerden te verstoren, maar zijn erecode verbiedt hem om slachtoffers te maken. De komst van een Franse bemanning die niet van plan is om lijdzaam toe te kijken, waaronder de mooie Pénélope de Luynes, zet het leven aan boord totaal op zijn kop."


Standaard Uitgeverij
11/07
TOP
• De Avonturen van Suske en Wiske Blauwe Reeks integrale 1: Het Spaanse Spook - De Bronzen Sleutel - De Tartaarse Helm - De Schat van Beersel (Willy Vandersteen) (HC/296p/€37,50)
• De Avonturen van Suske en Wiske: De Blauwe Reeks integrale 1: Het Spaanse Spook - De Bronzen Sleutel - De Tartaarse Helm - De Schat van Beersel (Willy Vandersteen) (HC/296p/€75,00) (luxe met 4 ex librissen van Luc Morjaeu)

> Standaard Uitgeverij bundelt in twee integralen met uitgebreid dossier alle verhalen uit Willy Vandersteens Blauwe Reeks als aanloop naar de voltooiing van het onafgewerkte De Sonometer door Dirk Stallaert en François Corteggiani dat in november 2020 zal verschijnen. De eerste integraal bundelt de Blauwe Reeks-verhalen Het Spaanse Spook, De Bronzen Sleutel, De Tartaarse Helm en De Schat van Beersel. Het gaat om de complete versies met de nieuwe inkleuring en lettering die voor de heruitgaven in de reeks Suske en Wiske Classics werden uitgevoerd.
• F.C. De Kampioenen Presenteert: Vertongen & Co 31: Prinses Bieke (Wim Swerts / Vanas + François Corteggiani / Hec Leemans) (SC/32p/€6,50)
> "Mark en Bieke worden uitgenodigd naar het prinsdom Monte Cacao, aan de Middellandse Zee. Mark is immers bevriend met de prins, die hij nog kent uit zijn jeugd bij de scouts. Maar wanneer ze in het prinsdom aankomen, worden ze bijna ontvoerd door gangsters. Gelukkig kan Bieke de situatie redden. Op het paleis blijkt dat de kroonprins spoorloos verdwenen is! En over een paar dagen zou hij moeten trouwen met prinses Stefania, van een naburig prinsdom. De chef van de geheime dienst heeft echter al een plan bedacht. Mark Vertongen zal de plaats innemen van de prins, zodat het huwelijk kan doorgaan. Dat is echter niet naar de zin van de Kamerheer, die andere plannen heeft. Intussen gaat inspecteur Porei op zoek naar de echte prins..."
• De Kiekeboes 2: De Duivelse Driehoek (Merho) (SC/48p/€6,99) (herdruk) 
• De Kiekeboes 6: Kiekeboe in Carré (Merho) (SC/48p/€6,99) (herdruk)
• De Kiekeboes 7: De Schat van Mata Hari (Merho) (SC/48p/€6,99) (herdruk)
• De Kiekeboes 134: Schatjes op Zolder (Merho met medewerking van Rik Dewulf en Peter Koeken) (SC/48p/€6,99) (herdruk)
• De Kiekeboes 137: Bistro Dodo (Merho met medewerking van Kristof Fagard en Peter Koeken) (SC/48p/€6,99) (herdruk)
• De Kiekeboes 139: Zonder Vuur (Merho met medewerking van Kristof Fagard, Peter Koeken en Ivan Adriaensens) (SC/48p/€6,99) (herdruk)
• De Kiekeboes 145: Wie A Zegt (Merho met medewerking van Thomas Du Caju en Jos Vanspauwen) (SC/48p/€6,99) (herdruk)
• De Rode Ridder: De Biddeloo-Jaren integraal - Sword and Sorcery 2: 43. Parcifal - 44. Drie Huurlingen - 45. De Hamer van Thor - 46. De Lorelei - 47. De Weerwolf - 48. De Voorspelling (Karel Biddeloo + Willy Vandersteen / Karel Biddeloo) (HC/236p/€34,99) (met ex libris van Fabio Bono)
• De Rode Ridder: De Biddeloo-Jaren integraal - Sword and Sorcery 2: 43. Parcifal - 44. Drie Huurlingen - 45. De Hamer van Thor - 46. De Lorelei - 47. De Weerwolf - 48. De Voorspelling (Karel Biddeloo + Willy Vandersteen / Karel Biddeloo) (HC/236p/€75,00) (luxe met ex librissen van Fabio Bono en Claus Scholz)

> Tweede integraal met terug zes verhalen uit de periode van Karel Biddeloo. In deze budneling staan de verhalen Parcifal, Drie Huurlingen, De Hamer van Thor, De Lorelei, De Weerwolf en De Voorspelling, oftewel de delen 43 tot 48. Drie Huurlingen was het album dat Karel Biddeloo voor het eerst volledig zelf schreef en tekende. Het is een van de meest geliefde verhalen bij lezers van De Rode Ridder, hoewel Karel Biddeloo er zelf een hekel aan had. Meer uitleg daarover kan je in het achtergronddossier lezen. Op de colofonpagina is een oude dédicace van Karel Biddeloo afgedrukt. In het najaar komt nog een derde integraal van de Biddeloo-verhalen uit. In 2021 zullen de andere vier integralen verschijnen. Deze tweede periode van zeven integralen, na de zes integralen met alle door Willy Vandersteen geschreven verhalen, kreeg de ondertitel Sword and Sorcery. Deze periode wordt afgesloten na het reguliere deel 80, De Schildknaap. Daarna start de derde periode in een integrale reeks die begint met het befaamde sf-tweeluik De Vluchtelingen en Karpax, de Stalen Man en verder heel wat verhalen met allerlei monsters bevat.
• Suske en Wiske 306: De Stralende Staf (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (SC/48p/€6,99) (herdruk)
• Suske en Wiske 311: De Stuivende Stad (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (SC/48p/€6,99) (herdruk)
• Suske en Wiske 314: Het Lijdende Leiden (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (SC/48p/€6,99) (herdruk
• Suske en Wiske 319: Suske de Rat (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (SC/48p/€6,99) (herdruk)
• Suske en Wiske 327: Het Gebroken Dorp (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (SC/48p/€6,99) (herdruk)
• Suske en Wiske 329: Suskewiet (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (SC/48p/€6,99) (herdruk)


Syndikaat
11/07
TOP
• Brugpieper Roos Vink 3: Vakantie! (Jan Vriends) (SC/48p/€8,95)
> "Roos Vink is de allerkleinste en jongste brugklasser op de grootste school van het land, het Enigma college. Ze vind het verschrikkelijk en wat ze daar allemaal wel niet meemaakt... Thuis is het gelukkig erg gezellig samen met haar papa, mama, broer Erik en zusje Indi. In dit zomerse album geniet Roos extra lang van haar welverdiende vakantie! Dit album staat vol vakantiepret. De strips van Roos Vink staan sinds 2006 elke week in tijdschrift Tina en worden gemaakt door Jan Vriends."
• Kapitein Ansjovis 5: Zon, Zee en Bergen - Vakantieboek (Floris De Smedt) (SC/48p/€8,95)
> "Het leven is geen spelletje, en onze Kapitein zit in zwaar weer deze keer! Een heel album vol raadsels, puzzels en onleesbare schatkaarten maakt de bemanning het leven zuur. In dit album moeten ze het opnemen tegen Mexicaanse worstelaars, vulkanen en zelfs schoolmeesters! Tot overmaat van ramp komen onze vrienden in de Bermudadriehoek terecht."


Uitgeverij HUM!
04/07
TOP
Gilles Durance 3: De Vlucht van de Concorde (Callixte) (SC/56p/€8,99)
> Callixte (De Autoreportages van Margot) is ook de tekenaar van de retro-luchtvaartreeks Gilles Durance. In deel 3, De Vlucht van de Concorde, staat tegen de achtergrond van de Koude Oorlog een wedloop centraal tussen de ontwikkeling van de Westerse Concorde en de Russische tegenhanger Tu-144.
Een Diepgaand Onderzoek door Inspecteur Bayard 4: Lili, Grisbi en de Rest (Olivier Schwartz + Jean-Louis Fonteneau) (HC/48p/€17,95) (met gratis magazine met vijf kortverhalen)
> Van Olivier Schwartz, de tekenaar van drie Robbedoes-verhalen, het album Gringos Locos en de detectivereeks Atom Agency, alle op scenario van Yann, pikt Uitgeverij HUM! de oudere detectivereeks Inspecteur Bayard op. Inspecteur Bayard startte als een reeks kortverhalen op scenario van Jean-Claude Cabaneau, Dieter en Jean-Louis Fonteneau waarbij lezers mee op zoek moesten gaan naar de dader van een misdaad. Op de laatste pagina werd dan de schuldige ontmaskerd. Deze kortverhalen bundelde uitgeverij Bayard Éditions vanaf 1993 in de eerste drie delen. Vanaf deel 4 lieten Schwartz en Fonteneau hun inspecteur langere avonturen beleven. Tot 2010 kwamen achttien albums uit en drie geïllustreerde leesverhalen. Tussen 2015 en 2017 gaf Milan de complete reeks opnieuw uit in vier integralen met dossiers en onuitgegeven kortverhalen. Uitgeverij HUM! start nu met deel 4 in de reeks, Lili, Grisbi en de Rest, dus het eerste lange avontuur. Onder de reeksnaam Inspecteur Sleutels liep de reeks ook een tijdje in Suske en Wiske Weekblad. In oktober wordt een tweede album verwacht, deel 5 in de reeks. De eerste drie delen met kortverhalen volgen later pas in vertaling. Uitgeverij HUM! wil de albums van deze geestige en goed gemaakte jeugdreeks uitgeven tegen een tempo van twee of drie albums per jaar. Speciaal voor de lancering krijgen kopers van het album er een gratis softcovermagazine bij met daarin vijf kortverhalen van Inspecteur Bayard. Maar dat magazine werd aan stripspeciaalzaken verstrekt naargelang het aantal vooruitbestellingen. Stripwinkels ontvingen enkel dat aantal, geen enkel extra exemplaar. Die oproep was een succes. Het album mét de bijlage is inmiddels zo goed als uitverkocht bij de uitgeverij, dus blijft enkel de voorraad in winkels over.
Tex Willer Classics 13: Doc Holliday (Laura Zuccheri + Mauro Boselli) (SC/228p/€18,95)
> We worden alweer getrakteerd op een dikke Tex Willer Classics in zwart-wit, van een bekendere tekenaar, in dit geval Laura Zuccheri (De Glazen Degens, Terug naar Belzagor). Tex Willer is zelf al een legendarisch stripfiguur. In dat nieuwe avontuur, voor het eerst in zijn zeventigjarig bestaan getekend door een vrouw, ontmoet hij een andere legende: Doc Holliday, een vriend van Wyatt Earp die deelnam aan het befaamde vuurgevecht aan de O.K. Corral. Ook Blueberry heeft hem ontmoet in de cyclus Mister Blueberry.


Uitgeverij L
11/07
TOP
• Agent 327 integraal 5: 1999 - 2001 (Martin Lodewijk) (HC/232p/€29,95)
• Agent 327 integraal 5: 1999 - 2001 (Martin Lodewijk) (HC/232p/€89,95) (luxe met ex libris)
> Deel 5 van de achtdelige integrale reeks.
Danthrakon 1: Het Vraatzuchtige Toverboek (Olivier Boiscommun + Christophe Arleston) (SC/48p/€8,95)
Danthrakon 1: Het Vraatzuchtige Toverboek (Olivier Boiscommun + Christophe Arleston) (HC/48p/€18,95)
> Danthrakon is een al meermaals voorgestelde nieuwe minireeks van Christophe Arleston, getekend door Olivier Boscimmon, bekend van de dierenstripreeks Het Rijk en het tweeluik Het Boek van Jack / Het Boek van Sam. De albums verschijnen in softcover en hardcover. "In de mythische stad Kompiam leven meerdere intelligente rassen samen. Nuwan is een mens en leerling-kok in het huis van een beroemde magiër. Met hulp van de knappe Lereeh, op wie hij stiekem een beetje verliefd is, leert hij lezen. Maar zijn bezoekjes aan de bibliotheek brengen hem in de macht van een zeldzaam toverboek, de Danthrakon. Als de bladzijden van het boek leeglopen, kruipt de magie bij Nuwan naar binnen, maar dat durft hij aan niemand te vertellen. Een vreselijke inquisiteur onderzoekt het blanco toverboek, terwijl Nuwan voor iedereen verzwijgt dat zijn bloed en zijn tranen zijn vervangen door inkt... zelfs zijn pis is zwart! Maar de doodsbange Nuwan weet dat hij zonder de hulp van Lereeh nergens is..."
• Southern Bastards 2: Gridiron (Jason Latour + Jason Aaron) (HC/128p/€19,95)
> Deel 2 van de brutale reeks Southern Bastards kent de volgend inhoud: "Earl Tubb dacht dat hij orde op zaken kon stellen in zijn stad door rond te lopen met een grote stok. Hij had het mis. In Craw County maakt één man de dienst uit: coach Euless Boss. Maar dat is niet altijd zo geweest. Ooit was Euless een jongeman. Een jongeman die bereid was te bloeden voor football. Een jongeman wiens vader geen moer om hem gaf. Hoe kon de slechtste footballspeler van de Craw County High School uitgroeien tot de machtigste en meest gevreesde man in de stad? En welke prijs heeft hij daarvoor moeten betalen? In het tweede deel van Southern Bastards wordt het verleden blootgelegd van coach Boss, de grootste klootzak van hen allemaal."
Storm - De Kronieken van Pandarve 32: Het Offer van Narvatica dossiereditie (Romano Molenaar + Rob van Bavel) (HC/64p/€49,95) (luxe met ex libris)
> Deze dossiereditie in een luxejasje is verrijkt met een extra achtergronddossier over de totstandkoming van het verhaal.
U.C.C. Dolores 1: In het Spoor van Nieuwe Pioniers (Didier Tarquin) (SC/48p/€8,95)
U.C.C. Dolores 1: In het Spoor van Nieuwe Pioniers (Didier Tarquin) (HC/48p/€19,95)
> Na het afronden van Lanfeust Odyssey was Didier Tarquin aan iets nieuws toe. Samen met zijn vrouw, inkleurster Lyse, creëerde hij U.C.C. Dolores die hij in het Frans bij Glénat, een andere uitgeverij dan voor Lanfeust, publiceerde. Er zijn al minstens drie delen gepland in deze sf-reeks. Tarquin heeft er naar eigen zeggen drie keer meer details in gestopt dan in zijn andere strips. Glénat gooide de referenties Star Wars, Firefly, Cowboy Bebop en Lanfeust van de Sterren op een hoop om U.C.C. Dolores te omschrijven. Dit is een samenvatting van het eerste verhaal: Mony, een nonnetje van achttien jaar, dat als vondeling in een klooster terechtkwam, verlaat haar vertrouwde plek en moet haar eigen weg vinden. Ze komt erachter dat ze de erfgename is van de U.C.C. Dolores, een oorlogskruiser met een mysterieus verleden die nog aan generaal Mc Monroe heeft toebehoord. Omdat ze het schip zelf niet kan besturen, zoekt Mony een piloot en vindt zo de zwijgzame veteraan Kash. Samen reizen ze naar de grens waar een virtuoos sf-epos begint... Voor Lanfeust wacht nu een lange pauze. Over de precieze toekomst van de reeks moeten de auteurs nog hard nadenken, maar scenarist Arleston ziet toch al een terugkeer met kortere cyclussen van slechts twee albums, "met veel meer humor en flauwekul en minder grote, epische scènes". Hij schrijft nu gewoon verder aan de reeks Trollen van Troy en inmiddels zijn de eerste Franse albums in de fantasy- en sf-collectie Drakoo bij uitgeverij Bamboo gelost. Arleston is daar de collectiedirecteur van. Danthrakon en het later bij Uitgeverij L te verschijnen Steen der Chaos zijn daar twee reeksen van. Bij Arboris zal een derde minireeks in vertaling verschijnen. In Eppo start weldra de voorpublicatie van U.C.C. Dolores.


Uitgeverij Personalia
04/07
TOP
• Noortje 30: Slaat op Hol (Jan Steeman + Patty Klein) (SC/48p/€6,95)
> Nieuw album van de gagreeks Noortje uit het meisjesblad Tina. De reeks verschijnt sinds het vorige album bij Uitgeverij Personalia. Zowel tekenaar Jan Steeman als scenarist Patty Klein zijn inmidels overleden. In 2016 nam Jans zoon Lucas de reeks over. Toen Patty om gezondheidsredenen ook moest stoppen schreef Frank Jonker de reeks verder, tenminste tot het einde van de jaargang 2018. Sinds 2019 plaatst Tina oude gags.
• Prinses Simone 2: Prince op het Witte Paard (Robbert Damen) (SC/48p/€6,95)
> "Prinses Simone staat wekelijks in het meidenblad Tina. Zij is de kroonprinses van het bergstaatje Eenderland. Alle gewone meisjes van Eenderland dromen ervan om Simone te mogen zijn. En Simone... die droomt ervan om gewoon te zijn! Of haar dat ooit gaat lukken…" Robbert Damen is tevens de auteur van Guardian en voor Daniel van den Broek schrijft hij jeugdstrips. Onlangs kwam Calamity Jane van hun hand uit bij uitgeverij Zwijsen.


INFO
StripFacts
Stripinvasie
TOEKOMST
Te Verschijnen
TOPPERS
13 x XIII
14-18
De 25 bekendste konijnen
20 jaar Arcadia, 20 topstrips
25 jaar Vrije Vlucht
30 jaar Kiekeboe
49 Kanjers van Oranje
50 jaar De Rode Ridder
60 jaar De Rode Ridder
60 jaar Nero
70 jaar Kuifje-weekblad
80 jaar Robbedoes
Aantrekkelijkste Heldinnen Top 540
Asterix Top Six
Batmanspecial
BelgenTop 100
De Blauwbloezen Top 49
De Grenzeloze Top 500 (2010)
De Grenzeloze Top 500 (2012)
De Honderd Hoogtepunten van Willy Vandersteen
De Rest van de Wereld Top 50
FransenTop 100
Jaartoppers
Jommeke Top 10
De Kiekeboes top-15 (M/V)
Koppeltjestop 20
Napoleon in de strip
ReeksTop 50
Robbedoes
Schrijvers over Strips
Schurken- & Feeksentop
Star Wars
Suske en Wiske: 70 stroken in 70 dagen
Urbanus Top 15
De Wereld rond Franquin
Westernstrips