Bibliografie van Giuseppe Quattrocchi
• De Heren van Cornwall
Bibliografie van Kid Toussaint
• Het Konvooi
• Holly Ann
• Notorious Circus
• Snooze
MAGIC 7 3
Het Beest Is Terug


Giuseppe Quattrocchi/Rosa La Barbera + Kid Toussaint • Dupuis
48 p. (SC)
Het nummer van het beest

Uit de onmogelijke liefde van een duivel en engel werd een magiër geboren met eindeloos veel magische krachten. Gelukkig was hij bang dat één persoon met zoveel macht de wereld in het verderf zou kunnen storten. Toen hij zijn dood voelde naderen, verdeelde hij zijn zeven krachten onder zijn zeven leerlingen. Alchemie, demonisme, spiritisme, helderziendheid, telepathie, sjamanisme en tovenarij werden netjes uitgedeeld. Elke leerling werd plots begaafd en ze gebruikten hun krachten om de mensen te helpen. En na hen, kreeg een van hun kinderen de gave. Ergens op hun huid verscheen het cijfer 7. Als de zeven opnieuw samen zouden komen, dan krijgen ze weer die ene superkracht. Maar dan komt ook het duivelse monster terug. Vandaag zijn zes van de zeven kinderen samen, en overal in de stad duiken rare wezens op. Zou het beest dan nu al terug zijn? En wie is de zevende magiër?

Slik. De plot is een hele boterham en de cast zit propvol. Zes jonge helden die op zoek zijn naar een zevende en een pak slechteriken die hen dat willen beletten. Bovendien wordt de jongen die het spiritisme beheerst, geruggesteund door de geesten van elke overleden beroemdheid, van Archimedes tot Houdini. Ons vastgeroest brein heeft het soms lastig met die enorme pleiade aan hoofdrolspelers. Ach, waarom nam scenarist Kid Toussaint (Holly Ann, Notorious Circus,...) geen zeven delen de tijd om zijn helden te groeperen en voor te stellen? Maar onze zoon van twaalf — pardoes in de doelgroep van deze jeugdstrip — vindt me een oude zaag en vindt de serie juist megavet. Pokemon, De Legendariërs en nu ook Magic 7, hoe meer wezens met krachten en tegenkrachten, hoe beter het wordt voor hem en zijn vrienden. En in Magic 7 voel je de spanning oplopen. Dit zal straks serieus knallen.

Stiekem moeten we toegeven dat we zwaar uitkijken naar het vervolg. De karakters zijn immers goed uitgeschetst. De avonturen zijn ook voor ons oudjes boeiend genoeg én de grote clash hangt als een uitnodigende dreiging boven elk album. Gelukkig wordt Toussaint daarbij gesteund door tekenaar Giuseppe Quattrocchi die hier een digitale euromangastijl aanmeet. De Milanees zorgde ervoor dat je elk karakter haast blindelings herkent. Sterk.

Magic 7 heeft zot veel potentieel. Geheel terecht dat Dupuis voor de eerste twee delen uitpakte met een scherpe lanceringsprijs van amper 5 euro per album. Wij zijn inmiddels verkocht.

> WOUTER PORTEMAN — april 2017