STAR WARS: HAN SOLO 1-2
De Dragon Void Race 1-2


Mark Brooks + Marjorie Liu • Dark Dragon Books
56 p. (SC)
Fan van Han

We weten nog maar sinds kort dat Eline de Mol is in het gelijknamige tv-programma en nu krijgen we plots een nieuwe aflevering, maar dan verwerkt in een Star Wars-strip. Nu spelen Han Solo en Chewbacca, die op zoek moeten naar de saboteur, de hoofdrol. Er schuilt een verrader bij de rebellen en die moet ontmaskerd worden. Gelukkig hoeven we hier geen maanden op te wachten, want de twee delen van het tweeluik verschijnen tegelijk. Een goede zet van Dark Dragon Books? Volgens ons wel. Bij vorige cyclussen moesten we geregeld teruggrijpen naar oudere albums om de touwtjes aan elkaar te knopen en nu hoeven we ons geheugen niet op te frissen voor we aan de lectuur starten van een nieuw album.

Het verhaal speelt zich af tussen Episode IV en V van de Star Wars-films. Han focust zich opnieuw op het smokkelen, maar hij krijgt een niet te weigeren aanbod van prinses Leia. Zo krijgt hij de kans om deel te nemen aan de beruchtste race van alle sterrenstelsels: de Dragon Void Race. Hierbij racen de piloten voorbij verschillende planeten en moeten ze op minstens drie plaatsen hun schip verplicht bijtanken. Toch dient de race enkel als dekmantel om de rebellenspion te zoeken die het verzet verraadt. Oorspronkelijk stond Han niet te popelen om mee te doen, maar toch hapt hij toe. Hij ontmoet er Loo Re Anno en Delan, die ook hun rolletje zullen spelen in het verhaal.

De tekeningen zijn weer top in een typerende, moderne comicstijl. Ze zijn veel realistischer dan de oorspronkelijke Star Wars-albums met een inkleuring die een pak meer schakeringen bevat. Ook besteedt tekenaar Mark Brooks (wiens familienaam op de covers als Brroks wordt gespeld) voldoende aandacht aan de ontwerpen van de robots, de monsters en natuurlijk de Millennium Falcon. We watertanden iedere keer wanneer we dat ruimteschip in stripvorm zien. Brooks kan natuurlijk al veel adelbrieven voorleggen. Hij heeft al meegewerkt aan tientallen Marvel-strips en die invloeden zijn duidelijk zichtbaar in dit tweeluik. Wij zijn fan van Han!

> SEPPE COOLS — maart 2017