Bibliografie van Saverio Tenuta
• Legende van de Scharlaken Wolken
• Legende van de Scharlaken Wolken - Izuna
DE SCHARLAKEN WOLKEN: HET MASKER VAN FUDO 1
Nevel


Saverio Tenuta • Silvester
48 p. (HC)
Prioriteit

Het vierluik De Legende van de Scharlaken Wolken noemden we een mooie mislukking, voor Izuna in hetzelfde universum, waarvan een derde album in voorbereiding is, hebben we nog steeds geen prioriteit gemaakt om het te lezen, maar Saverio Tenuta krijgt zijn verdiende redemption met de heel goede start van het nieuwe vierluik Het Masker van Fudo dat in de uitdeinende reeks De Scharlaken Wolken thuishoort. Je hoeft die vorige reeksen overigens niet gelezen te hebben om Het Masker van Fudo te begrijpen.

We maken kennis met een krijgersclan die geleid wordt door de gemaskerde Fudo met een imposante, gespierde verschijning. Aan de vooravond van een huwelijk komt hij geduldig en afwachtend wraak nemen op een hooggeplaatst persoon die hem in zijn jeugd veel ontnam. Wat precies wordt als een lange flashback verteld. Het is een triestig, dramatisch verhaal waarin de haat van het jongetje groeit en groeit. Helaas hebben zijn impulsieve, maar terechte, daden gevolgen voor zijn familie, vooreerst zijn zusje.

Het voltrekken van Fudo's wraak duurt niet tot deel 4, want dit eerste deel sluit al af met een bevredigend einde. In het volgende deel zal de zoektocht naar zijn zus centraal staan. Als de volgende delen even goed zijn opgebouwd als dit eerste deel, dan maken we er telkens een prioriteit van om die albums te lezen. Op Tenuta's passionele schilderstijl valt bovendien niets af te dingen: dit is nog steeds van heel hoog niveau.

> DAVID STEENHUYSE — maart 2017