Stripinvasie

Klik verder naar de in juni verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Arboris
Ballon Comics
The Blue Orange
BD Must
Blloan
Casterman
Concerto Books
Condor
Daedalus
Dargaud
Dark Dragon Books
Dupuis
Glénat
Le Lombard
Lucky Comics
Matsuoka
Oogachtend
Saga Uitgaven
Scratch Books
Sherpa
Silvester
Standaard Uitgeverij
Stribbel Strips
Strip Turnhout vzw
Uitgeverij De Boemerang
Uitgeverij L
Uitgeverij Personalia
Van Holkema & Warendorf
Windmill Comics Publishing
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2020: meijunijuliaugustusseptemberoktobernovemberdecember
2021: januarifebruarimaartapril
 
Arboris
20/06
TOP
De Complete Mac Coy 2: Gezocht: Mac Coy: 4. De Kane Sisters - 5. Comanchero's - 6. De Witte Dood (Antonio Hernández Palacios + Jean-Pierre Gourmemel) (HC/160p/€29,95)
De Complete Mac Coy 2: Gezocht: Mac Coy: 4. De Kane Sisters - 5. Comanchero's - 6. De Witte Dood (Antonio Hernández Palacios + Jean-Pierre Gourmemel) (HC/160p/€59,95) (luxe met ex libris)

> In het Frans zitten geen achtergronddossiers bij de integrale uitvoering van deze westernreeks. Exclusief voor de Nederlandstalige reeks stelt Arboris zelf een dossier samen. In dit dossier en het volgende wordt het werk van Antonio Hernández Palacios voor het stripblad Trinca nader belicht. De verhalen zijn ook opnieuw vertaald en geletterd. De Complete Mac Coy zal zeven delen tellen.


Ballon Comics
24/06
TOP
• Game Over: Princess Over (Adam / Midam) (SC/48p/€7,50)
> Compilatiealbum met gags van Game Over waarin de prinses steevast het hoekje omgaat, ondanks de pogingen van Kleine Barbaar om haar te redden. Meestal is het haar eigen schuld!
• Insecten 5 (Cosby + François Vodarzac / Christophe Cazenove) (SC/48p/€7,50)
> "Hoe houd je de verschillende insectenfamilies uit elkaar? Wist je dat sommige rupsen doen alsof ze een slang zijn om hun hachje te redden? En dat er vogels zijn die zich voordoen als rupsen? En de pandamier, ken je die? Of de gemaskerde roofwants? In dit nieuwe album duik je weer wat dieper in de wondere wereld van insecten."
• Jommeke 13: Het Jampuddingspook (Jef Nys) (SC/48p/€6,50) (herdruk)
• Jommeke 81: De Luchtzwemmers (Jef Nys) (SC/48p/€6,50) (herdruk)
• Jommeke 94: De Supervrouw (Jef Nys) (SC/48p/€6,50) (herdruk)
• Jommeke 104: De Vlucht van Bella (Jef Nys) (SC/48p/€6,50) (herdruk)
• Jommeke 234: De Pechvogel (Jef Nys) (SC/48p/€6,50) (herdruk)
• Jommeke 244: Groene Haring (Jef Nys) (SC/48p/€6,50) (herdruk)
• Jommeke 300: De Plasticjagers (Philippe Delzenne) (SC/48p/€6,50)
> Jommeke deel 300 is geen feestelijk album zoals weleer, waarbij Jef Nys een grote reünie van nevenpersonages organiseerde. Daarvoor moeten we wachten tot deel 301. De Plasticjagers heeft daarentegen een educatieve, actuele meerwaarde "Te land, ter zee en in de lucht... overal wordt Jommeke geconfronteerd met plastic afval. Het loopt de spuigaten uit! Samen met professor Gobelijn wil hij een nieuwe plastieken walvis ontwerpen die plastic omzet in energie. Terwijl de professor naarstig aan de plasticjager werkt, zamelen Jommeke en zijn vrienden overal afval in dat als brandstof kan dienen. Maar niet iedereen heeft even goede bedoelingen met de fenomenale uitvinding van onze geleerde bol. Al snel komen er kapers op de kust!"
• Sisters 7: M'n Zonnesteekje (William + Christophe Cazenove) (SC/48p/€7,50) (herdruk)


Blake en Mortimer
24/06
TOP
• De Avonturen van Blake en Mortimer 4: Het Geheim van de Grote Piramide 1 (Edgar P. Jacobs) (SC/56p/€10,50) (herdruk)
De Avonturen van Blake en Mortimer 25: De Vallei der Onsterfelijken 1: Dreiging op Hong Kong (Peter van Dongen / Teun Berserik + Yves Sente) (Edgar P. Jacobs) (SC/56p/€10,50) (herdruk)


BD Must
13/06
TOP
• Capablanca collector's pack: 1. Kop of Munt - 2. Het Geheim van Hidalgo - 3. De Rivalen van Llacera (Joan Mundet) (3xHC/56p/€59,00) (met drie gesigneerde ex librissen)
> "In het zeventiende-eeuwse Catalonië, in een tijdperk waarin outlaws en rovers de plak zwaaien, veroorzaakt de dood van een vrouw een tragisch en complex onderzoek. De jonge Juan Muntada wordt de onvrijwillige hoofdrolspeler van dit verhaal. Om aan een gruwelijk lot te ontkomen, wordt hij een beroemde bandiet: Capablanca! Deze mantel- en degenstrip steunt op klassieke elementen uit Spaanse en Franse schelmenromans vol avontuur, bedrog en drama." Deze eerste drie albums, uitgegeven op vijfhonderd exemplaren, vormen een eerste cyclus. Hierna volgt nog een tweede cyclus van drie albums.
• Girls & Wings (Thomas Du Caju) (HC/48p/€29,95)
> Artbook met vliegtuigen en meisjes, voornamelijk piloten, daarbij. De teksten met technische infiormatie over de vliegtuigen zijn in het Engels. BD Must gaf van tekenaar Thomas Du Caju de complete reeks Betty & Dodge opnieuw uit en voegde daar ook de laatste delen aan toe.


Blloan
24/06
TOP
Assholes (Bram Algoed + Micah Stahl) (HC/112p/€24,95)
> Assholes is een Belgisch-Amerikaanse samenwerking dat misschien de meest bizarre strip is die deze zomer zal verschijnen. "Een vroege ochtend op een golfbaan in Los Angeles. Twee beroemde tv-presentatoren, een Amerikaan en een Brit, treffen elkaar voor een 'vriendelijke' partij golf van achttien holes waarbij uiteindelijk alle remmen losgaan Want achter de geperfectioneerde façades gaan heel wat kleine kantjes schuil. In deze baldadige graphic novel van de Belgische tekenaar Bram AIgoed en de Amerikaanse scenarist Micah StahI komen allerlei thema's aan bod van narcisme en roem over seksisme tot eenzaamheid en (een pebrek aan) verantwoordeIijkheidszin. Soms tragisch, soms ontzettend brutaal, maar altijd komisch. Een aanrader voor wie houdt van een eigenzinnige verhaal in een eigenzinnige tekenstijl."
• Jenny Pine 1: Gelijke Munt (Fred de Heij + Willem Ritstier) (HC/48p/€16,95)
> De lezers van het stripblad Eppo konden al kennismaken met de nieuwe westernreeks Jenny Pine door Fred de Heij en Willem Ritstier. Samen maakten ze ook al de horrorwestern Claire DeWitt terwijl we van Rittier nog graag terugdenken aan de western Ronson Inc. die hij voor Minck Oosterveer schreef. Jenny Pine is een meer traditionele western met wraak en een achtervolging als hoofdthema. De reeks verschijnt alleen in hardcover. "Net voordat Jenny Pine en haar partner, Ben Starling, willen gaan verhuizen wordt Ben in koelen bloede vermoord. Hun huis brandt tot op de grond toe af Jenny herkent er de hand van de Culvert Brothers in, outlaws met wie ze in het verleden nog heeft samengewerkt. Ze besluit voor eens en altijd met Bernie en Zacharias Culyert en hun handlangers af te rekenen, maar eerst moet ze nog geld incasseren bij een plaatselijke grootgrondbezitter . Haar plan loopt helemaal mis en ze krijgt de werknemers van de grootgrondbezitter achter zich aan. Wie is nu de jager, en zie is opgejaagd wild?"
De Onderzoeken van Lord Harold 1: Twaalfde van zijn Naam (Xavier Fourquemin + Philippe Charlot) (HC/56p/€17,95)
> Het duo van De Wezentrein en Het Kerkhof der Onschuldigen, Xavier Fourquemin en Philippe Charlot, lanceert het detectivetweeluik De Onderzoeken van Lord Harold. "Een dandy in een wereld vol boeven! Lord Harold Alaister Cunningham Talbot, twaalfde van de naam, is erfgenaam van een van de grootste families van het Victoriaanse Engeland. Dankzij zijn nobele afkomst leeft hij een comfortabel en gemakkelijk leven. Toch besluit de grote liefhebber van romanliteratuur de handen uit de mouwen te steken. Hij stelt zijn prestigieuze opleiding ten dienste van de wet en gaat voor de politie werken. Maak kennis met de kersverse inspecteur van Blackchurch, een van de beruchtste wijken van heel Londen! Harold belandt er in een bonte wereld vol bedriegers en doorwinterde bandieten, waar alleen zwijgen echt goud is. Zijn verfijnde manieren springen er in het oog…en zeker bij de drie jonge vrouwen die de wijk in een ijzeren greep houden. De detectiveverhalen van een held die scherp afsteekt tegenover zijn omgeving, met alle gevolgen van dien…en misverstanden, maar vooral veel avontuur!"


The Blue Orange
20/06
TOP
• Aline 2 (diverse auteurs) (SC/68p/€10,00)
> Nummer 2 van het onregelmatig verschijnende, heel knap vormgegeven stripblad met een gevarieerde inhoud. De strips hebben vlees als onderwerp en daar zetten de volgende deelnemende, Nederlandse en Vlaamse auteurs hun tanden in Sanne Boekel, Shamisa Debroey, Charlotte Dumortier, Jeroen Funke, Erik Kriek, Coralie Laudelout, Sam Peeters, Michiel van de Pol, Anne en Eva Stalinski, Typex, Lukas Verstraete, Ludwig Volbeda, Wasco, Joeri Pruys en Rob Westendorp.


Casterman
24/06
TOP
• Airborne 44 integraal 4: 7. Verloren Generatie - 8. Op Onze Puinhopen (Philippe Jarbinet) (HC/120p/€26,95)
> Integrale editie van het vierde tweeluik in hardcover.
Alex Senator 10: Het Woud der Carnivoren (Thierry Démarez + Valérie Mangin) (SC/48p/€10,50)
> Het tiende album van Alex Senator. "In reactie op de uitnodiging van zijn neef is Alex terug in Gallië. Vanik, die graag gouverneur zou worden, wil de verloren pracht van Alesia nieuw leven inblazen. Niet ver van het oude oppidum verbergen zich vreemde wezens. Ze zijn de verminkte veteranen van het vervloekte leger van Vercingetorix. De gemartelde schaduwen uit het verleden strekken zich uit over het heden. Gevangen in het Gallische woud en zijn wezens, zal Alex te maken krijgen met haat en koppige wrok."
Snowpiercer (Jean-Marc Rochette + Jacques Lob / Benjamin Legrand) (HC/248p/€32,95)
> Intussen is de tv-reeks Snowpiercer, naar de Zuid-Koreaanse verfilming van de Franse eighties-stripklassieker De IJstrein, een feit. Je kan het eerste seizoen bekijken op Netflix. Er is ook al een tweede seizoen besteld. Casterman bundelt de oorspronkelijke strip van Jean-Marc Rochette en Jacques Lob met de twee sequeldelen die in 1999 en 2000 verschenen, geschreven door Benjamin Legrand na de dood van Lob. Het verhaal van dat tweeluik speelt zich vijftien jaar na het post-apocalyptische, sociale drama De IJstrein af met andere personages en een andere trein. Die vervolgen werden nooit vertaald door Casterman.
• Tristan 18: De Veroveraar (Paul Teng + Valérie Mangin) (SC/48p/€8,50)
> Scenarist Valérie Mangin werkt niet alleen met Franse, Waalse of Vlaamse tekenaars, maar ook met Nederlandse, zoals Paul Teng. Tristan deel 18 zou zijn laatste bijdrage zijn aan de middeleeuwe reeks waarvan sommige delen zijn geschreven door Mangin. Teng legt zich momenteel toe op een cyclus van De Klaagzang van de Verloren Gewesten. "Tristan wordt gegrepen door de Engelsen en ontdekt het beroemde tapijt van Bayeux! Tristan wordt bij zijn bezoek aan Caen gevangengenomen door een Engelse militie. Ze plunderen een abdij die wonderlijke kunstvoorwerpen bewaart. De held wordt meegevoerd naar Bayeux, dat door de vijand wordt bezet. Hij ontdekt er een prachtig tapijt dat de kathedraal opluistert en alle verhalen en complotten dat het vertelt. Maar de avonturen blijven niet alleen gevangen in dat roemrijke verleden."


Concerto Books
24/06
TOP
Terug aan het Land: Ontmoetingen met de Oorspronkelijke Bewoners van Noordwest Canada (Joe Sacco) (HC/272p/€29,99)
> "Voor zijn nieuwste project reisde gelauwerd stripjournalist Joe Sacco af naar de Northwest Territories in Canada, waar het ’s winters min veertig graden wordt. In dit gebied zijn de gevolgen van de wereldwijde honger naar fossiele brandstoffen direct voelbaar. De Dene zijn de inheemse bewoners die hier al generaties lang leven. Ze zijn bijna zonder uitzondering in dienst van de oliemaatschappijen in het gebied. Sacco gaat in gesprek met hen en schetst in Terug aan het Land op genuanceerde wijze welke invloed de olie-industrie heeft op hun leven. Enerzijds zorgt de industrie voor werkgelegenheid, geld om scholen te stichten en sociale voorzieningen te onderhouden. Anderzijds wordt het landschap blijvend veranderd door deze zware industrie. De langetermijngevolgen voor het milieu zijn niet bekend... Stripjournalist Joe Sacco is de auteur van onder andere Onder Palestijnen, Gorazde en Fikser. Zijn veelal internationaal gelauwerde boeken zijn in veertien talen uitgebracht. Hij publiceert met regelmaat in de New York Times Magazine, Time en Harper’s."


Condor
24/06
TOP
• Dog Man 5: Dog Man en de Vlooienkoning (Dav Pilkey) (HC/256p/€14,99)
> "In dit vijfde boek krijgt Dog Man te maken met een knorrend gevaar. Als de kwaadaardige Biggie opduikt met zijn team van slechteriken, komt Dog Man in actie! Maar hij is niet de enige. Ook Karel zet alles op alles om deze boeven tegen te houden. Biggie is namelijk een oude vijand van Karel. En hij is iets heel gemeens van plan: hij wil Kleine Karel vernietigen! Dog Man en Karel zullen hun krachten moeten bundelen om Biggie tegen te houden. Maar of dat gaat lukken...? Een avontuur vol spannende wendingen en geweldige grappen, geschreven en getekend door Dav Pilkey en vertaald door Tjibbe Veldkamp. Inclusief gloednieuwe tekentips."


Daedalus
20/06
TOP
• Chimère(s) 1887 5: Vriend Oscar (Vincent + Christophe Arleston) (HC/48p/€19,95)
> Van Chimère(s) 1887 verschijnt eindelijk een nieuw album. Deel 5 is het voorlaatste deel. Van tekenaar Vincent verscheen trouwens onlangs deel 1 van het tweeluik Liberty Bessie bij Microbe. "Parijs, 1887. Chimère, de jongste pensionaire van de Purperen Parel, onthult eindelijk haar afkomst aan de andere meisjes in het chicste bordeel van Parijs. Ze is vast van plan om haar afkomst te gebruiken om de carrièreladder in de seksclub te bestormen, zeker omdat ze over een bijzondere troef beschikt: een foto van haarzelf in het gezelschap van Ferdinand de Lesseps, die de reputatie van het etablissement voorgoed dreigt te bezoedelen.
• Dwergen 12: Kardum van de Talion (Stéphane Créty + Nicolas Jarry) (HC/56p/€19,95)
> "Kardum is de zoon van een glasblazer. Hij ziet zo'n middelmatig, moeizaam en glansloos leven als handwerker niet zitten. Na een lange en bloedige weg naar de top wordt hij een van de machtigste koopmannen van zijn volk. Zijn handel: wapens. Hij levert aan al wie de juiste prijs kan betalen, van welk ras die ook is of wat zijn bedoelingen ook zijn."
• Elfen 22: De Hoeder van de Wortels (Gianluca Maconi + Nicolas Jarry) (SC/56p/€9,95)
> "Beloënn is een prikkelbare meester van de wortels die angstvallig waakt over de oude bomen. Hij leeft als kluizenaar tot Laëdyss, een jonge jaagster, hem op een dag om hulp komt vragen. Haar clan is uitgemoord en overal in de landen van Arran worden de boswezens gek en vallen ze Boselfen aan...De oorsprong van het kwaad lijkt diep in het woud van Duhann geworteld, in het heiligdom van koningin Ora, hoedster van het groene krystal."
Frontlinies 7: Het Kokoda-pad (Bane + Jean-Pierre Pécau) (SC/56p/€8,95)
> Het Kokoda-pad is deel 7 van de tiendelige oorlogsreeks Frontlinies. "Australië beschikt maar over een paar honderdtal manschappen om het Japanse offensief in Nieuw-Guinea neer te slaan. Een honderdtal mannen die eigenlijk nog jongens zijn. Ze worden chocoladen soldaten genoemd. Yates belandt midden in deze hopeloze strijd. Het Japanse leger delft het onderspit en de chocoladen soldaten betalen een zware tol."
• Een Leven met Alexandra David-Néel 3 (Mathieu Blanchot / Frédéric Campoy + Frédéric Campoy naar de roman van Marie-Madeleine Peyronnet) (HC/96p/€25,50)
> Deel 3 van het vierdelige Een Leven met Alexandra David-Néel. "Na de dood van Alexandra David Néel werd Marie-Madeleine, die haar tien jaar lang bijstond en ondersteunde, geconfronteerd met een gebrek aan middelen. Ze had de middelen nodig om de laatste wil van de ontdekkingsreiziger te respecteren: om haar as en die van haar geadopteerde zoon, de lama Yongden, in de Ganges te verstrooien. Om Alexandra deze laatste reis aan te bieden, gaat Marie-Madeleine in de publicatie van de correspondentie van de eerste vrouwelijke lama. Het is voor haar een gelegenheid om veel ontroerende en ongepubliceerde anekdotes op te rakelen over Alexandra David-Néel."
Magiërs 1: Aldoran (Kyoko Duarte + Jean-Luc Istin) (SC/52p/€9,95)
> In de wereld van Arran verschijnen zoals elk kwartaal nieuwe albums van Elfen, Dwergen en Orks & Goblins en er is nu ook een nieuwe loot aan de boom, Magiërs. Deze reeks beleeft zijn vuurdoop in het Nederlands. Het eerste album is het werk van Kyoko Duarte en Jean-Luc Istin, samen met kompaan Nicolas Jarry de bedenker van de wereld van Arran. In het Frans zijn er al drie albums van Magiërs verschenen. "Tyrom, een oude kluizenaar, raakt tegen wil en dank gehecht aan Shannon, een schalks meisje uit Castlelek. Koning Gerald heeft zijn zinnen gezet op die onafhankelijke stad om zo zijn koninkrijk uit te breiden. Wanneer een huurling Shannon bedreigt, komt Tyrom tussenbeide. Een tel later ligt het rokende lijk van de huurling aan zijn voeten. Hij begrijpt niet wat er is gebeurd. Is hij een magiër? Zo ja, waarom is hij zijn geheugen dan kwijt?"
Man van het Jaar 12: 1927 - De Robot van Metropolis (Filip Andronik / Senad Mavric + Jean-Pierre Pécau) (HC/56p/€19,95)
> Metropolis is een filmklassieker van Fritz Lang uit 1927. De robot in die film inspireerde velen, onder wie de designers van Star Wars. Maar wie zit verscholen achter het metaal? Dat verzint Jean-Pierre Pécau in Man van het Jaar deel 12. "Als de Metropolis-robot beroemd is, wie kent dan het verhaal van degene die hem tot leven bracht op het scherm? Naast een portret van Brigitte Helm gaat dit album over wat het belangrijkste symbool van de film van Fritz Lang is geworden. In 1925 beginnen de opnames van Metropolis. De cast selecteerde een aantal mensen zonder ervaring met cinema, zoals de negentienjarige Brigitte Helm, en de eisen van de regisseur maakten het een zware beproeving voor de acteurs. Maar vooral vanwege de tijd en de context waarin de film werd opgenomen, luidde deze film de komst in van de totalitaire regimes die Europa en de wereld een paar jaar later zouden teisteren."
• Medici's 3: Guilio - Van Goud tot Kruis (Lucio Leoni / Emanuela Negrin + Olivier Peru) (HC/76p/€19,95)
> Deel 3 van het vijfdelige Medici's. "Een gewelddadig en gepassioneerd fresco, dat kunstgeschiedenis, oorlog, vriendschappen, liefde en verraad met elkaar vermengt. Vergeet de geschiedenisboeken, luister naar de stem van Florence, herbeleef het epos van degenen die het hebben geschreven... de Medici-saga. Peter van de Medici, die over Florence regeert, ziet het gevaar van de monnik Savonarola niet, een visionair voor sommigen, een gek voor anderen, hij probeert de Medici uit Toscane te verdrijven. Vanuit Rome willen de Borgias de controle over de Kerk, maar ze zijn niet de enige scheidsrechters in dit conflict... De meest levendige geest van deze eeuw lijkt vastbesloten om deel te nemen aan het lot van zijn land: Nicolas Machiavelli."
De Onthoofde Arenden bundeling 14: 27. De Talisman - 28. De Brandstapel (Michel Pierret) (HC/96p/€19,95)
> In De Onthoofde Arenden bundeling 14 staan de reguliere delen 27 en 28 die later nog afzonderlijk in softcover zullen verschijnen. Het is al geleden van januari 2019 dat er nog een nieuw album in het Frans verscheen (deel 30 verschijnt n september). Intussen kon Daedalus dus inhalen, want de Franse middeleeuwse reeks van Michel Pierret telt inmiddels negenentwintig delen. "Zomer 1270... De jonge Sigwald van Crozenc ging bij de Tempeliers om met de koning in het Heilig Land te gaan vechten. Hij heeft zijn geloften nog niet afgelegd. Zijn moeder overtuigde hem ervan een jaar aan de zijde van de priester-ridders door te brengen in de hoop dat hij door de walgelijke oorlog voorgoed het idee zou opgeven bij de orde te gaan. Sigwald heeft het inderdaad moeilijk zoveel bloedbaden te aanvaarden in naam van god en de koning! Op het domein van Crozenc zijn de gevolgen van deze verre oorlog vreselijk: boodschappers van de koning eisen tienduizend zilverlingen van Hugo om de kruistocht te financieren en dreigen de landerijen in beslag te nemen."
Orakel 10: De Onttroonde (Bojan Vukic + Sylvain Cordurié) (HC/56p/€19,95)
> Slot van de tiendelige conceptreeks rond de Griekse mythologie. Bojan Vukic en Sylvain Cordurié ronden de reeks in schoonheid af. "Na zijn zoveelste poging tot vadermoord moet Apollo voor het Godentribunaal verschijnen. Zeus haalt Homeros naar de Olympus om te getuigen over de feiten waaraan zijn zoon zich schuldig heeft gemaakt. Het orakel heeft zijn zienersgave echter zo goed als verloren. Hij krijgt nog nauwelijks zicht op het verleden en heeft geen toegang tot de toekomst. Sinds de dood van Cydippe is hij een rondzwervende, kwetsbare ouderling. Zeus geeft hem zijn gave terug en Homeros gaat vanuit het heden in het verleden steeds verder terug in het verleden van Apollo. Langzaam maar zeker komt hij dichter bij de waarheid."
• Orks & Goblins 6: Ayraak (Jesús Hervás Millán + Nicolas Jarry) (HC/56p/€19,95)
> "De Boselfen van het eiland van Céliandes houden de zoon van een machtige goblinkrijgsheer gevangen. Die krijgsheer doet een beroep op Ayraak en zes van zijn moedige gezellen om de gijzelaar te bevrijden. De orks beseffen niet dat ze de hel zullen moeten doorkruisen om deze missie tot een goed einde te brengen en ooit hun geld te ontvangen."
De Verschrikkelijke Paus 4: Liefde Is Blind (Theo Caneschi + Alejandro Jodorowsky) (HC/56p/€19,95) (herdruk)
> Het laatste deel van de aangedikte, historische reeks De Verschrikkelijke Paus verscheen in maart en raakte snel uitverkocht. Hier is de herdruk!
De Vier van Baker Street 7: De Zaak-Moran (David Étien + Oivier Legran / Jean-Baise Djian) (HC/56p/€19,95)

> Deel 7 van De Vier van Baker Street is weer een gewichtig hoofdstuk in het leven van de drie straatkinderen, hun kat en de beroemde detective Sherlock Holmes. "1894. De ultieme confrontatie komt dichterbij... Na drie jaar geheime oorlog tegen de vroegere handlangers van Moriarty, is voor Sherlock Holmes het moment aangebroken om uit de schaduw te treden en weer naar Baker Street te trekken... Maar eerst moet hij de laatste en gevaarlijkste luitenant van de overleden professor schaakmat zetten: kolonel Moran, scherpschutter en killer met stalen zenuwen. De jacht is geopend — maar wie is de jager en wie is de prooi? Terwijl Holmes zijn pionnen verplaatst, laat Moran zijn honden los — een troep moordenaars, geleid door de sinistere Deadeye, maar de dodelijke val sluit zich rond de partizanen van Baker Street! Billy, Charlie en Black Tom (en natuurlijk ook de kat, Watson!), de trouwe assistenten en gezellen van de grote detective, staan op de eerste rij als de dodelijke strijd het einde nadert... Voor de Vier van Baker Street is de laatste slag een kwestie van leven en dood."

De Wijsheid van Mythes
• 4. Theseus en de Minotaurus (Mauro De Luca + Clotilde Bruneau / Luc Ferry) (SC/56p/€9,95)
> Theseus en de Minotaurus is een one-shot. "In het koninkrijk van Troizen komt de jonge en dappere Theseus te weten dat hij niet alleen de zoon van Poseidon is, maar ook die van Aigeus, koning van Athene. Wanneer hij zijn aardse vader eindelijk ontmoet, ontdekt hij dat die het slachtoffer is van een schandalige chantage. Elke negen jaar eist Minos, koning van Kreta, een offer van Aigeus om de woede van Zeus af te wenden: zeven jonge jongens en zeven jonge vrouwen moeten als voedsel voor de Minotauros geworpen worden, midden in het labyrint. Theseus meldt zich als vrijwilliger om het beruchte beest te bevechten en zo een einde te maken aan het wrede ritueel. Zijn grootste uitdaging lonkt."
• 5. De Ilias 2: De Oorlog van de Goden (Pierre Taranzano + Clotilde Bruneau / Luc Ferry) (SC/56p/€9,95)
> Het driedelige De Ilias vervolgt met deel 2. "Om een einde te maken aan de eindeloze gevechten besluiten Grieken en Trojanen elk hun respectievelijke kampioen af te vaardigen: Aiax en Hektor. Maar de twee helden zijn even sterk en slagen er niet in de ander klein te krijgen. De uitkomst van de Trojaanse oorlog blijft onzeker, en al helemaal als Achilleus blijft weigeren de wapens weer op te nemen... en ook de goden zijn nog niet klaar met hun persoonlijke disputen."
• 6. Iason en het Gulden Vlies 2: De Reis van de Argo (Alexandre Jubran + Clotilde Bruneau / Luc Ferry) (HC/56p/€19,95)

> "De Argo, het schip van Iason en zijn gezellen, is twee jaar geleden voltooid. Met de zegen van Athena vaart het nu over zee naar Kolchis en het doel van hun queeste: het magische Gulden Vlies. Koning Aietes laat het vlies in het woud van Ares bewaken door een machtige draak. Het orakel, dat voorspelde dat de Argonauten in hun missie zouden slagen, zei helaas ook dat drie gezellen van Iason de dood zouden vinden tijdens de reis, en dat een vierde te voet zou terugkeren. Oorlogszuchtige reuzen, betoverende nimfen, een psychotische monarch... Iason en de Argonauten mogen dan wel moedig zijn, hun beproevingen beginnen nog maar pas…" Deel 2 van trilogie binnen de nu al heel succesvolle collectie De Wijsheid van Mythes.


Dargaud
24/06
TOP
• Emma en Charlotte 5: Een te Korte Zomer (Lena Sayaphoum + Jérôme Hamon) (SC/48p/€7,50)
> Een van de betere jeugdreeksen voor meiden. "Deze zomer hebben de ouders van Emma en Charlotte een vakantie gepland in Bretagne. Het gezinnetje trekt naar Carnac, maar de zusjes zijn allesbehalve enthousiast. Het weer is grillig de zee ijskoud en de zonen van het gezin waar ze logeren, denken alleen aan videogames... de droomvakantie lijkt al snel een nachtmerrie te worden. Gelukkig hebben ze elkaar, en gelukkig kun je overal dansen!"
Groepstherapie 1: De Dansende Ster (Manu Larcenet) (HC/56p/€15,95)
> Groepstherapie is het nieuwste stripproject van Manu Larcenet. We zijn benieuwd of hij ons wederom van de sokken kan blazen na zijn De Dagelijkse Worsteling, Blast en Het Verslag van Brodeck. "Groepstherapie is een schitterend verhaal over een stripmaker op zoek naar inspiratie. In een voortdurende zoektocht doorkruist hij de wereld van de creatie. Hij duikt de geschiedenis in, doet een oproep aan de grootste schilders, raadpleegt Boileau, Nietzsche en God himself. Niet elke dichter kan humor met wanhoop rijmen. Toch slaagt deze auteur daarin met dit grappige en ontroerende. doorwrocht en opzienbarend album. Hij maakt van elke tekening, elke pagina, elke tegenslag een hilarisch en aangrijpend moment. Tegenover de benauwing van de creatie plaatst hij zichzelf, naakt, zonder veinzerij of trukendoos. Hij trekt op een prachtige ontdekkingstocht. doordrongen van verrassende humor en een hartverscheurende waarheid."
Raven 1: Nemesis (Mathieu Lauffray) (HC/56p/€16,95)
> In februari hebben we heel uitgebreid de nieuwste reeks van Mathieu Lauffray (Long John Silver) voorgesteld. Het verhaal voor de trilogie is al volledig uitgeschreven. Voor daarna denkt Lauffray nog aan een eventueel prequeltweeluik over het personage Darksee. Maar voor het zover is, lezen we eerst deel 1. "In de zeventiende eeuw wappert de Union Jack over de Caribische Zee. Raven, een jonge, onstuimige piraat, gaat op jacht naar een schat die beIoofd is aan de beruchte gouverneur van Tortuga. De gouverneur doet een beroep op lady Darksee, een te duchten vrouwelijke piraat. In ruil voor een koninklijk pardon moet zij de schat voor hem opgraven. Raven Iuistert hen af en besluit hen de loef af te steken dankzij een kaart van het eiland waar de schat zich zou bevinden. Het vulkanisch eiland diep in de Cariben blijkt levensgevaarlijk... Het is bewoond door een stam kannibalen! Het is precies daar waar de nieuwe gouverneur van Tortuga en zijn familie schipbreuk lijden na een lange reis uit Frankrijk."


Dark Dragon Books
13/06
TOP
De Eer van de Tzaroms 1: Sterke Familiebanden (Paul Cauuet + Wilfrid Lupano) (SC/48p/€8,95)
> De samenwerking tussen Paul Cauuet en Wilfrid Lupano voor de bestseller Krasse Knarren kwam niet zomaar uit de lucht gevallen. Beide heren werkten al eerder samen voor het complete sf-tweeluik De Eer van de Tzaroms. "Even voorstellen: de familie Tzarom, beruchte intergalactische boeven. Moeder Lubna, tevens het brein van de bende, is in het gevang beland maar heeft zich verzekerd van de hulp van een jonge bijstandsadvocaat. Die worstelt zich door het dossier, daarbij absoluut niet geholpen door zijn uiterst merkwaardige cliënten die zich niet in het minst voor het proces interesseren. Tenzij het uitdraait op zo’n winstgevend zaakje waarvoor deze familie een fijne neus heeft!"
De Eer van de Tzaroms 2: Het Theorema van Exfiltratie (Paul Cauuet + Wilfrid Lupano) (SC/48p/€8,95)
> "De opzet van de Tzaroms werkt. Terwijl moeder in haar cel haar moleculen laat versmelten met een polymorf organisme, staat papa op het punt om het grote geheim van de familie te onthullen aan hun jonge advocaat: het beroemde Theorema van Exfiltratie. Dat slimme plan is één ding, maar soms is dat niet genoeg. Wat je ook nodig hebt is... geluk!"
• Engelenvlucht 3: Zeppelin boven de Theems (Rivera + Wallace) (HC/48p/€19,95)
> Deel 3 van de zesdelige reeks. "Augustus 1914, de Eerste Wereldoorlog is begonnen. De Britse generale staf draagt Hugh Trenchard op gevechtseskaders te creëren en hij neemt Sean in dienst om hem te helpen. Colleen werkt bij de Daily Mail waar ze journalist Al Mosley ontmoet, die al enkele maanden onderzoek doet naar het Zeppelin-incident en naar Lord Ascott. Colleen en Mosley reizen naar Hage in Noord-Duitsland. Ze bespioneren Ascott die bezig is met de Zeppelin L13. Ze worden betrapt en gevangengezet in het vreselijke Fort Zorndorf. Londen wordt aangevallen en lijdt behoorlijk schade. Walter bevindt zich onder gewonden, en zijn leven hangt aan een draadje."
• Jack Wolfgang collector's pack deel 1-2-3 (3xSC/€27,95) (met sleeve)
• Luchtpost, Saint-Exupéry 3: Vriend van de Wind (Cédric Fernandez + Pierre-Roland Saint-Dizier) (HC/48p/€19,95)
> Slot van de reeks. "Oktober 1929. Antoine de Saint-Exupéry arriveert in Buenos Aires als de nieuwe luchtverkeersleider van Aeroposta Argentina. Hij moet daar de lijn naar Patagonië uitbreiden, precies op het moment dat er meer en meer nachtvluchten komen en de concurrentie moordender is dan ooit. Tijdens zijn verblijf werkt hij aan een roman over de nacht en de wind, twee elementen waarmee de piloten in Argentinië vaak worden geconfronteerd, met name als ze boven het gevreesde Andesgebergte moeten vliegen. Maar door de economische crisis van 1929 begint de luchtpost te wankelen als een reus op lemen voeten. Vanaf dat moment is niets meer zoals het was."
Sasmira integraal premiumpakket deel 1-2 (Laurent Vicomte / Claude Pelet / Anaïs Bernabé + Laurent Vicomte) (2xHC/€59,95) (met artprint)
Sasmira integraal 1 (Laurent Vicomte / Claude Pelet + Laurent Vicomte) (HC/128p/€29,95)
Sasmira integraal 2 (Anaïs Bernabé + Laurent Vicomte) (HC/128p/€29,95)
> Eenentwintig jaar, zo lang moesten de Fransen wachten op de voltooiing van de vierdelige reeks Sasmira van Laurent Vicomte (Het Land van Langvergeten). Het talmen na deel 1 nam zo'n buitenproportionele omvang aan dat perfectionist Vicomte er al zelf mee lachte dat de meeste lezers die op dat vervolg wachtten inmiddels zijn overleden. De vele illustraties en tekeningen die hij naast zijn stripwerk maakte, lieten de verschijning van deel 2 ook lang uitstellen. Een heel deel van die tekeningen zijn trouwens door de Parijse galeriehouder Daniel Maghen gebundeld in een fraai overzichtsboek. Aansluitend op de gebundelde verhalen vind je in deze Sasmira-integralen ook een schetskatern. Voor deel 2 ging Vicomte daarom in zee met Claude Pelet die de rest van het tekenen van het album voor zijn rekening nam. Dat album kwam in 2011 uit, ook in het Nederlands, bij Glénat. De oorspronkelijke uitgever Les Humanoïdes Associés gaf deel 1 uit, Arboris vertaalde het toen. Maar Pelet en Vicomte kregen ruzie en vervolgens duurde het nogmaals vijf jaar tot Anaïs Bernabé deel 3 en in 2018 tenslotte deel 4 tekende. Die twee laatste albums raakten niet vertaald, want Glénat had het na de heruitgave van deel 1 en 2 alweer opgegeven. Al die kloterij is na inmiddels drieëntwintig jaar afgelopen. Dark Dragon Books geeft namelijk de complete, vierdelige reeks uit in twee hardcoverintegralen die 29,95 euro per deel zullen kosten. Er is ook een pakket met beide integralen beschikbaar met artprint tegen 59,95 euro. En waarover ging het ook alweer? "Parijs, Île de la Cité. In een portiek ligt een oude vrouw langzaam te sterven. Stan geeft gehoor aan haar vreemde bede en krijgt van haar een mysterieuze ring en een foto van een jonge, onbekende vrouw. Hij realiseert zich niet dat dit het begin is van een zonderlinge en buitengewone reis. Stan raakt geobsedeerd door de foto en steeds meer vervreemd van de werkelijkheid. Samen met zijn verloofde Bertille gaat Stan terug in de tijd, op zoek naar de mysteries rondom de oogverblindende Sasmira. Ze trotseren het onbekende, zonder de redenen van deze gebeurtenissen te begrijpen... en de lezer evenmin..."
Solo - Legatus 1 (Oscar Martín) (SC/80p/€9,95)
> In deze nieuwe trilogie van Solo speelt Legatus, de geadopteerde zoon van Solo, de hoofdrol. "Hij besluit zijn eigen weg te gaan om te overleven. Hij verzamelt leden van alle rassen om zich heen, waarmee hij op zoek gaat naar wat vrede in de kannibalenwereld. Maar deze nieuwe groepering maakt de mensen bevreesd die in hun gebied wonen, zodat de strijd verdergaat. Zal Legatus zijn volgelingen naar de overwinning leiden met de overtuiging dat een ideaal zelfs de allerhoogste muur kan vernietigen?" In oktober verscheen dit eerste deel als hardcover.
Spider-Man 3: Venom Is Terug (Frank Cho / Terry Dodson / Rachel Dodson + Mark Millar) (SC/56p/€8,95)
Spider-Man 4: Venom Is Terug (Frank Cho / Terry Dodson / Rachel Dodson + Mark Millar) (SC/56p/€8,95)
> Venom Is Terug is een compleet tweeluik in de reeks Spider-Man van Terry Dodson en Mark Millar. Frank Cho (Liberty Meadows), al net zo bekwaam als Dodson om fabuleus knappe vrouwen op papier te zetten, tekende mee aan deze albums. "Doctor Octopus maakt de stad onveilig! Heeft Spider-Man na zijn gevecht met Electro en Vulture nog wel de kracht voor wéér een confrontatie? Maar dat is nog niet alles, want na een bezoek aan de X-Men wacht de volgende schurk alweer op Peter Parker. En deze keer is het een van zijn gevaarlijkste tegenstanders ooit: de moordlustige symbiont: Venom!" In augustus verschijnen de laatste twee delen.
• Star Wars: Avonturen collector's pack deel 1-2-3 (3xSC/€29,95) (met sleeve)
• Star Wars collector's pack: De Ontsnapping deel 1-2 + De Afstraffing van Shu-Torun deel 1-2 (4xSC/€39,95) (met sleeve)
• Star Wars: Rebellen & Rovers 1 (Phil Noto + Greg Pak) (SC/64p/€9,95)
• Star Wars: Rebellen & Rovers 2 (Phil Noto + Greg Pak) (SC/64p/€9,95)
> Rebellen & Rovers is een laatste trilogietje binnen de reeks Star Wars. De reeks is in de VS gestopt en er is een compleet nieuwe reeks in de plaats gestart. Dark Dragon Books had al eerder beslist om minder minireeksen uit het universum van Star Wars te vertalen door de teruglopende vraag (en het te grote aanbod). "Darth Vader jaagt op Luke Skywalker! Duizenden sondes worden de ruimte in gestuurd op zoek naar de Rebellenalliantie. Maar de rebellen brengen de sondes op een dwaalspoor door de helden op gevaarlijke missies te sturen. Chewie en C-3PO lokken een drone naar een planeet met een onstabiele kern, maar ontdekken een geheime droïdenbeschaving. Nu moeten ze deze droïden beschermen tegen de naderende Star Destroyers. Luke Skywalker komt tijdens zijn missie de Force-gevoelige Bendoh tegen. Is hij een waardevolle Jedi-leraar of een simpele oplichter? En als Han Solo en prinses Leia een misdaadbaas proberen uit te schakelen, wordt de situatie wat ingewikkeld omdat ze Leia's ex tegenkomen."
U-47 11: Krijgsgevangenen (Gerardo Balsa + Mark Jennison) (HC/48p/€19,95)
> Krijgsgevangenen is het elfde album van de duikbotenthriller U-47. De Franse reeks telt op dit moment dertien delen. "Vaar mee met de beroemdste onderzeeër uit de Tweede Wereldoorlog. Commandant Prien is door de Sovjets gevangen genomen en belandt op het eiland Moshchny. Zijn bemanning zet een reddingsoperatie op om hem uit de handen van het Rode Leger te bevrijden. De Duitsers maken van het gevecht gebruik om de plannen van een op handen zijnde Russische operatie in beslag te nemen. Vervolgens moeten ze die dringend laten ontcijferen en vertalen door een agent in Estland. Maar de SS'ers ter plaatse hebben andere prioriteiten die de meest duistere kant van de Duitse oorlogsmachine blootleggen."
De Vleugels van de Aap 3: Chicago (Étienne Willem) (HC/48p/€19,95)
> Étienne Willem is al een tijdje klaar met de dierenstripreeks De Vleugels van de Aap. Intussen heeft hij twee verschillende, nieuwere reeksen lopen waarvan Het Meisje van de Wereldexpo bij Saga Uitgaven in vertaling verschijnt. Chicago is het derde en laatste deel van De Vleugels van de Aap. "1933, Chicago is het decor van de Wereldtentoonstelling. In de hoofdstad van misdaad en smokkel is alcohol gouden business. Niet iets waar Harry Faulkner zich mee bezig houdt, natuurlijk.nou ja, tenzij je heel hard om geld verlegen zit. Het leven van Harry wordt steeds ingewikkelder als hij klem komt te zitten tussen Howard Hughes en Al Capone. En dan duikt er ook nog een mysterieuze moordenaar op die deze stuntaap wil vermoorden..."


Dupuis
24/06
TOP
• Alleen 12: De Opstandelingen van Neosalem (Bruno Gazzotti + Fabien Vehlmann) (SC/48p/€8,50)
> Bruno Gazzotti liet zich onlangs ontvallen dat hij het moeilijk had om het einde te tekenen van een verhaal van Alleen. Je kan je dus verwachten aan een emotionele, dramatische wending. "Saul is ongerust: hij kan zijn krachten niet naar believen gebruiken en er zijn leden van de Raad die zich beginnen af te vragen of hij echt de Uitverkorene van het Goede, en dus hun legitieme keizer, is. Na een paar bijzonder wrede beslissingen van Saul — zoals de beslissing om de kinderen van de Achtste Familie te brandmerken — nemen de spanningen in Neosalem toe. Om de samenhorigheid van zijn volk te versterken, besluit Saul nieuwe spelen te organiseren... nog bloediger dan de vorige. Spelen die steevast eindigen met de dood van de verliezers! Saul besluit Leila uit de Witte Kamer te halen om haar te laten deelnemen. Alleen maar gewapend met een mes moet ze een geblinddoekte kandidaat aanvallen die boven op een heuvel staat en gewapend is met een mitrailleur. Haar parcours hangt bovendien vol prikkeldraad, voorzien van belletjes. Als ze deze extreme versie van blindemannetje overleeft, wachten haar nog waanzinnigere beproevingen. Met de hulp van een paar vrienden die haar trouw zijn gebleven, slaagt Leila erin de spelen in haar voordeel te beslechten en een revolutie te ontketenen bij de slaven van Neosalem."

Black Squaw 1: Nighthawk (Alain Henriet + Yann) (SC/56p/€8,50)
Black Squaw 1: Nighthawk (Alain Henriet + Yann) (HC/56p/€16,95)
> Dupuis lanceert de nieuwe luchtvaartreeks van Alain Henriet en Yann, de auteurs van de goed onthaalde reeks Berentand. Black Squaw speelt zich af in de jaren 1920. Het gaat over de allereerste Afro-Amerikaanse vrouwelijke luchtvaarder Bessie Coleman in wie ook nog Cherokee-bloed door haar aderen stroomde. Als het succes de auteurs gegund is, wordt dit opnieuw een reeks in zes delen, opgedeeld in twee cyclussen van elk drie delen. In het eerste deel vervoegt Bessie in volle Prohibition-tijd de georganiseerde misdaad omdat het vervoer van illegaal gestookte drank vanuit Franse eilandjes ter hoogte van de Canadese kust nu eenmaal heel lucratief is. Ze wordt gerekruteerd door Al Capone himself. Zelfmoordvluchten en het gevaar om neergeschoten te worden door kustwachters of gelyncht te worden door de Ku Klux Klan weerhouden haar er niet van om haar doel te bereiken. Tussendoor last Yann flashbacks in over Bessies jeugd in het indianenreservaat waar haar vader woonde.
• De Blauwbloezen 9: De Grote Patrouille (Louis Salvérius + Raoul Cauvin) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• De Blauwbloezen 13: De Blauwen in de Puree (Willy Lambil + Raoul Cauvin) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
Buck Danny: De Integrale 5: 15. "NC-22654" Antwoordt Niet Meer - 16. Gevaar in het Noorden - 17. Buck Danny tegen Lady X (Victor Hubinon + Jean-Michel Charlier) (HC/208p/€32,95)
> Met hierin het eerste optreden van Jane Hamilton alias Lady X. In de vijfde integraal staan de ijskoude thrillers "NC-22654" Antwoordt Niet Meer, Gevaar in het Noorden en Buck Danny tegen Lady X, oftewel de delen 15, 16 en 17, aangevuld met een fors achtergronddossier.
• Lucky Luke 11: De Bende van Joss Jamon (Morris + René Goscinny) (SC/48p/€7,95) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
Marsupilami: Een Verzameling Kortverhalen (David Tako + Jérôme Hamon // Renaud Collin // Jose Luis Munuera // Gijé + Jonathan Garnier // Valérie Vernay + Vincent Zabus // Goum + Aurélien Ducoudray // Mobidic + Joris Chamblain) (HC/72p/€19,95)
> In 2017 en 2018 bracht een groot aantal tekenaars en scenaristen een hommage aan André Franquins Marsupilami met twee kortverhalenbundels. In vertaling is een selectie gebeur voor één kortverhalenbundel.
• De Muizen van Leningrad 2: De Dodenstad (Thomas Du Caju + Jean-Claude Van Rijckeghem) (SC/48p/€8,50)
• De Muizen van Leningrad 2: De Dodenstad (Thomas Du Caju + Jean-Claude Van Rijckeghem) (HC/48p/€16,95)
> Het slot van het historische tweeluik De Muizen van Leningrad in softcover en hardcover, elk met een andere cover. Thomas Du Caju en Jean-Claude Van Rijckeghem presenteren je het volgende verhaal: "'De muizen van Leningrad', dat zijn Maxim, zoon van een rijke vader; Pyotr, kind van intellectuelen die naar de goelag zijn gestuurd; Grigori, zoon van een piloot die door de regering is geëxecuteerd; en Anka, dochter van een violist. Het is putje winter, 1941. In ruil voor voedsel doet Anka alsof ze van Maxim houdt. Ze geeft haar eigen rantsoenbonnen aan Pyotr, die op de vlucht is voor het gerecht. Grygori kan maar niet begrijpen dat zijn moeder houdt van Konstantin, de vader van Maxim, die hun ook voedsel geeft. De vrienden besluiten de stad te ontvluchten in een vrachtwagenkolonne die zich waagt aan een overtocht van 70 km over een bevroren meer, terwijl de Duitse artillerie op hen schiet. Maar onze vier vrienden hebben maar drie biljetten voor de oversteek."
Rommelgem 1: Enigma (David Etien + BéKa) (SC/64p/€7,95) (herdruk)
• Team Rafale 5: Black Shark (Michel Lourenço + Frédéric Zumbiehl) (HC/48p/€16,95)
> De oorspronkelijke druk van de hardcover was met de coverafbeelding van deel 4. Het foutieve album werd teruggeroepen (verzamelaars die misdrukken waardevol vinden of te gelde willen maken, luisterden niet) om te kunnen vervangen door deze correcte versie.

De Zusjes Duizendblad 1: De Droom van Sarah (Alessandro Barbucci + Giovanni Di Gregorio) (SC/72p/€8,50)
> De start van De Zusjes Duizendblad, een nieuwe reeks van Alessandro Barbucci (Ekhö - De Spiegelwereld, SkyDoll) moest uitgesteld worden. Nu kunnen we het eerste deel van de jeugdreeks op scenario van Giovanni Di Gregorio alsnog lezen. "Voor Moederdag willen de drie zusjes Duizendblad hun moeder een fotoalbum geven. Wanneer ze de zolder doorzoeken, vinden ze een foto van hun moeder die zwanger poseert voor een erg speciale boom. Maar wie is de baby? Er klopt iets niet aan de foto! Welk mysterieus verleden heeft hun moeder altijd voor hun verzwegen? Met zijn virtuoze tekeningen brengt Alessandro Barbucci deze moderne familiekroniek tot leven. Achter de onthulling van een drama uit het verleden gaat de onvoorwaardelijke liefde schuil van een moeder voor haar dochters. Elk van de drie zusters heeft haar eigen karakter: Sarah, de autoritaire oudste, Cassiopeia, de kunstzinnige jongere zus, en Lucille, de jongste, die alleen met haar kat praat. De mooie stenen van de stad, de plantentuin, de weelderige vegetatie, de kleine marktjes... De lezer zal de betoverende wereld van Barbucci en Di Gregorio niet meer willen verlaten!"

Vrije Vlucht

Vluchtige Ontmoetingen (Dany + Denis Lapière) (HC/72p/€19,95)
> Dany vervoegt de prestigieuze auteurscollectie Vrije Vlucht op scenario van Denis Lapière met de intimistische, dramatische confrontatie Vluchtige Ontmoetingen. " Op de Chausey-eilanden, voor de kust van Nomandië, brengt een storm twee mensen samen: Paul, een oude man aan het einde van zijn leven, en Kirsten, een jong meisje dat met haar boot op de kliffen is geslagen. De ontmoeting lijkt een wederzijdse redding, een antwoord op een vuurpijl, afgeschoten boven de golven. Want Kirsten is er niet toevallig. Paul is een reporter-fotograaf, gekend van zijn reeks Terra, en Kirsten werkt voor de uitgever die wacht op het ontwerp van zijn nieuwe boek. Het boek wordt anders. intiemer, 'het dagboek van een leven vol liefdesavonturen', vertelt de artiest. De vrouwenfoto's op de muren getuigen van de veroveringen van deze Don Juan en vervloeien met de herinneringen uit het huis van zijn kindertijd. Kirsten heeft haar laatste woord nog niet gezegd tegen deze vrouvvenjager die pronkt met zijn trofeeën. Ze is de spreekbuis van de hedendaagse vrouw in de grot van de eenzaat, een man van een andere bijna verdwenen generatie."


Glénat
24/06
TOP
Agata 2: Broadway (Olivier Berlion) (HC/72p/€19,95)
> Vervolg van de maffiatrilogie. "1937. Lucky Luciano is de onbetwiste baas van de New Yorkse onderwereld. Er is maar één iemand die zijn ijskoude hart kan verwarmen: Agata Lietewski. Deze negentienjarige Poolse immigrante heft talent en droomt maar van een ding: schitteren op de planken van Broadway. Dankzij de invloed van Luciano kan die droom werkelijkheid worden, op voorwaarde dat Agata hem het enige geeft dat hij niet voor zichzelf kan kopen: de liefde. Maar is ze bereid hem die te geven? Het Amerika van de grote depressie, met haar massa-immigratie, bandeloos banditisme en diepgaande economische en sociale veranderingen, is een heftige periode in de geschiedenis. Met dit groots opgezet drama voegt Olivier Berlion een nieuw verhaal toe aan de mythe, ergens tussen The Immigrant en The Untouchables."
Dangerous Liaisons - Hoe het Begon 3: De Ondergang van de Minnaars (Djief + Stéphane Betbeder) (HC/56p/€17,95)
> Slot van de prequelcyclus op de brievenroman Dangerous Liaisons.
De Grote Zeeslagen 11: De Bismarck (Jean-Yves Delitte) (HC/48p/€17,95)
> Met Jean-Yves Delittes De Bismarck zijn elf van de ondertussen veertien in het Frans verschenen albums van De Grote Zeeslagen vertaald. "De laatste dagen van een reus. 24 mei 1941. De oorlog verteert de wereld al een jaar lang. Nazi-Duitsland en fascistisch Italië zijn bondgenoten die hun funeste en verwerpelijke visies over heel Europa en daarbuiten willen verspreiden. De grote democratieën kunnen alleen wijken, hoe krachtig ze ook leken. Ergens in de ijskoude wateren, tussen Groenland en IJsland, voeren vier befaamde vaartuigen een strijd in een regen van vuur en staal. De Bismarck, pronkstuk van de Duitse marine, toont zijn oppermacht en brengt de Britse HMS Hood tot zinken. De Royal Navy is op wraak belust en mobiliseert een waar leger om het onstuimige Duitse panterschip te onderscheppen met maar één doel: het tot zinken brengen! Een waanzinnige wedloop begint wanneer de Duitse gigant geraakt wordt tijdens de confrontatie en de Franse kust probeert te bereiken voor reparaties."
• Pioniers van de Nieuwe Wereld 21: Fort Michilimackinac (Ersel + Jean-François Charles / Maryse Charles) (HC/48p/€14,95)
> We dagen je uit om niet naar De Pioniers van de Nieuwe Wereld deel 21 te vragen in je favoriete stripwinkel, maar naar Fort Michilimackinac. De inhoud van dit album: "Ongeluk beleef je alleen. Geluk deel je. Nadat hij de zwarte slaven toeliet zich te vestigen aan de oever van lake Erie en lake Ontario keert Eekhoorn terug naar Nova Scotia. In zijn afwezigheid is Rebecca in het kraambed overleden, samen met haar ongeboren kind. Eekhoorn is ervan overtuigd dat hij ongeluk brengt aan wie hij liefheeft, en besluit alleen te gaan jagen, in de ongerepte sneeuw van Michilimackinac. Door in contact te komen met de hardheid van de elementen en de meedogenloze rechtvaardigheid van de natuurlijk, denkt hij zichzelf te leren kennen. Hij ontmoet Labessette, een oudere trapper, en leert op die manier vooral het geluk weer kennen, en hij vindt ook zijn menselijkheid terug."
USS Constitution 1: Aan Land Heersen Vaak Strengere Wetten dan op Zee (Franck Bonnet) (HC/64p/€17,95)
> Veel zeevaartgeweld, gebaseerd op ware historische gebeurtenissen, is voor je weggelegd in USS Constitution, waarin Franck Bonnet solo vaart na de fel gesmaakte piratenreeks De Piraten van Barataria. "Boston, 1803. Pierre-Mary Corbières, een verlegen jongeman van 16 jaar monstert aan bij de USS Constitution, een oorlogsschip dat koers zet naar de Middellandse Zee om de strijd aan te binden met de Barbarijse staten. Terwijl de bemanning van de lange reis gebruikmaakt om manoeuvres te oefenen, maakt Pierre-Mary kennis met het leven op zee en knoopt hij weer vriendschap aan met oude kennissen, zoals de zwijgzame Nicolas. De twee mannen zijn eerst bootsgezellen, dan wapenbroeders, en beseffen dat ze elk zware familiegeheimen meezeulen. Duikt hun verleden weer op in de woeling van de oorlog die hun wacht?"


Le Lombard
24/06
TOP
• Dan Cooper: De Integrale 8: 24. - Azimuth Zero - 25. Het Ruimtekanon - 26. Operatie Kosmos 990 - 27. Het F-18 Programma (Albert Weinberg) (HC/196p/€32,95)
> De achtste integraal van Dan Cooper bundelt de lucht- en ruimtevaartverhalen Azimuth Zero, Het Ruimtekanon, Operatie Kosmos 990 en Het F-18 Programma, oftewel de reguliere delen 24, 25, 26 en 27.
De Drager 1: Nimf (Dimitri Armand + Tristan Roulot) (SC/56p/€8,50)
> Dimitri Armand en Pierre Dubois zullen nog een derde western maken na Sykes en Texas Jack. Maar eerst lanceert Armand op scenario van Tristan Roulot (Irons, Hedge Fund, Het Testament van Kapitein Crown) de post-apocalyptische reeks De Drager met een héél actueel tintje... "Een virus heeft zich over de aarde verspreid. De 'Roest' heeft het ijzer aangetast en gebouwen, voertuigen en gereedschap zijn langzaam aan afgebrokkeld. Onze beschaving is terug naar de Steentijd gekatapulteerd. In die brutale wereld incarneert de legendarische Drager de enige hoop voor veel mensen. Hij aanvaardt alle missies die hem worden toevertrouwd, hoe gevaarlijk die ook zijn. In ruil daarvoor moeten de opdrachtgevers alleen een vreemd ei opeten."

Derde Stroming

Sisco 11: Belgian Rhapsody (Thomas Legrain + Benec) (SC/56p/€8,50)
> Na het driedelige The Regiment - Het Geheim van de SAS heeft tekenaar Thomas Legrain weer tijd voor een nieuw album van de bestseller Sisco. Deel 11 heeft de titel Belgian Rhapsody. "Staatsgeheimen en gemene streken. Laatste nieuwigheid op de lijst: 'gênante' documenten ophalen bij een afgezette minister om ze in België te verbergen. Maar de Russen zijn betrokken bij de affaire en laten de kans niet schieten om de documenten te onderscheppen… Sisco is nauwelijks weer op de been, en de ontvoering van Manon kwelt hem nog steeds, maar toch moet hij snel zijn oude reflexen zien terug te vinden om de kogels te ontwijken."


Lucky Comics
24/06
TOP
• Lucky Luke 60: De Pony Express (Morris + Xavier Fauche / Jean Léturgie) (SC/48p/€7,95)


Matsuoka
20/06
TOP
• Piet Pienter en Bert Bibber integraal 2: 6. De Kumulusformule - 7. El Rancho Grande - 8. Bibber Contra Tutter - 9. Buldaarse Rhapsodie (Pom) (HC/256p/€34,99)
• Piet Pienter en Bert Bibber integraal 2: 6. De Kumulusformule - 7. El Rancho Grande - 8. Bibber Contra Tutter - 9. Buldaarse Rhapsodie (Pom) (HC/256p/€70,00) (luxe met ex libris)
> De eerste integraal van Poms stripreeks Piet Pienter en Bert Bibber kende een ongelofelijke start. De eerste druk raakte snel uitverkocht en er volgde meteen een herdruk (vermelding "tweede druk" in colofon en ook op de cover is een kleine wijziging ten opzichte van de eerste druk). Deze week verschijnt deel 2 (256 pagina's, 34,99 euro) met daarin de reguliere delen 6, 7, 8 en 9, oftewel de verhalen De Kumulusformule, El Rancho Grande, Bibber Contra Tutter en Buldaarse Rhapsodie. Ook hiervan verschijnt een luxe (70 euro, 150 exemplaren) met ex libris van Charel Cambré, maar die is al lang uitverkocht in vooruitbestelling. Het dossier bestaat uit een "spraakmakend" interview met Pom dat in Stripgids 25 van maart 1981 gepubliceerd werd. Het was zo spraakmakend dat Pom interviewer Jan Smet voor de rechter sleepte. Lees er hier alles over. Voortaan zullen er vier verhalen per integraal gebundeld worden. Later dit jaar verschijnen nog twee integralen, in 2021 komen er vier integralen bij en in 2022 publiceert Matsuoka (een label van Standaard Uitgeverij) de laatste drie delen van de integrale reeks in elf delen.


Oogachtend
06/06
TOP
Madame Catherine (Maarten Vande Wiele naar de novelle van Guy de Maupassant) (SC/104p/€21,50)
> De negentiende-eeuwse novelle De Horla, van Guy de Maupassant, werd in 2014 al eens verstript door Guillaume Sorel (de vertaling kwam in 2016 uit bij Daedalus) met een prachtige aquarelkleuring. Maarten Vande Wiele doet dat op zijn geheel eigen, kenmerkende manier nogmaals in stijlvol zwart-wit met grijswaarden. Zijn bewerking verschijnt onder de titel Madame Catherine. Het hoofdpersonage veranderde hij in een vrouw en hij situeerde het verhaal een eeuw later. Het is zijn tweede bewerking van Guy de Maupassant na zijn album in kleur, Monsieur Bermutier, verschenen in 2013. Het verhaal van Madame Catherine: "De welgestelde Madame Catherine verhuist van Parijs naar een groot landhuis op het platteland. Ze krijgt slaapproblemen en wordt het slachtoffer van verschrikkelijke nachtmerries. Ze kan het gevoel niet van zich afzetten dat er zich iets bovennatuurlijks afspeelt in het huis. Is het verbeelding of is haar leven echt in gevaar?"
Man & Kerel als Stripfiguren (Stefan van Dinther) (HC/64p/€22,00)
> Na Tobias Schalken, die vorig jaar het one-shot Eldorado publiceerde, waagt zijn kompaan van het Eiland-collectief Stefan van Dinther, zich ook nog eens aan een eigen strip. In Man & Kerel als Stripfiguren worden de wetmatigheden van de strip in de kijker geplaatst. "De kachel brandt, er is genoeg koffie en het dak lekt niet. Man en Kerel willen dan ook liever niets veranderen. Maar het moet. En dan gaan ze aan de slag. Ze ontdekken nieuwe mogelijkheden, draaien hun wereld een kwartslag en proberen een ei te bakken. Niet alles is even succesvol, maar dat geeft niet. Man en Kerel blijven proberen."


Saga Uitgaven
20/06
TOP
Bakelandt integraal 1: 1. De Bloedwet - 2. Het Goud van de Consul - 3. De Gevangene van Wijnendale - 4. De IJzeren Hertog - 5. De Meester der Broeders (Hec Leemans + Daniël Jansens) (HC/256p/€34,95)
Bakelandt integraal 1: 1. De Bloedwet - 2. Het Goud van de Consul - 3. De Gevangene van Wijnendale - 4. De IJzeren Hertog - 5. De Meester der Broeders (Hec Leemans + Daniël Jansens) (HC/256p/€65,00) (luxe met ex libris)
> Start van de achttiendelige integrale reeks Bakelandt waarvan er jaarlijks vier delen zullen verschijnen. In juli verschijnt deel 2, in het najaar de delen 3 en 4. In de meeste integralen staan telkens vijf verhalen, aangevuld met een dossier waarin artikelen staan over elk van de gebundelde verhalen, Hec Leemans' carrière (met in deel 2 extra aandacht voor Merho) en historische achtergronden. Ook de aankondigingsstroken uit de krant, de oorspronkelijke en de hertekende covers en nog wat extra's vervolledigen de integralen. Van de integralen komt ook een luxe-editie uit met ex libris die 65 euro kost. De luxes van deel 1 én het in juli te verschijnen deel 2 zijn inmiddels uitverkocht. De reguliere integralen in hardcover kosten 34,95 euro kosten. De integralen tellen 256 pagina's. De voorstelling van Saga Uitgaven: "In 1975 creëren Hec Leemans en Daniël Jansens, alias J. Daniël, de stripreeks Bakelandt voor de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. De lezers maken kennis met 'brigand' Bakelandt, zijn trouwe luitenant en sterke kracht Pé Bruneel en de knappe, maar ook koppige Rooie Zita. Tot 2006 verschijnen hun avonturen in en ver buiten het West-Vlaamse Vrijbos in 96 albums. Saga Uitgaven bundelt alle verhalen in achttien integralen met per integraal een stevig achtergronddossier vol historische feiten, opgemerkte details en een overzicht van de rijkgevulde carrière van Hec Leemans."
• Boes integraal 10 (Wil Raymakers + Thijs Wilms) (HC/96p/€27,95)
> De inhoud van deze integraal verschijnt deze zomer ook nog als deel 19 en 20. In deze integraal staan een paar cartoons extra.
• Dag en Heidi 13: De Drie Machten (Jeff Broeckx + Greet Liégeois) (SC/40p/€8,95) (heruitgave met nieuwe cover)
> De laatste heruitgave die Saga Uitgaven aanbiedt.
Mondo Reverso 1: Cornelia & Lindbergh (Dominique Bertail + Arnaud Le Gouëfflec) (HC/88p/€24,95)
> De western Mondo Reverso is een geschifte, absurd-komische transgenderwestern met vele clichés uit het genre, maar dan volledig op zijn/haar kop gezet. In deze strip van Dominique Bertail en Arnaud Le Gouëfflec zijn de mannen vrouwen en omgekeerd. Deel 1 bestaat uit hoofdstukken van telkens vier pagina's die in het Franse satirische stripblad Fluide Glacial verschenen. Samen vormen de hoofdstukken een wraakverhaal. "In het Wilde Westen ontmoet Cornelia, een desperadette met getaande huid, een lekker ding: Lindbergh, een huisman op de vlucht. Achtervolgd door hun verleden, enkele psychopaten en een hoop indiaansen wagen ze zich aan een zoektocht op de vlakten van Arizona... en aan het overschrijden van de grenzen van het genre."
De Pestlijders 1 (Samuel Wambre + Serge Scotto / Éric Stoffel / Samuel Wambre naar de roman van Marcel Pagnol) (HC/72p/€24,95)
> De Pestlijders is een compleet tweeluik, getekend door Samuel Wambre, naar een onvoltooid verhaal van Marcel Pagnol. Dankzij de overlevering binnen de familie Pagnol kon het verhaal uitgeschreven worden dat voor het eerst als stripverhaal verschijnt. Het onderwerp is brandend actueel: het uitbreken van de pest in de stad Marseille waarop een rijkere wijk in lockdown gaat. Over deel 1: "Marseille, 1720. De ontdekking van drie lijken zal het rustige leven van de stad op zijn kop zetten. De pest staat aan de poorten van de stad! Binnenkort zullen alle wijken van Marseille op zichzelf aangewezen zijn. Barricaden worden opgeworpen en niemand mag nog binnen of buiten. In de wijk die wordt geleid door heer Pankration organiseert een kleine gemeenschap zich..."

Collectie Bamboe
Tot de Laatste (Paul Gastine + Jérôme Félix) (SC/72p/€9,95)
> De hardcover raakte snel uitverkocht en de bestellingen voor de softcover deden de verschijning uitstellen zodat het album in een hogere oplage kon gedrukt worden. Inmiddels werken de auteurs aan een tweede western. De inhoud van Tot de Laatste: "Het tijdperk van de cowboys loopt op zijn einde. Binnenkort voeren treinen de koeien naar de slachthuizen van Chicago. In het gezelschap van Bennett, een simpele jongen van twintig jaar, heeft Russell beslist om zijn sporen op te bergen om landbouwer te worden in Montana. Onderweg houden ze halt in Sundance. 's Ochtends vroeg wordt Bennett dood aangetroffen. De burgemeester denkt liever aan een ongeluk dan aan de mogelijkheid dat er zich een moordenaar onder zijn medeburgers bevindt. Hij stuurt Russell weg uit zijn stad. Maar de oude cowboy komt terug aan het hoofd van een bende outlaws om de waarheid over Bennetts dood op te eisen..."


Scratch Books
20/06
TOP
De Beeldhouwer (Scott McCloud) (SC/496p/€27,50) (herdruk)
> In 2015 verscheen de vertaling van Scott McClouds one-shot De Beeldhouwer in hardcover en softcover bij Scratch Books. De paperbackuitgave is nu herdrukt. Lees hier onze bespreking van toen.
Een Engelsman in mijn Boom (Mahi Grand + Olivia Burton) (HC/224p/€29,90)
> "Tijdens de begrafenis van haar vader, krijgt Olivia van een van haar ooms te horen dat zij een afstammeling is van Sir Richard Burton. Deze legendarische figuur was een van de ontdekkers van de bronnen van de Nijl, de eerste westerling in Mekka, vertaler van de Kama Sutra, spion, cartograaf en nog veel meer. Gestimuleerd door deze ontdekking gaat de auteur zelf op een reis die uiteindelijk naar Rwanda leidt. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een unieke combinatie van historische fictie en Britse humor."


Sherpa
20/06
TOP
Luc Orient - Alle Avonturen 3: 7. De Krater van Tovenarijen - 8. Het Legioen der Verdoemde Zielen - 9. 24 Uur voor de Planeet Aarde - Val verovert de Ruimte (Eddy Paape + Greg) (HC/176p/€29,95)
> "Scenarist Greg en tekenaar Eddy Paape hebben de smaak te pakken met deze sf-verhalen die zich (na de avonturen van Luc, Kala en Laura op Terango) allemaal op aarde afspreken. Hoogtepunt is het verhaal 24 Uur voor de Planeet Aarde, waarin onze eigen planeet bedreigd wordt door de geheimzinnige Verwoester, een persoon met buitenaardse krachten... Deze langverwachte nieuwe bundel bevat, naast de drie Orient-verhalen, ook een uniek interview met Greg uit 1977 en vooral ook de bijzondere reclamestrip Val die Paape op scenario van Yves Duval tekende! Plus uiteraard de fraaie covers die tekenaar William Vance maakte voor de originele albums van deze drie Luc Orient-verhalen." De integrale reeks zal uit zes delen bestaan.


Silvester
20/06
TOP
Conquests 3: Decornum (Stéphane Créty + Nicolas Jarry) (HC/56p/€19,95)
> "Decornum is gigantisch groot en heeft een overvloed aan grondstoffen. De perfecte planeet voor de Japanse ruimtevloot om er de basis te leggen voor een nieuwe beschaving... Een deel van de oorspronkelijke bewoners is hun echter vijandig gezind. Bovendien beschikken deze buitenaardse wezens over een bijna onuitputtelijke energiebron. De kolonie heeft een tekort aan materialen en manschappen en kan niet meteen een frontale aanval inzetten. Enkele menselijke verkenners worden op de planeet gedropt met een missie die essentieel is voor het voortbestaan van de mensheid. Ze moeten zoveel mogelijk informatie trachten te vergaren. Onder hen bevindt zich ook Keïto wiens heethoofdigheid weleens voor problemen zou kunnen zorgen..."
De Hel van het Oostfront 2: De Grootmacht Ontwaakt (Olivier Speltens) (HC/48p/€17,95) (herdruk met aangepaste cover)
• De Hel van het Oostfront 2 - collector's edition: De Grootmacht Ontwaakt (Olivier Speltens) (HC/64p/€49,95) (luxe met dossier en gesigneerde prent)
> Luxe-uitvoering met nieuwe cover, linnen rug, een extra schetskatern van zestien pagina's, een gesigneerde ex libris op A4 in een genummerde oplage van slechts honderd exemplaren.
• Okko pakket deel 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 (Hub) (10xHC/€99,95)
• Okko pakket deel 1-2: De Cyclus van het Water 1-2 (Hub) (2xHC/€29,95) (met displayprent)
• Okko pakket deel 3-4: De Cyclus van de Aarde 1-2 (Hub) (2xHC/€29,95) (met displayprent)
• Okko pakket deel 5-6: De Cyclus van de Lucht 1-2 (Hub) (2xHC/€29,95) (met displayprent)
• Okko pakket deel 7-8: De Cyclus van het Vuur 1-2 (Hub) (2xHC/€29,95) (met displayprent)
• Okko pakket deel 9-10: De Cyclus van de Leegte 1-2 (Hub) (2xHC/€29,95) (met displayprent)
De Slang en de Speer 1: Berg-Schaduw (Hub) (HC/184p/€39,95) (met first day print en stofomslag bij eerste uitzet)
• De Slang en de Speer 1 - collector's edition: Berg-Schaduw (Hub) (HC/316p/€99,95) (luxe met dossier, gesigneerde prent, andere cover en stofomslag)
• De Slang en de Speer 1 - original edition: Berg-Schaduw (Hub) (HC/316p/€249,95) (luxe met dossier, gesigneerde prent, stofomslag, originele tekening en metalen wandplaat)
> Van Hub, de auteur van Okko, lanceert Silvester de driedelige detectivethriller De Slang en de Speer die in drie delen zal verschijnen. Deel 1 telt maar liefst 184 pagina's en komt in drie verschillende uitvoeringen: de hardcover met stofomslag en first day print (enkel bij de eerste uitzet, niet bij nabestellingen), een collector's edition met stofomslag, een andere cover, gesigneerde ex libris, linnen rug, leeslint, schets- en artdossier in een oplage van tweehonderdvijftig exemplaren en een peperdure original edition op slechts vijftig exemplaren met al het bovenstaande en een originele tekening van Hub en een metalen wandplaat erbovenop. Het verhaal: "Dit epos begint in het jaar 1454. In alle uithoeken van het Azteekse keizerrijk worden de gemummificeerde lijken van jonge vrouwen gevonden. Ze blijken gruwelijk te zijn vermoord. De adviseur van de keizer probeert deze misdaden geheim te houden en schakelt de wrede Slang in die de dader discreet moet opsporen. Maar priester Cozatl heeft zijn bedenkingen tegen deze beslissing en roept de hulp in van Speer-Oog om de zaak op te lossen. Al deze hoofdpersonen kennen elkaar van vroeger. Ze hebben als kind op dezelfde school gezeten en zijn na ingrijpende gebeurtenissen aldaar hun eigen weg gegaan. Maar nu komen ze elkaar weer tegen."
• UUR U 15: De Schemering der Verdoemden (Maza + Fred Duval / Jean-Pierre Pécau) (HC/64p/€17,95)
> "1943: De laatste slag tussen Fascistisch Frankrijk en de geallieerde troepen. De nieuwste prototypes van straalvliegtuigen die in Frankrijk werden ontwikkeld delven het onderspit tegen de Anglo-Amerikaanse luchtarmada. Intussen profiteert Léo van de algemene chaos om commissaris Lafont op te sporen. Simone de Beauvoir en Louis-Ferdinand Céline kiezen voor ballingschap en hopen de grens over te steken om onderdak te vinden in het Spanje van Franco." Slot van de door Maza (Wunderwaffen) getekende trilogie die in deel 11 startte en in deel 14 vervolgde.
Zeven 18: Zeven Superhelden (Philippe Briones + Mathieu Salvia) (HC/64p/€19,95)
> "Hector heeft een gave van onschatbare waarde: een superkracht die hij om onduidelijke redenen weigert te gebruiken. De overheid wil koste wat kost ontdekken waar zijn krachten vandaan komen. Hector wordt gedwongen zich onder streng toezicht te laten plaatsen in een speciaal daarvoor opgericht onderzoekscentrum. Daar zal deze door het leven getekende en schuwe oude man vijf andere "super-gepensioneerden" ontmoeten... Die zijn alle vijf vastbesloten om zo snel mogelijk te ontsnappen! Aan hun zijde zal Hector eindelijk zijn lotsbestemming ontdekken..." Nog drie delen en het derde seizoen van Zeven, met telkens afgeronde verhalen over zeven hoofdfiguren binnen een bepaald genre, is compleet. In het Frans kwam geen vierde seizoen meer.


Standaard Uitgeverij
20/06
TOP
• De Avonturen van Urbanus 189: De Stalkende Creep (Willy Linthout met assistentie van Steven de Rie + Willy Linthout / Urbanus) (SC/32p/€6,99)
> "Jean Baptist (aka Tistjes Stalk) ontsnapt na dertien jaar uit de psychiatrische instelling. Hij gaat weer achter Eufrazie aan. Kan hij haar te pakken krijgen? Ondertussen bereidt César zich voor om superboer te worden. Drie verschillende proeven tegen De Ceuteleire moeten de winnaar aanduiden. Haalt hij het of niet?"
• F.C. De Kampioenen 108: De Kampioenen Trappen Door (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€6,50)
> "Om het dorp te vrijwaren van luchtvervuiling, besluit de burgemeester de dorpskern autoluw te maken. De inwoners zijn genoodzaakt om nieuwe vervoermiddelen te gebruiken. Maar Boma kan door het nieuwe reglement niet meer met zijn vrachtwagens tot bij zijn fabriek komen. En de burgemeester wil een reusachtige parking bouwen op het terrein van de Kampioenen."
De Kronieken van Amoras 6: De Underdog (Charel Cambré + Marc Legendre) (SC/52p/€65,00) (luxe met ex libris)
De Kronieken van Amoras 6: De Underdog (Charel Cambré + Marc Legendre) (SC/52p/€100,00) (superluxe met ex libris)
De Rode Ridder 266: Gedoemd (Fabio Bono + Marc Legendre) (SC/36p/€65,00) (luxe met ex libris)
De Rode Ridder 266: Gedoemd (Fabio Bono + Marc Legendre) (SC/36p/€100,00) (superluxe met ex libris)
• Suske en Wiske 352: Team Krimson (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (SC/48p/€6,99)
• Suske en Wiske 352: Team Krimson (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (HC/52p/€60,00) (luxe met ex libris)
• Suske en Wiske 352: Team Krimson (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (HC/52p/€100,00) (superluxe met ex libris)
> "Opa Snor is opgenomen in het sanatorium De Blanke Bergen aan zee. Hij lijdt aan een vreemde ziekte. Hij maakt er kennis met Adeline, een oudere dame die toevallig aan dezelfde aandoening lijdt. Tot hun verbazing blijkt deze vrouw de moeder van Krimson te zijn. Wanneer duidelijk wordt dat de levensbedreigende ziekte enkel kan worden genezen met een peperduur medicijn, lijkt de situatie uitzichtloos. Bovendien wordt het genezende serum geproduceerd door Clover, een machtig zakenimperium dat er een nietsontziende manier van werken opna houdt. Er zit voor onze vrienden niets anders op dan het medicijn te stelen en daarvoor slaan ze de handen in elkaar met hun aloude aartsvijand Krimson. Maar die samenwerking loopt niet meteen van een leien dakje. En zeker niet wanneer er uiteindelijk maar één dosis van het serum overblijft."
Suske en Wiske Junior 2: Terug voor het Eten! (Charel Cambré + Kim Duchateau) (SC/32p/€6,50)
> Tweede album met gags met de kleuterversies van Suske en Wiske.
• Suske en Wiske in het Kort 14: De Sinistere Site (Luc Morjaeu / Bruno De Roover / Charel Cambré + Peter Van Gucht / Erik Meynen) (SC/€6,99)
• Suske en Wiske in het Kort 15: Juffertje Janboel (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (SC/€6,99)
• Suske en Wiske in het Kort 16: Het Vurige Vitamitje (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (SC/€6,99)
> In het najaar verschijnen nog eens vier albums. Deze verhalen verschenen voorheen als speciale uitgaven of als luxes. In deze reeks worden ze allemaal bij elkaar gebracht in een uniform jasje.
• Suske en Wiske: De Koppige Kluizenaar (Marc Verhaegen / Walter Van Gasse / Bruno De Roover + Peter Van Gucht) (HC/€65,00) (luxe met ex libris)
> Luxe-uitgave van het Suske en Wiske-kortverhaal De Koppige Kluizenaar. Deze uitgave was bedoeld voor de Suske en Wiske Fandag 2020 die door de coronamaatregelen werd afgelast. Uitvoering in harde kaft met linnen rug met ex llibris, gesigneerd door Luc Morjaeu. Oplage 225 exemplaren.
• De Wereld Rond met de Kiekeboes 1: 68. Thantomthant - 73. Hoe Meer Kijkers) (Merho met assistentie van Peter Koeken) (SC/104p/€11,99)
> Dubbelalbum met daarin de verhalen Thantomthant en Hoe Meer Kijkers. Omdat het om twee reisverhalen gaat, krijgt de special de titel De Wereld rond met de Kiekeboes. Je krijgt er ook een dossier bij met documentatiefoto's en passend commentaar van Merho die je langs Sri Lanka, Bali, Nevada en Venetië voeren. Dit is het eerste deel van een nieuwe reeks met dergelijke reisverhalen.


Stribbel Strips
20/06
TOP
Regenboogcollectie
• 8. Wild West 1: Calamity Jane (Jacques Lamontagne + Thierry Gloris) (HC/56p/€99,95) (luxe met ex libris in doos)
• 9. De Nieuwe Avonturen van Rik Ringers 4: Gesneuveld voor Frankrijk (Simon Van Liemt + Zidrou) (HC/56p/€99,95) (luxe met ex libris in doos)
> Later dit jaar wordt de Regenboogcollectie afgerond met een luxe van het allerlaatste album van Vrouwen in 't Wit.


Strip Turnhout vzw
24/06
TOP
Stripgids 7 (diverse auteurs) (SC/128p/€19,99)
> Een welgevuld nummer met een katern dat is gevuld door en over Marc Legendre. Daarvoor tekende hij nog eens Biebel en werkte hij voor zijn thema rond eilanden samen met onder meer Marcel Rouffa, Steven Dupré, Charel Cambré en Wilbert van der Steen die allen een stripje tekenden. Verder een groot interview met Alan Moore, een analyse van Piet Pienter en Bert Bibber, previews, gevarieerde artikels en analyses over heel wat andere onderwerpen en nog veel meer.


Uitgeverij De Boemerang
20/06
TOP
• The Champions 23 (Gurcan Gürsel) (SC/48p/€7,95) (herdruk)


Uitgeverij L
24/06
TOP
Storm - De Kronieken van Pandarve 32: Het Offer van Narvatica (Romano Molenaar + Rob van Bavel) (SC/48p/€8,95)
> "Een doodgewaande vijand van Storm beukt op de stadspoort van Mardukan. Hij wil de rekening met de Anomalie vereffenen, maar heeft daar wel de hulp van de theocraat van Pandarve voor nodig. Ondertussen reizen Storm, Roodhaar en Nomad door een triest poollandschap en stuiten daar op een zwaar beveiligd transport. De beveiligers willen het trio best meenemen naar de dichtstbijzijnde stad, maar uitsluitend op eigen risico. Wat volgt is een spannende reis met brute aanvallen op het transport, monsterlijke gorilla’s, bloeddorstige Tsepowa, reusachtige ijsgeesten en een macaber relikwie."


Uitgeverij Personalia
20/06
TOP
• De Generaal Gaat Integraal 5 (Peter de Smet) (HC/128p/€24,95)
> Vijfde van acht geplande integralen. Alweer met een lijvig en rijkelijk van (uniek) beeldmateriaal voorzien achtergronddossier en een heleboel komische stripverhalen waarin de Generaal vruchteloos de macht probeert te grijpen.
• StripGlossyMattie 12 (diverse auteurs) (SC/102p/€8,95)
> "Hein de Kort als gasthoofdredacteur. Dat is toch wel een mijlpaal. Wie heeft er nu niet krom gelegen van het lachen om Heins brutale en quasi impressionistische lekke-pen-cartoons en -strips van Dirk & Desiree, Piet & Riet, om nog maar te zwijgen over Bil, Eikels (en vergeet Eikeltjes niet!), Slappe Balle en Pardon Lul. Deze StripGlossy is eenmalig gedrukt in zwart-wit en op mat papier, omdat het crisis is en elke vorm van handarbeid een welkome afleiding is, zoals puntjes verbinden, knippen, plakken en inkleuren. Voor de diehard knutselaar: knip de voorzijde los langs de stippellijn, druk de oogjes van Dirk eruit en voilà, je bent de gelukkige bezitter van het enige echte Dirk-masker! Naast strips van Hein de Kort staan er in deze uitgave ook bijdragen in van Ger Apeldoorn, Tim Artz, Dino Attanasio, Masha Blaauwendraad, John Cullen, Vick Debergh, Jan van Die, Anco Dijkman, René Goscinny, Dmitry Glukhovsky, Rutger Gret, Frans Hasselaar, Margreet de Heer, Fred de Heij, Ralf van der Hoeven, Tamara Prins - Van ’t Hof, Pieter Hogenbirk, Dimitri Jansma, Daan Jippes, Yiri T. Kohl, Alex van Koten, Robert van der Kroft, Apri Kusbiantoro, Peter Nuyten, Michiel Offerman, Guus Oosterbaan, Niels Popkema, Josse Pietersma, Wilbert Plijnaar, Willem Ritstier, Peter de Smet, Ruud Straatman, Marten Toonder, Leon Verhoeven, Robin Vinck en Roelof Wijtsma."


Van Holkema & Warendorf
06/06
TOP
• Cristiano Ronaldo's Striker Force 7 1 (Jeevan J. Kabng / Ty Templeton / Christopher Jones + Sharad Devarajan / Jeevan J. Kang / Merrill Hagan) (SC/104p/€9,99)
> Op Free Comic Book Day van 2019 werd in de VS de superheldencomic Striker Force 7 gelanceerd met in de hoofdrol niemand minder dan stervoetballer Cristiano Ronaldo. Zijn voetbaltalent zet hij in om robots en buitenaardse wezens uit te schakelen door met een superbal tegen die wezens te trappen. Hij wordt bijgestaan door een half elftal kompanen. Het scenario is zogezegd van CR7 himself en Indiër Sharad Devarajan die tegelijk de executive producers zijn van een op stapel staande animatiereeks naar de voor kinderen bedoelde stripreeks Striker Force 7. De productie van de comic en animatiereeks ligt in handen van Graphic India. Volgens de deal horen er ook games, digitale content en andere vormen van publiciteit bij. Ronaldo in een promopraatje: "In the same way football connects cultures and people around the world, I believe great animated characters and heroes can do the same and that’s why I am excited to bring together these passions of football and superheroes through this project and share it with my fans." Van deze sttripreeks zullen drie delen verschijnen. Elk deel bevat verschillende complete verhalen.


Windmill Comics Publishing
06/06
TOP
• Diabolik 2: Theater des Doods (Enzo Facciolo + Angela Giussani / Luciana Giussani) (HC/122p/€14,95)
> In 1962 creëerden de Italiaanse zussen Angela en Luciana Giussani de antiheld Diabolik, een ongrijpbare misdadiger die zich in een zwart pakje hult met enkel een uitsparing voor de ogen. Met een arsenaal moderne middelen en ongelofelijk veel vindingrijkheid slaagt hij telkens in zijn opzet. Bovendien kan hij met talloze maskers en vermommingen doorgaan voor andere personen. Inspecteur Ginko van Interpol heeft er een hele kluif aan om de maatschappij tegen deze misdadiger te beschermen. Diaboliks enige zwakke plek is de femme fatale Eva Kant. In Italië is Diabolik nog steeds een begrip met regelmatig nieuwe pulpboekjes. In Nederland verschenen er tussen 1968 en 1975 achtenzestig deeltjes in zwart-wit. In deze Nederlandstalige comebackreeks worden de beste verhalen gepresenteerd, in kleur bovendien.


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel
TOPPERS
13 x XIII
14-18
De 25 bekendste konijnen
20 jaar Arcadia, 20 topstrips
25 jaar Vrije Vlucht
30 jaar Kiekeboe
49 Kanjers van Oranje
50 jaar De Rode Ridder
60 jaar De Rode Ridder
60 jaar Nero
70 jaar Kuifje-weekblad
80 jaar Robbedoes
Aantrekkelijkste Heldinnen Top 540
Asterix Top Six
Batmanspecial
BelgenTop 100
De Blauwbloezen Top 49
De Grenzeloze Top 500 (2010)
De Grenzeloze Top 500 (2012)
De Honderd Hoogtepunten van Willy Vandersteen
De Rest van de Wereld Top 50
FransenTop 100
Jaartoppers
Jommeke Top 10
De Kiekeboes top-15 (M/V)
Koppeltjestop 20
Napoleon in de strip
ReeksTop 50
Robbedoes
Schrijvers over Strips
Schurken- & Feeksentop
Star Wars
Suske en Wiske: 70 stroken in 70 dagen
Urbanus Top 15
De Wereld rond Franquin
Westernstrips