Bibliografie van Philippe Aymond
• ApocalypseMania
• Highlands
LADY S. 12
Krachtsverhoudingen


Philippe Aymond • Dupuis
48 p. (SC)
Een uitschuiver rechtzetten

Hij loodst zijn Triumph-motor vakkundig door de straten van een Mexicaans plattelandsdorpje tot hij machteloos uit de bocht gaat. Een uitschuiver met danige gevolgen voor de pas van haar vorige belevenissen herstelde Shania. Eens te meer blijkt haar verleden in de (contra-)spionage zowel een deugd als een zegen te zijn wanneer ze verwikkeld raakt in een zaak rond biologische wapens.

Deze reeks heeft, ook onder de volledige regie van Philippe Aymond, alle elementen van een moderne actiethriller. Hoewel de man van oorsprong voornamelijk tekenaar is, heeft Aymond duidelijk de juiste feeling voor het opbouwen van een dergelijk verhaal. Het zou te gemakkelijk zijn om ervan uit te gaan dat hij dit alles louter van zijn voorganger leerde. Het is daarentegen gewoon tijd om deze auteur te erkennen als iemand die beide onderdelen van het stripmétier behoorlijk goed beheerst.

Is het daarom allemaal even goed? Neen. Voor iemand met zoveel ervaring laat Shania zich soms (te) snel verrassen en toont ze bij momenten wat te weinig achterdocht. Maar ach, we vergeven Lady S. graag dit even iets mindere realisme in wat duidelijk een overgangsalbum is. De volgende clandestiene werkgever heeft ongetwijfeld meer duistere zaakjes in petto voor deze knap getekende spionne, talenknobbel, dievegge en assertieve durfal.

> DIEDERIK VAN DE VELDE — december 2016