Bibliografie van Vince
• Eerste Keer
VORTEX 1-2
1. Campbell, Reiziger in de Tijd - 2. Tess Wood, Gevangene van de Toekomst


Stan/Vince • Talent (Collectie 500)
48 p. (HC & SC)

Dit kan wel eens een uniek project worden. De serie Vortex verzamelt namelijk twee verschillende series die eenzelfde verhaal vertellen: 1937, op zoek naar twee gevaarlijke spionnen wagen geheim agent Campbell en wetenschapster Tess Wood een sprong in de tijd, de 31ste eeuw meerbepaald. Daar aangekomen worden ze door een ontploffing elk in een verschillende richting geslingerd waardoor ze elk hun eigen avonturen meemaken.

Tekenaar Stan neemt de bizarre belevenissen van Cambell voor zijn rekening terwijl Vince de groenogige Tess op papier zet. En als je je eenmaal verbindt aan een gemeenschappelijk project, moet je ook zorgen voor een gelijklopende uitvoering. Het duo koos daarom voor een tekenstijl die veel weg heeft van typisch ouderwetse comics, evenwel in een ultramodern jasje. Ultramodern in die zin dat de spetterende actie al eens ontaardt in verwrongen en uiteengereten lichamen met — inderdaad — rondspetterend bloed en in het rond vliegende ledematen. En vergeten we uiteraard niet de, in dit soort genre, verplichte aanwezigheid van een occasionele blote tiet.

Een aanrader voor liefhebbers van middelpuntvliedende perspectieven, anatomische hoogstandjes of gewoon voor lezers die houden van een origineel verhaal.

> TOM DE LENTDECKER — augustus 2000