Bibliografie van Mike Bowden
• Skylanders
Bibliografie van Paul Cornell
• Wolverine
WARCRAFT 
Broederschap van Drie


Mat Broome/Michael O'Hare/Eddie Nunez/Roy Allan Martinez/Ale Garza/Mike Bowden + Chris Metzen/Paul Cornell • Dark Dragon Books (Games Collection)
112 p. (SC)
Vlees en botten

Warcraft is de officiële prequel op de big budgetfilm naar de bekende game. Nu verschijnt het in de Games Collection van Dark Dragon Books en is de cirkel rond. In het stripverhaal herken je de hoofdpersonages uit de film, maar dan in een jongere gedaante. Er worden banden gesmeed, duels aangegaan, oorlogen gevoerd, krachten en machten ontwikkeld en toegepast en de verschrikkelijke, paarse trollen met enorme slagtanden krijgen het zwaar te verduren. Maar alles heeft zijn prijs.

Zes tekenaars, een inkter en drie inkleurders bundelden de grafische krachten voor de comicminiserie die bij Dark Dragon Books in een gebundelde vorm verschijnt. Het enige verschil tussen verschillende hoofdstukken ligt in de lichtere of zwaardere lijnvoering, maar over het algemeen ziet het er allemaal behoorlijk op elkaar afgestemd uit. Het tegendeel zou in dergelijke producties een minpunt zijn.

Het spel kennen we alleen uit een aflevering van South Park en de dvd van de film ligt hier naast ons om ooit nog bekeken te worden. We kunnen ons daarom enkel bevoegd verklaren voor het uiten van een mening over het stripverhaal. Ook zonder voorkennis leest het als een vlotte fantasystrip. Het mocht gerust wat meer vlees en botten bevatten voor een stevigere brok leesvoer, maar in al zijn vlotheid biedt het gewoon een halfuurtje goeie verpozing.

> DAVID STEENHUYSE — maart 2017