Bibliografie van Corentin Martinage
• PsykoParis
Bibliografie van Tristan Roulot
• Hedge Fund
• Het Testament van Kapitein Crown
• PsykoParis
GOBLINS 2
Met Hand en Tand


Corentin Martinage + Tristan Roulot • Silvester
48 p. (SC)
Poepertjesdag!

"Wat een dikke zever heb je nu weer gekocht! Vind je dat nu echt om te lachen? En hoeveel heeft dat nu weer gekost?" Euh... Terwijl we onze woorden zochten om deze machtige ongein te rechtvaardigen, kwam onze jongste de eetkamer binnengelopen. "Pa, eindelijk heb je nog iets deftigs gekocht! Zijn er daar nog van?" Een brede grijns overklaste de in de lucht gegooide handen. Blijkbaar zijn alle mannen hetzelfde. Dat weten we dan ook weer.

Humor. Het is een vreemd beestje, haast even vreemd als de Goblins zelf. Deze kleine groene ork-achtige wezens zijn gemeen, gewelddadig, lelijk en extreem oorlogszuchtig. Maar aan de andere kant is het achtereind van een tochtige trol duizend keer slimmer dan hen. Tussen al deze dommeriken is er altijd eentje die minder dwaas is dan de anderen. En die heeft altijd een snood plannetje klaar om de wereld te veroveren. Het ene geniale idee is al wanhopiger dan het ander waardoor de Goblins keer op keer in mootjes gehakt worden. En dat vinden wij grappig. Extreem grappig zelf. Tussen alle slachtpartijen is er in dit album ook tijd voor wat contemplatie. Een deel van de Goblins trok weken door woeste nevelwouden, besneeuwde bergen en dorre woestijnen op zoek naar de heilige piek waar ze rechtstreeks konden spreken met hun schepper. Waarom kregen ze alle onheil over de wereld over zich? Waarom, o Heer? Het antwoord was ontnuchterend en ontlokte ons een zoveelste vette grijns. Toch is er één dag waar deze schepsels naar uitkijken. Hun jaarlijkse poepertjesdag! Elk vrouwelijk wezen dat die dag door een Goblin werd bezwangerd, bevalt kort daarop van een babygoblinnetje die door de ooievaars naar hun dorp worden gebracht. Dit is het moment om hun bevolkingsaantal weer op peil te krijgen. Jiha!! Hoeft het nog gezegd dat het resultaat van deze nacht van de verleiding ronduit hilarisch is. Humor! Smaken!

We staan niet alleen met onze vieze voorkeuren. In het Frans zijn er al tien delen van deze serie verschenen. We kunnen niet wachten tot deze allemaal vertaald zijn! Hup hup hup!

> WOUTER PORTEMAN — oktober 2017