TANGO 1 Een Zee van Rotsen
Philippe Xavier + Matz • Le Lombard 72 p. (HC & SC)
|
|
Wie wil niet leven als Tango? |
|
Op de vlucht voor zijn eigen verleden geniet John Tango van een rustig bestaan in het Andesgebergte in Zuid-Amerika. De afgelopen vier jaar vulde hij zijn dagen met het onopvallend helpen de lokale bevolking en genietend van de ruige bergen samen met de jonge Diego. Zijn amoureuze avonturen beleeft hij met Augustina, de eigenares van de plaatselijke bar. Op dag wordt zijn rust verstoord wanneer hij Diego's vader Anselmo moet verdedigen tegen drie mannen met weinig goede bedoelingen. Het nieuws dat een lokale boer drie mannen heeft gedood bij een overval haalt zelfs het landelijke nieuws en dat zorgt ervoor dat het slaperige stadje te maken krijgt met een toestroom van gewapende toeristen. De spoken uit Tango's verleden duiken opnieuw op en aan zijn anonieme bestaan komt een gewelddadig einde. Dat Tango niet de enige is die zo onbekend mogelijk wil blijven in de Andes zorgt voor een verdere diepgang van het verhaal.
Scenarist Matz (De Killer) en tekenaar Philippe Xavier (Kruistocht, Conquistador, Winter 1709) creëren in de persoon van John Tango een nieuwe held die genoeg inhoud heeft om nog meerdere albums mee te gaan. Niemand minder dan Bernard Prince was hun voorbeeld, maar Tango is moderner en harder. De avonturen zullen telkens afgerond worden in tweeluiken.
De tekeningen van Xavier zijn uitermate geschikt voor een reeks als Tango. Vooral de ruige berglandschappen van Zuid-Amerika zijn een prima decor voor zijn tekenstijl. Actiescènes komen weliswaar wat houterig over, maar dat wordt weer goedgemaakt door de sensuele Augustina. Complimenten ook voor inkleurder Jean-Jacques Chagnaud wiens kleuren treffend zijn voor het verhaal.
In velen van ons schuilt de behoefte om ook als John Tango te leven. Daarom genieten we ook van een verhaal als dit. En hoewel het jaar nog vroeg is, hebben we nu al een volgende afspraak met Tango, namelijk wanneer we onze jaarlijkse top-10 zullen opstellen. |
|
> DAI HEINEN — maart 2018 |