HET SCHADUWGLAS 3


Aly Fell • Dark Dragon Books
64 p. (SC)
Blijven verbazen

Met dit derde deel wordt de cyclus rond Het Schaduwglas van de Brit Aly Fell afgesloten. Enkele maanden geleden kon je al lezen dat we danig onder de indruk waren van het tekenwerk van de man en in dit nieuwe deel blijft Fell verbazen met zijn prachtige tekeningen. Vooral de manier waarop hij de vrouwen die hij tekent bijna tot leven brengt, is fascinerend.

Ook als scenarist weet de Brit degelijk werk af te leveren. Het Schaduwglas is een spannend, occult verhaal waarvan elke zin boeit. Het verhaal van Rosalind die door haar echte vader, Thomas Hughes, achtervolgd wordt in zijn zoektocht naar de duistere spiegel gaat gewoon verder. Hoe het onze heldin vergaat na haar ontsnapping van de galg, zal je zelf moeten ontdekken. Maak je vooral klaar voor een waanzinnig verhaal dat van deze occulte strip, op basis van gedeeltelijk ware gebeurtenissen uit de zestiende eeuw, leest als een sneltrein.

Aan het eind van dit derde deel krijgt de lezer nog wat extra info over de heren Kelley en Dee wiens gezamenlijke geschiedenis als leidraad werd gebruikt om het verhaal van de fictieve Rosalind en het Schaduwglas te vertellen.

Aly Fell is in ieder geval al een leuke ontdekking voor 2018 en hopelijk krijgen we in de nabije toekomst nog vertaald werk van de man voor de kiezen.

> PETER ROTTHIER — april 2018