Bibliografie van Mike Mayhew
• Star Wars: Rebellengevangenis
Bibliografie van Jason Aaron
• Star Wars: Confrontatie op Smokkelaarsmaan
• Star Wars: De Geheime Oorlog van Yoda
• Star Wars: De Krijsende Citadel
• Star Wars: Rebellengevangenis
• Star Wars: Skywalker Slaat Toe
• Star Wars: Tussen de Sterren
• Thor - God of Thunder
STAR WARS: DE LAATSTE VLUCHT VAN DE HARBINGER 1-2


George Molina/Mike Mayhew + Jason Aaron/Matt Milla • Dark Dragon Books
64 p. (SC)
The real deal

De tijd vliegt. Darth Vader heeft al vier cycli op zijn naam staan en nu mag Luke Skywalker hetzelfde doen. Keer op keer flirtten ze met een confrontatie, maar kwam ze er vaak net niet. Nu lijkt die confrontatie zelfs verder af dan in de vorige hoofdstukken.

Het rebellenteam moet een Star Destroyer stelen, genaamd de Harbinger. Een eitje is het niet, als je weet dat er op zulke ruimteschepen meer dan duizend bemanningsleden aan boord zijn. Het schip is nodig om de Keizerlijke blokkade te doorbreken om zo planeet Tureen VII te helpen. Oké, ze slagen erin om het ding te kapen, maar het voertuig is zo beschadigd dat zelfs Chewbacca moeite heeft om het terug aan de praat te krijgen. Bovendien krijgt de nieuwe bemanning van de Star Destroyer te maken met een nieuw eliteteam van Stormtroopers, gezonden door Darth Vader himself. De leider van de groep is sergeant Kreel, die ook wel bekend stond als de Gamemaster op de Smokkelaarsmaan. Ook hij kan een lichtzwaard hanteren, wat hem ook wel eens van pas kan komen.

Jason Aaron en Matt Milla leveren een sterk verhaal af, waarin de romantiek tussen Han Solo en prinses Leia boven water lijkt te komen. Het tekenwerk mag er ook zeker zijn, met oog voor mimiek en detail. Mike Mayhew en George Molina doen ons opnieuw smullen van al die X-wings, Tie-fighters en Star Destroyers. Toch willen we nog liever ons petje afzetten voor de inkleuring die het tweeluik meer naar boven stuwt. Die schakeringen maken de gezichten bijna levensecht en dat zie je vooral op de eerste bladzijdes, wanneer Luke Skywalker nog een jonge knaap is en Obi-Wan 'Ben' Kenobi nog leefde.

We kunnen blijven vertellen over de films of over de acteurs ervan, maar op den duur wordt dat ook afgezaagd. Vandaar dat we graag willen eindigen met een quote, ondertekend door Chewbacca: "Uuuuuhr Aaaahrr Aaaargh". Oftewel: May the 'fourth' be with you. Hij is de moeite, echt waar.

> SEPPE COOLS — juli 2017