Bibliografie van Philippe Aymond
• ApocalypseMania
• Highlands
LADY S. 13
De Judaskus


Philippe Aymond • Dupuis
48 p. (SC)
Subtopper

Dit keer een avontuur in Parijs voor Shanja Rivkas. Ze werkt inmiddels voor de organisatie Action19 die intensief samenwerkt met het Internationaal Strafhof in Den Haag. De kolonel van een fictief Afrikaans land duikt onverwacht op in de lichtstad en een mol in de ambassade tipt Lady S. over deze gezochte oorlogsmisdadiger. Samen met haar nieuwe collega's proberen ze hem in de val te laten lopen. Een dubieuze rol is weggelegd voor CIA-agent Wilkens. Welke belangen heeft hij en welke rol speelt Shanja Rivkas in zijn plan?

Ook dit keer heeft tekenaar en schrijver Philippe Aymond goed nagedacht over zijn verhaal. Geen onnodige zijpanden bewandelen en gewoon een lekker spionage- en actieverhaal. Wat ons wel opvalt is dat de tekeningen in het eerste deel minder gedetailleerd dan we gewend zijn van vakman Aymond. Het lijkt er zelfs sterk op dat er gebruik is gemaakt van foto's om over te tekenen, met name de vele Parijse gebouwen op de achtergrond. Het was wellicht een nadeel om deze stad als locatie te gebruiken, want je moet wel veel gebouwen tekenen. Dat nadeel had het vorige deel niet met de Mexicaanse woestijn als groot deel van het decor.

Als we strips met voetbal zouden vergelijken, zijn series als Blake en Mortimer, Asterix en Largo Winch al jarenlang de bekende topclubs. Lady S. is inmiddels een zeer stabiele subtopper die af en toe boven zichzelf kan uitstijgen.

> DAI HEINEN — december 2017