Bibliografie van Olivier Berlion
• Garrigue
• Levenslijnen
• Stadsvertellingen
TONY CORSO 2
Prime Time


Olivier Berlion • Dargaud
56 p. (SC)
Zo macho!

Als privédetective is het goed vertoeven in Saint-Tropez. Altijd goed weer, mooie vrouwen in overvloed en vooral, het stikt er van de schatrijke mensen, die geregeld een beroep doen op detectives als Tony Corso. En niet alleen om opdringerige paparazzi af te houden. Als winnaar van een talentenwedstrijd à la Star Academy of Idool treedt Dustin binnenkort live op in het zuiden van Frankrijk. Toch blijkt niet iedereen overtuigd van diens zangkwaliteiten, want een maand voor het optreden begint hij dreigbrieven te krijgen. Hoogtijd dus om Tony Corso in te huren...

Net als het eerste deel is Prime Time een vlotte actiestrip die ons zowaar een zomers gevoel geeft, al was het maar door de fleurige overhemden die Tony Corso constant draagt. Het smoelwerk van macho Corso bevalt ons wel. Hij gaat rechtdoorzee om zijn doel te bereiken, schuwt het betere vuistwerk niet en vergeet niet te gepasten tijde een cynische oneliner af te vuren.

De mooie, sfeervolle tekeningen van Olivier Berlion, die net als bij het prachtige Stadsvertellingen opnieuw zowel scenario als tekenwerk voor zijn rekening neemt, zijn de kers op de taart. Een blijver hopelijk, deze reeks!

> JEROEN FRAN├žOIS — juni 2005