Bibliografie van Alain Ayroles
• D
• Garulfo
• Zeven
• Zeven (deel 4)
SABELS EN GALJOENEN 3
De Gevaarlijke Archipel


Jean-Luc Masbou + Alain Ayroles • Arboris (Collectie Buitengewesten)
48 p. (SC)
Superlatieven

Superieur! Klasse! O ja? De mengelmoes van diverse sferen  en frisse ideeën in combinatie met de flamboyante tekenstijl doen ons grijpen naar deze superlatieven. Al vanaf het eerste deel belanden we in de sprookjesachtige sfeer van pakweg de fabels van de la Fontaine.

Een vos, Don Armando, en een wolf, Don Lupo, heren van stand compleet met mantel en hoed, bewegen zich in een mensenwereld bevolkt door sultans, zeerovers en — alweer! (zie ook het eerste deel van De Schorpioen die in dezelfde periode als dit album verscheen) — een mooie zigeunerin. Een  geheime schat, waar meerdere partijen op azen, vormt de rode draad van de cyclus. Ten onrechte worden Don Armando en Don Lupo in deel 3 veroordeeld tot de Turkse galeien. Tussen de vele bonkige mannen is ook een piepklein konijn met de naam Eusebio aan de roeispanen vastgeklonken. Hij wordt regelmatig afgetroefd door z’n collega-roeiers. De vos neemt ‘m onder zijn hoede. En dan start de actie...

Humor, avontuur, spanning met de Vliegende Hollander en zijn levende doden. Kortom: een onderschatte serie die het verdient om bij je maandelijkse stapel verse aankopen te leggen. Een wijze keuze, vriend.

> DAVID STEENHUYSE — oktober 2000